Municipalitatea câmpineană a primit "undă verde" pentru semnarea contractelor cu finanţare europeană

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva luni bune, administraţia locală din Câmpina se confrunta cu o mare problemă - refuzul Ministerului Dezvoltării de a mai semna vreun contract cu finanţare europeană, invocându-se faptul că una dintre corecţiile aplicate la proiectul "Modernizare Calea Dacia" este considerată datorie şi până nu se va rezolva această problemă, nu se mai semnează nici un alt contract de finanţare europeană. În această seară, la şedinţa Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a anunţat că marţi, 4 septembrie, va fi semnat un prim contract cu finanţare europeană, după ridicarea interdicţiei.

La finalul şedinţei i-am solicitat primarului Horia Tiseanu o detaliere a modului în care s-a rezolvat această problemă, de mare importanţă pentru Câmpina, în condiţiile în care bugetul local este acaparat în proporţie de peste 40% de cheltuielile de salarizare, alte 45% fiind necesare doar pentru cheltuielile de funcţionare. "Nu există un răspuns propriu-zis asupra modului în care s-a rezolvat această problemă. Am participat la mai multe întâlniri ale Asociaţiei Municipiilor, unde am discutat inclusiv cu directorul general al AM POR, Luminiţa Zezeanu, şi am solicitat o explicaţie. Am cerut inclusiv un punct de vedere scris, în care să ni se spună de ce nu se semnează noi contracte cu finanţare europeană cu Primăria Câmpina. Şi le-am cerut acest punct de vedere pentru a putea avea un document pe baza căruia să-i putem acţiona în judecată, noi considerând că astfel se aduce un prejudiciu Câmpinei. De asemenea, nu ascund că am discutat şi cu mai mulţi parlamentari despre această problemă şi modalitatea de a o rezolva. Sincer, nu ştiu să vă spun care a contat cel mai mult, cert este că ieri (n.n. - miercuri, 29 august) am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării, în care suntem înştiinţaţi că marţi vom semna un prim contract de finanţare europeană", ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Citiţi şi Marţi, 4 septembrie, la Câmpina va fi semnat contractul de finanţare cu fonduri europene pentru proiectul de restaurare a Muzeului "BP Hasdeu"

3292 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nini 31.08.2018 07:22 Domnule Primar, ma bucur ca va reveniți, vad ca începeți sa comunicati cu presa... Si nu ne lăsați pe mana unor incompetenți _ vezi nr.2 din administratie
  • Popa Tiberiu 31.08.2018 11:37 Raspuns exista ,s-a facut public la TV .Au reusit sa convinga pe cei din UE ca nu am trecut de clasa 4-a a democratiei si FURATUL din BANI e sport national,dar de furat se ocupa alte organisme .A bloca circulatia banilor publici inseamna pierdere pe toate liniile.Banii vin de la UE si pierd si ei pt. ca se importa tehnologie de la ei(locuri de munca) .Ca cat banii circula si se rotesc in final toti vor castiga ,chiar si cei ce fura din ei.UE a inteles ca noi suntem inca in urma tehnologic dar si mod de intelegere a economiei de piata si e firesc ,inca ne despart acei ani de dictatura unde banii se tineu sub pat .Modelul economic aplicat sa iti tai craca de sub picioare sau te superi ca vacarul pe sat,omori vaca si apoi ceri lapte, este da tip dictatorial,adica sa blochezi contul pentru datorie de 1 RON.Asa ca se fac niste corectii bune de altfel in asa fel ca banii sa se roteasca si sa creeze locuri de munca si bani la buget,altfel nu vor fi bani de PENSII asa cum spune Presedintele .Nu este nici un merit local,ar fi daca pot sustrage din bani fara sa deranjeze,politicul nu traieste cu paie si fan ci cu bani publici in special.Calea Dacia s-a blocat si de ce?schimbare solutie tehnica in timpul fazei de constructie un criteriu INTERZIS si usor de controlat de UE,asa ca trebuie gasite alte solutii ,oricum de o ciorba de burta tot trebuie sa iasa ceva,aici am ajuns dupa 10 ani de aderare.Alo, Ministru Finanatelor,dupa atata timp sa nu ai o baza de date INTEGRATA CONSOLIDATA ,e abc-ul controlului asupra banilor RUSINICA,dar se pare ca de la anul intra pe modeul online,probleme vor fi,sunt multi pensionari ce nu stiu si nu vor sa foloseasca acest mod de plata ,ALO CLASA POLITICA faceti ceva concret ,in Germania au dus calculatoare gratuit si au facut cursuri ,asa ca mai putin cu balacareala si TRECETI LA TREABA ca de aia va platim derbedeilor,e a o alintare .

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.