CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La nivel național se conturează o alianță electorală PSD - ProRomânia - ALDE. Ce efecte ar putea avea aceasta pentru alegerile locale de la Câmpina?

- Politică -

La nivel național se conturează o alianță electorală PSD - ProRomânia - ALDE. Ce efecte ar putea avea aceasta pentru alegerile locale de la Câmpina?

De câteva zile bune, la nivel național se discută tot mai intens despre posibila creare a unei alianțe PSD - ProRomânia - ALDE, o alianță gândită și pentru alegerile locale, dar mai ales în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Iar apoi, post-electoral, această alianță să fie o alternativă la cea dintre PNL - USR - PLUS, cele trei partide de dreapta care doresc să guverneze în următorul mandat.

Cert este că liderii celor trei partide (Marcel Ciolacu - PSD, Victor Ponta - ProRomânia și Călin Popescu Tăriceanu - ALDE) au recunoscut că discută despre constituirea alianței electorale, despre formarea unui pol al stângii, chiar dacă ALDE, cel puțin teoretic, are o orientare de centru-dreapta. Încă se discută, se vehiculează tot felul de variante - de la candidați comuni inclusiv la alegerile locale și până la folosirea localelor doar ca un barometru pentru a stabili ierarhiile la alegerile parlamentare, numitorul comun al oricărui scenariu fiind îndepărtarea PNL de la guvernare. De altfel, conturarea acestei alianțe s-a văzut și în momentul în care, înaintea pandemiei de coronavirus, cele trei formaţiuni politice, la care s-a aliat și UDMR, au reuşit să dea jos primul guvern Orban prin moţiunea de cenzură care a trecut de plenul Parlamentului la începutul lunii februarie.

Includerea alegerilor locale (care vor avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie a acestui an) în mai multe variante ale scenariilor privind realizarea și funcționarea acestei viitoare alianțe politice ne-a determinat să încercăm să vedem cum privesc liderii politici locali ai celor trei formațiuni politice acest demers de la centru. În condițiile în care ALDE, practic, nu există la Câmpina, lideri locali ai PSD și ProRomânia nu par prea încântați de includerea alegerilor locale în calculele acestei alianțe. Primii, pentru că n-ar vrea să împartă locurile pe listă cu partide mult mai slab cotate, ceilalți pentru că vor să meargă cu propriul candidat pe Primărie, stabilit deja și anunțat oficial.
Partidul Social Democrat (PSD) tocmai ce și-a anunțat candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina, în persoana lui Nicolae Moisescu, iar o alianță mai mult i-ar încurca pe social-democrații câmpineni, mai ales în condițiile în care - aproape cert - alegerile locale vor fi într-un singur tur. Reprezentanții PSD Câmpina au evitat că comenteze acest subiect - ”vom avea un punct de vedere doar în momentul în care vom avea oficial o confirmare a unei eventuale alianțe și condițiile acesteia, mai ales dacă va fi să includă și alegerile locale”, a fost punctul de vedere oficial al celor care conduc acum, interimar organizația de la Câmpina.
În privința ProRomânia, și această formațiune politică deja și-a anunțat candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina - Liviu Davidescu. ”În acest moment, ProRomânia merge la alegerile locale pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local cu candidați proprii”, este convins Liviu Davidescu.
Între scenariile vehiculate la nivel național pentru constituirea acestei alianțe s-a numărat și o variantă în care și PMP s-ar alătura acestei alianțe. Liderul local al PMP, viceprimarul Adrian Pițigoi, care este și secretar executiv la nivel național acestei formațiuni politice, ne-a declarat: ”PMP a mers în toate bătăliile politice de până acum de unul singur și ne-am atins obiectivele de fiecare dată. PMP este un partid de centru-dreapta, creștin-democrat, care apară valorile și principiile noastre naționale, identitatea noastră națională. Noi ne vom lupta și la viitoarele alegeri pentru promovarea ideilor noastre și ne sunt alături cei peste 500.000 de români care cred în noi și ne susțin. În privința acestei alianțe, un fel de USL II, mie îmi seamănă cu povestea aceea a CDR-ului cu cei 15.000 de specialiști”.
Cam astea sunt, cel puțin la acest moment, părerile unora dintre politicienii locali care ar putea fi implicați în viitoarea alianță PSD - ProRomânia - ALDE. Oricum, lucrurile vor fi decise la București. Nu este nimic bătut în cuie acum, dar continuă discuțiile la nivel central, iar prin țară o astfel de alianță s-a constituit deja în unele județe (de exemplu, Bistrița-Năsăud).


03 Jun 2020 10:06 4677 vizualizari


Comentarii






  • 04.06.2020 07:49 ARR Remus ,eu spun ca e un interes sa nu aibe Tiseanu contracandidat.Demult nu mai are contracandidat in Campina.De ce oare?Psd stie de ce!Insa ,sincer daca te uiti in curtea pesedeului nici nu au ce sa puna...aceleasi figuri prafuite si care nici nu merita,Remember:Psd Campina nu a reusit sa-l bata pe Tisi nici cand erau pe val si castigau alegeri le fluierand.De ce oare?Gasiti singuri raspunsurile sau intrebati la psd Campina....
  • 03.06.2020 13:49 ARR Ce ''distracție'' o sa fie la psd Campina ,dupa ce ca mai mizeaza si ei saracuții pe 3-4 locuri eligibile de consilieri locali (sunt cam multicei doritori) trebuie sa mai dea si un loc pe la alde si unul la pro Romania, eligibile bineinteles...sa vedeti lacrimi (defapt caractere,nu ca nu ar fi acolo vorba de asa ceva).Imi doresc sa faca alianta pentru locale.Prietenii stiu de ce!Va fi interesanta ordinea numerelor de pe tricouri...eu le sugerez sa inceapa cu alt numar (nu 1 ).Nu-l pot da ca trebuie sa fiu elegant(a).Prietenii stiu de ce!
  • 03.06.2020 13:03 Remus II bate Tiseanu cu toata alianta lor si daca Tiseanu nu ar mai face nimic de acum incolo, dar tot el iese primar. Si nu ca ar avea mari merite, ci ca nu are cine, nu are contracandidat.
  • 03.06.2020 11:06 ARR Foarte bine!Bravo lor,va dati seama ce o sa fie la Campina?Cum vor sta ei la aceeasi masa psd,alde si pro Romania?Sper sa aiba scaune suficiente sa incapa toti.Dar avand in vedere reglementarile in vigoare or sa stea afara la 1.5 m distanta.Mai rasfirati, mai rasfirati sa pareti mai multi!G.C. stie de ce!Succesuri psd!Sa ajungeti acolo unde va este locul...in istorie.Meritati cu varf si indesat pentru tot ceea ce ati facut si faceti in continuare.Prietenii stiu de ce!
5097 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
3944 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1827 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2088 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV