Lângă fostul sat de vacanță din Câmpina vor fi amenajate o pistă pentru aeromodele și una pentru carting

Social (Categoria articolului)

În august 2021 se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea primei (și singurei) piste pentru aeromodele de la Câmpina, care s-a aflat mulți ani la intrarea pe Drumul Taberei, în apropierea intersecției cu străzile I.H. Rădulescu și Siretului. Atunci, inaugurarea s-a făcut în prezența lui Henri Coandă, inginer aeronautic, un pionier al aviației, unul dintre românii care s-a bucurat de o mare recunoaștere internațională.

Acum, la cinci decenii de la acel moment, iubitorii aeromodelismului din Câmpina s-au adresat noii administrații locale în speranța că se va găsi o soluție pentru amenajarea unei piste pentru aeromodelism. După ce în anii anteriori se aprobase refacerea pistei inițiale, în urma exprimării nemulțumirii mai multor locuitori din zonă, lucrările s-au sistat. Acum, discuția a fost reluată și s-a găsit soluția relocării pistei. S-a identificat și un teren care nu numai că rezolvă problema, dar permite și amenajarea unei piste de carting. Consiliul Local urmează să aprobe reamplasarea și amenajarea pistei pentru aeromodele în cadrul ședinței de joi, 25 februarie. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL), iar terenul respectiv se află chiar lângă Satul de Vacanță, pe Drumul Taberei.
În imagine aveți zona respectivă, peste care am suprapus schița din proiectul de hotărâre privind amplasarea celor două piste.

7019 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

689 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.