CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Elsid și Electrocarbon renunță la dreptul de superficie asupra a 25 ha teren deținut legal pe râul Doftana

- Actualitate -

Elsid și Electrocarbon renunță la dreptul de superficie asupra a 25 ha teren deținut legal pe râul Doftana

Societățile Elsid și Electrocarbon au obținut în instanță suspendarea hotărârii prin care Consiliul Local Câmpina aprobase demararea procedurilor pentru radierea din Cartea Funciară a drepturilor pe care cele două societăți le au asupra unor terenuri de pe râul Doftana. Este vorba despre HCL 179 aprobată în ședința din 25 octombrie 2023, pe care și Prefectura Prahova o consideră nelegală și cere Consiliului Local revocarea acesteia. În acest context, Elsid și Electrocarbon ne-au transmis un comunicat de presă prin care menționează că renunță la dreptul asupra a 25 hectare teren deținut legat pe râul Doftana și restituie acest teren comunității locale. Vă prezentăm comunicatul de presă.

1. Societățile ELSID și ELECTROCARBON doresc să aducă la cunoștință locuitorilor municipiului Câmpina faptul că au obținut în instanță suspendarea Hotărârii nr. 179/25 octombrie 2023 a Consiliului Local, o hotărâre aberantă inițiată de primarul Alin Moldoveanu și prin care s-a încercat forțarea  restituirii terenurilor pe care noi le deținem legal pe albia râului Doftana. De asemenea, dorim să îi informăm pe locuitorii municipiului că Prefectul județului Prahova a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea hotărârii (anexă) în cauză, adoptată cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.
Nu am fost noi cei care am dorit să se ajungă aici. Noi am fost întotdeauna deschiși la dialog și am încercat să rezolvăm prin colaborare, prin discuții sincere restituirea terenurilor, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza abordării total inadecvate pe care primarul municipiului a avut-o în legătură cu acest subiect.
2. Chiar și în condițiile în care noi am obținut în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local, chiar și în condițiile în care Prefectul județului a constatat nelegalitatea acestui act administrativ și a cerut revocarea lui, noi, societățile ELSID și ELECTROCARBON, am decis să renunțăm la dreptul de superficie asupra a 25 hectare deținute legal pe râul Doftana. Rămânem astfel fideli principiilor noastre etice și umane, de a prețui și respecta comunitatea locală, iar decizia de a restitui terenurile nu face decât să confirme dorința noastră de a aduce beneficii semnificative la dezvoltarea comunității locale, în speranța că terenurile vor fi utilizate într-adevăr pentru realizarea unor proiecte de interes național sau local.
3. Ceea ce s-a întâmplat în privința acestor terenuri este un fapt fără precedent și considerăm că la baza demersurilor primarului stau lucruri care nu au nicio legătură cu vehiculatele proiecte privind dezvoltarea locală. Avem bănuieli legitime și suspiciuni rezonabile că am asistat, de fapt, la o răzbunare a președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, prin intermediul primarului Alin Moldoveanu, pentru împrumutul de 500.000 euro (fără dobândă) pe care ELSID l-a acordat Primăriei Ploiești, în decembrie 2022, când locuitorii municipiului Ploiești au fost la un pas să rămână fără căldură și apă caldă din cauza conflictului dintre Consiliul Județean, condus de Iulian Dumitrescu, și Primăria Ploiești. Ne bazăm suspiciunile pe probe certe legate de un atac nelegal la adresa societăților noastre concomitent în Câmpina și în orașul Comarnic.
Societățile noastre înțeleg problemele și nevoile comunităților locale și suntem întotdeauna aproape de oameni acolo unde avem puncte de lucru. Mai mult de atât, ne-am implicat în acțiuni caritabile, sprijinind cu donații persoanele afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria sau războiul din Ucraina.
Nu în ultimul rând, dorim locuitorilor din municipiul Câmpina și întreg județul Prahova să aibă Sărbători Fericite și îi asigurăm de buna noastră credință și de faptul că vom face tot posibilul de a ne implica în rezolvarea problemelor comunității!


13 Dec 2023 19:12 5638 vizualizari


Comentarii






  • 14.12.2023 09:42 Misu Inca o palma pe obrazul primarului si a sustinatorilor lui din Consiliu (a cata oare?). Daca ce se scrie in articol despre razbunarea lui Dumitrescu prin Moldoveanu este adevarat, consider ca este foarte grav si da apa la moara celor care considera ca inversunarea primarului de a face pasajul nu are nicio legatura cu interesul campinenilor, ci numai interese de partid.
  • 13.12.2023 20:09 diss O alta aberatie a administratiei campinene care si-a (re) demonstrat incompetenta. Sunt curios cine va plati cheltuielile de judecata? In mod normal primarul si consilierii, cu totii foarte slab pregatiti profesional, ar trebui sa suporte din buzunarul propriu aceste cheltuieli, deloc mici. Dar cum traim in Romania campinenii vor trebui sa bage mana in buzunarul propriu iar la urmatoarele alegeri poate se trezesc. Uite ca dupa dezastrul Tiseanu se poate si mai rau.
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
105 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de apă în localitățile unde stocruile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste lcoalități se numără și comuna Poiana Câmpina, cu satul Bobolia.

citeste mai mult
183 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
970 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1753 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV