Nămolul de Techirghiol, premiat la Paris și folosit la SanConfind pentru vindecarea multor afecțiuni

Sănătate (Categoria articolului)

Cu toții am auzit despre efectele terapeutice miraculoase ale nămolului. Istoria tratamentelor cu nămol este veche de când lumea. Primele studii clinice referitoare la nămol s-au făcut în anul 1800, iar de atunci s-au descoperit numeroase beneficii ale 'catifelei negre'. 

Nămolul de Techirghiol se numără printre cele mai bune tipuri de nămol din Europa. A fost premiat la Paris, în anul 1924, cu medalia de aur. Tocmai acest nămol premiat este utilizat la Baza de Recuperare și Tratament a Spitalului SanConfind Poiana Câmpina. Nămolul de Techirghiol este adus și păstrat la SanConfind în condiții speciale pentru a-și păstra proprietățile curative. Aici se efectuează proceduri calde cu nămol: băi, împachetări, masaj. 'Nămolul are numeroase beneficii terapeutice. Pe lângă efectul antiinflamator și vasodilatator, nămolul calmează durerile și duce la o reechilibrare hormonală în tot organismul', ne-a declarat dr. Simona Fătulescu, medic specialist BFKT în cadrul SanConfind, care ne-a vorbit și despre afecțiunile ce pot fi tratate prin băi și împachetări cu nămol. (video) (P)

13935 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1358 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1200 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

1100 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1519 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.