De câteva luni bune, administraţia locală din Câmpina se confrunta cu o mare problemă - refuzul Ministerului Dezvoltării de a mai semna vreun contract cu finanţare europeană, invocându-se faptul că una dintre corecţiile aplicate la proiectul "Modernizare Calea Dacia" este considerată datorie şi până nu se va rezolva această problemă, nu se mai semnează nici un alt contract de finanţare europeană. În această seară, la şedinţa Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a anunţat că marţi, 4 septembrie, va fi semnat un prim contract cu finanţare europeană, după ridicarea interdicţiei.
La finalul şedinţei i-am solicitat primarului Horia Tiseanu o detaliere a modului în care s-a rezolvat această problemă, de mare importanţă pentru Câmpina, în condiţiile în care bugetul local este acaparat în proporţie de peste 40% de cheltuielile de salarizare, alte 45% fiind necesare doar pentru cheltuielile de funcţionare. "Nu există un răspuns propriu-zis asupra modului în care s-a rezolvat această problemă. Am participat la mai multe întâlniri ale Asociaţiei Municipiilor, unde am discutat inclusiv cu directorul general al AM POR, Luminiţa Zezeanu, şi am solicitat o explicaţie. Am cerut inclusiv un punct de vedere scris, în care să ni se spună de ce nu se semnează noi contracte cu finanţare europeană cu Primăria Câmpina. Şi le-am cerut acest punct de vedere pentru a putea avea un document pe baza căruia să-i putem acţiona în judecată, noi considerând că astfel se aduce un prejudiciu Câmpinei. De asemenea, nu ascund că am discutat şi cu mai mulţi parlamentari despre această problemă şi modalitatea de a o rezolva. Sincer, nu ştiu să vă spun care a contat cel mai mult, cert este că ieri (n.n. - miercuri, 29 august) am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării, în care suntem înştiinţaţi că marţi vom semna un prim contract de finanţare europeană", ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.