UPDATE - Unul dintre locuitorii de pe Șoseaua Paltinu ne-a anunțat, în această seară, că 4 ianuarie 2018 este... o zi istorică. A început furnizarea apei potabile și pentru "colonia" de la "21 Decembrie".
După ce mai bine de un an au tot mers cu bidoanele pe la rude și cunoscuți sau au strâns apa de ploaie atunci când a fost cazul, iată că, în sfârșit, se rezolvă problema furnizării apei pentru cele 18 familii de pe Șoseaua Paltinu, de lângă fosta fabrică de cherestea 21 Decembrie. Am scris de mai multe ori despre situația acestor familii care au rămas fără apă în octombrie 2016 și care nu au fost băgate în seamă de autorități până când nu au apelat la presă și nu au venit în plenul Consiliului Local pentru a-și spune nemulțumirile.
Soluții au existat tot timpul, lucru demonstrat ulterior, dar nu a avut cine să le pună în practică. Lucrurile s-au urnit foarte greu, dar iată că, într-un final, problema se rezolvă, iar începutul lui 2018 le aduce celor aproximativ 50 de câmpineni de la "21 Decembrie" mult-dorita apă potabilă, pentru care au bătut atâta vreme din ușă în ușă. Oamenii vor beneficia de apă din conducta Sistemului Zonal de Exploatare Prahova, care trece pe terenul fostei fabrici și din care erau alimentați și înainte de octombrie 2016, până când proprietarul terenului a decis să le taie apa. Numai că, acum, aceste familii au contract cu HidroPrahova și le-au fost montate apometre. Practic, oamenii au devenit abonați ai HidroPrahova, au fost racordați la conducta respectivă în baza unei înțelegeri între HidroPrahova și ESZ (Exploatare Sistem Zonal), au apometre (mai sunt de montat patru astfel de aparate), iar în câteva zile vor beneficia de apă. Cea mai simplă și eficientă soluție dintre toate cele găsite de administrația locală și HidroPrahova după ce cazul a fost mediatizat și după ce oamenii au venit în fața Consiliului Local.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.