Otita acută este o afecțiune destul de des întâlnită la copii, mai puțin la adulți, care apare în urma unei infecții ce poate avea loc la nivelul urechii externe, medii sau interne. Netratată la timp sau netratată corespunzător, otita poate declanșa pierderea auzului. În formele ei grave, otita poate provoca perforarea timpanului, pareza facială, meningita sau otomastoidita.
Este bine de știut că cea mai frecventă cauză a otalgiei (durerea de ureche) este otita. Otalgia poate fi uneori primul semn al unei tumori incipiente la nivelul capului sau al gâtului. Chiar dacă se va dovedi ulterior că ne-am speriat degeaba, ar fi de dorit o sperietură în locul unei afecțiuni extrem de dureroase, fiindcă de la o banală durere de urechi până la otită nu este o cale prea lungă. De aceea, atunci când otalgia persistă, este bine să solicităm o consultație medicului ORL de la Spitalul SanConfind. În cabinetul de specialitate al Policlinicii SanConfind, diagnosticarea otitelor se face prin videoendoscopie, cu ajutorul unor aparate moderne și performante.
”Videoendoscopia este foarte utilă, deoarece realizează o examinare în detaliu a membranei timpanice, asigurând totodată o examinare precisă a patologiei urechii externe și medii. În acest fel putem stabili un diagnostic rapid și exact, în scopul elaborării unui tratament țintit pe patologia respectivă. Cu ajutorul imaginilor captate de camera aparatului, putem observa foarte bine eventuale perforații în membrana timpanului, așa-numitele otite. Avem în dotare și un videomicroscop modern, foarte util și el în efectuarea tratamentului. Dotările noastre performante ne permit chiar efectuarea cu ușurință a unor manevre chirurgicale”, ne-a declarat dr. Vlad Postelnicu, medic primar ORL și doctor în științe medicale.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.