Școlile din Câmpina vor transmite Primăriei o situație a necesarului de materiale de protecție pentru începerea noului an școlar

Social (Categoria articolului)

Conducerea Primăriei Câmpina a avut astăzi, vineri, 4 septembrie 2020, o nouă întâlnire cu directorii unităților de învățământ din localitate. În urma acestei noi runde de discuții, Primăria ne-a transmis un comunicat de presă cu măsurile care s-au stabilit pentru începerea noului an școlar. 

”Așa cum aduceam la cunoștința cetățenilor și în ultimul comunicat legat de acest subiect, în urma apariției ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, ce aprobă măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță, publicat în data de 1 septembrie, a fost reluată discuția și pe plan local. Deciziile la această întâlnire au fost luate în conformitate cu noul ordin, astfel că vor fi luate toate măsurile ce se impun pentru buna organizare a procesului de învățământ în condițiile în care elevii din învățămantul preșcolar, primar și clasele terminale (clasa a VIII-a, respectiv clasa a XII-a) vor avea prezență de 100% la școală.
Așadar, urmează ca unitățile de învățământ de pe teritoriul municipiului să întocmească o situație a necesarului de separatoare bănci (panouri plexiglas), dezinfectanți și alte produse necesare pentru organizarea activității în condiții de siguranță, situație pe care o vor transmite către administrația publică locală în vederea bugetării. În urma unei prime estimări, doar separatoarele din plexiglas necesită un efort bugetar de aproximativ un milion lei, urmând ca pentru achiziționarea de tablete, echipamente/ dispozitive electronice, echipamente de protecție medicală și dezinfectanți să se apeleze la granturi din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu OUG 144/ 24 august 2020.
De asemenea, a fost luată în discuție prezența cadrelor medicale la unitățile școlare conform reglementărilor din ordinul comun, distribuind astfel cadrele existente în structura cabinetelor medicale școlare. Având în vedere că logistica și organizarea din punct de vedere administrativ a celor amintite mai sus vor necesita timpi diferiți de punere în practică, a fost redactată o scrisoare comună (Primărie și directori școli) către Inspectoratul Școlar Județean Prahova în care se solicită acordarea dreptului consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ de a decide propriul scenariu de începere a anului școlar în condiții de maximă siguranță”, se precizează în comunicatul remis de Primăria Câmpina.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3761 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

752 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

544 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

12 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

243 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: