Lângă fostul sat de vacanță din Câmpina vor fi amenajate o pistă pentru aeromodele și una pentru carting

Social (Categoria articolului)

În august 2021 se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea primei (și singurei) piste pentru aeromodele de la Câmpina, care s-a aflat mulți ani la intrarea pe Drumul Taberei, în apropierea intersecției cu străzile I.H. Rădulescu și Siretului. Atunci, inaugurarea s-a făcut în prezența lui Henri Coandă, inginer aeronautic, un pionier al aviației, unul dintre românii care s-a bucurat de o mare recunoaștere internațională.

Acum, la cinci decenii de la acel moment, iubitorii aeromodelismului din Câmpina s-au adresat noii administrații locale în speranța că se va găsi o soluție pentru amenajarea unei piste pentru aeromodelism. După ce în anii anteriori se aprobase refacerea pistei inițiale, în urma exprimării nemulțumirii mai multor locuitori din zonă, lucrările s-au sistat. Acum, discuția a fost reluată și s-a găsit soluția relocării pistei. S-a identificat și un teren care nu numai că rezolvă problema, dar permite și amenajarea unei piste de carting. Consiliul Local urmează să aprobe reamplasarea și amenajarea pistei pentru aeromodele în cadrul ședinței de joi, 25 februarie. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL), iar terenul respectiv se află chiar lângă Satul de Vacanță, pe Drumul Taberei.
În imagine aveți zona respectivă, peste care am suprapus schița din proiectul de hotărâre privind amplasarea celor două piste.

6006 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Alte stiri recente

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2326 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.