Strada 1 Mai începea din Strada B.P. Hasdeu (fosta Lenin) și venea spre centru localității, până în actualul Bulevard Carol I. Așa a fost până la începutul anilor '80, când zona centrală a fost schimbată radical. Acum, Strada 1 Mai se oprește, practic, în spatele pieții, iar în porțiunea dinspre Carol I a fost realizat pasajul pietonal de la Ceas.
Casele aflate în plan îndepărtat în poza veche există și astăzi, le puteți vedea și în poza cu pasajul de la Ceas. Nu mai arată așa bine ca odinioară și parcă nici nu se mai potrivesc peisajului, dar sunt acolo și ne reamintesc de Câmpina de altădată.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.