V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.
În 2020, Alin Moldoveanu a câștigat alegerile pe fondul unor nemulțumiri generale ale populației, iar așteptările câmpinenilor au fost foarte mari de la noul primar. Din păcate, greșelile făcute de Alin Moldoveanu au cântărit mai mult în ochii electoratului decât realizările sale. Pentru că, nu poți spune că Moldoveanu nu a făcut nimic în trei ani și jumătate de mandat. A făcut, numai că și-a distrus singur toată munca.
O primă greșeală a fost... pasajul subteran. O bună perioadă părea că pentru noul primar nimic nu este mai important ca acest pasaj. Problemele oamenilor erau altele, dorințele lor erau diferite, în timp ce pentru Alin Moldoveanu pasajul părea pariul vieții.
O altă greșeală, în opinia noastră, este aceea că s-a înconjurat de oportuniști, a investit încredere în oameni care i s-au alăturat doar pentru că deținea o funcție, oameni care au vrut să se folosească de primar spunându-i doar ce voia să audă și nu întotdeauna acela era adevărul.
Lipsa de comunicare este o altă mare greșeală. Nu conferințe de presă, nu declarații de presă. Vizitele în teren, în mijlocul oamenilor s-au rărit pe măsură ce trecea timpul. Treptat, Alin Moldoveanu s-a îndepărtat de câmpineni, lucru care nu-i este caracteristic, dar pe care, totuși, l-a făcut. Nu a răspuns niciodată la nicio acuzație venită dinspre alte partide, deși, poate, cetățenii doreau să afle direct de la primar ce e adevărat și ce nu, care e punctul lui de vedere legat de un anumit subiect care îl viza. Poate în unele situații putea demonta lucrurile respective, putea aduce argumente în favoarea sa. Ar fi răspuns pentru oameni, nu pentru adversari sau presă, dar nu a făcut-o.
A pus pe un piedestal în Primărie un om care nu merita asta, Eugen Prună, consilierul personal. Și astfel, Alin Moldoveanu trăiește astăzi momentele pe care le-a trăit Adrian Dobre în 2020, când a pierdut Primăria Ploiești. Cu ce l-a ajutat Eugen Prună? Doar (încă) primarul poate ști, Câmpina nu, pentru că nu se vede nimic.
Alin Moldoveanu, venit ca independent în 2020 la Primăria Câmpina, a avut o șansă unică, aceea de a uni Câmpina, chiar de a crea o coeziune socială și politică. Dacă ar fi făcut asta, putea fi primar pe viață. Însă, prost sfătuit, a reușit mai mult să dezbine orașul decât să-l unească. Mai mult, și-a dus propriul război cu anumite persoane, inclusiv cu un grup de firme, ignorând două lucruri esențiale – informația și trădătorii. Exact ceea ce contează într-un război mai ales de acest tip. Întotdeauna există trădători, lucru pe care Alin Moldoveanu l-a simțit acum pe propria piele tocmai de la oameni care în 2020 au trădat în favoarea lui. Și întotdeauna informația poate decide soarta unui război. Ne referim în special la informațiile despre... ceilalți. Ei, ceilalți, au fost cu un pas înainte. Știau ce se întâmplă în Primărie, știau ce se întâmplă la PNL, pe când Alin Moldoveanu, cu colonelul (r) Prună cu tot, puteau doar bănui ce fac ceilalți, că informații certe nu aveau.
În timp ce, potrivit unor surse, PCC folosea Inteligența Artificială și softuri de analiză a profilului votanților lui Alin Moldoveanu și susținătorilor lui de pe Facebook, cu firme specializate, primarul asculta teoriile lui Prună și se credea invincibil, intangibil, indestructibil. Inclusiv în seara alegerilor, Eugen Prună îi spunea primarului că va câștiga fără drept de apel, iar în realitate a pierdut fără drept de apel. Ce fel de informații are un... colonel de informații?
Organizarea deficitară de la PNL Câmpina, făcută pe ultima sută de metri, și asocierea cu Iulian Dumitrescu au fost alte greșeli făcute de Alin Moldoveanu. Toate acestea au condus la pierderea Primăriei Câmpina, lucru care a constituit o mare surpriză pentru multă lume. Alin Moldoveanu nu avea voie să piardă Primăria, dar iată că s-a întâmplat...
Câmpina își demontrează încă o dată unicitatea devenind primul oraș de acest nivel din România condus de femei - primar, viceprimar și administrator public. Dar ce spun liderii partidelor din alianța care conduce Câmpina despre recentele nominalizări.
Rodica Papuc, candidat PNL Prahova pentru Senatul României, a transmis un comunicat de presă în care își manifestă susținerea și felicită cele trei doamne de la conducerea administrației locale câmpinene.
Președintele PNL Câmpina, Rodica Papuc, se află pe lista Partidului Național Liberal pentru Senatul României ocupând poziția a doua.
Alegerile pentru funcția de președinte al României vor avea loc pe 24 noiembrie (turul I) și pe 8 decembrie (turul al II-lea). Unul dintre cei înscriși în cursa pentru Cotroceni este Cristian Diaconescu, candidat independent, al cărui program electoral poartă numele ”România respectată”.