La Cabinetul ORL de la SanConfind, otitele sunt diagnosticate cu ajutorul videoendoscopiei
Sănătate (Categoria articolului)
Otita acută este o afecțiune destul de des întâlnită la copii, mai puțin la adulți, care apare în urma unei infecții ce poate avea loc la nivelul urechii externe, medii sau interne. Netratată la timp sau netratată corespunzător, otita poate declanșa pierderea auzului. În formele ei grave, otita poate provoca perforarea timpanului, pareza facială, meningita sau otomastoidita.
Este bine de știut că cea mai frecventă cauză a otalgiei (durerea de ureche) este otita. Otalgia poate fi uneori primul semn al unei tumori incipiente la nivelul capului sau al gâtului. Chiar dacă se va dovedi ulterior că ne-am speriat degeaba, ar fi de dorit o sperietură în locul unei afecțiuni extrem de dureroase, fiindcă de la o banală durere de urechi până la otită nu este o cale prea lungă. De aceea, atunci când otalgia persistă, este bine să solicităm o consultație medicului ORL de la Spitalul SanConfind. În cabinetul de specialitate al Policlinicii SanConfind, diagnosticarea otitelor se face prin videoendoscopie, cu ajutorul unor aparate moderne și performante.
”Videoendoscopia este foarte utilă, deoarece realizează o examinare în detaliu a membranei timpanice, asigurând totodată o examinare precisă a patologiei urechii externe și medii. În acest fel putem stabili un diagnostic rapid și exact, în scopul elaborării unui tratament țintit pe patologia respectivă. Cu ajutorul imaginilor captate de camera aparatului, putem observa foarte bine eventuale perforații în membrana timpanului, așa-numitele otite. Avem în dotare și un videomicroscop modern, foarte util și el în efectuarea tratamentului. Dotările noastre performante ne permit chiar efectuarea cu ușurință a unor manevre chirurgicale”, ne-a declarat dr. Vlad Postelnicu, medic primar ORL și doctor în științe medicale.
Sănătate

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind
De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea
Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.
Alte stiri recente

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară
Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut
Vineri, 31 martie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana”, din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.
Comentarii