La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 29 martie 2023, s-a înregistrat o situație unică din punct de vedere politic, greu de explicat și - culmea - despre care nimeni nu vorbește oficial!
La proiectele ”delicate”, care au suscitat multe discuții și comentarii și care nu au mai întrunit până acum numărul necesar de voturi, au votat în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu și consilierii locali Marius Anghelescu (PMP) și Valentin Crețu (USR). Este vorba de proiectele privind desființarea Serviciului de Administrare a Pieței Centrale, organigrama și înființarea Centrului Cultural. Cei doi au votat alături de ceilalți nouă consilieri care votează în mod obișnuit în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache -(Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (POL), Dan Nica și Florin Marcu (PNL), independetul Costel Filip și Viorica Vane (USR).
Dacă la proiectele privind desființarea Serviciului de Administrare a Pieței și la organigramă, voturile lui Anghelescu și Crețu au fost decisive, în privința proiectului de înființare a Centrului Cultural, acestea nu au contat și nu au fost suficiente, proiectul respectiv având nevoie de două treimi din votul consileirilor, adică de 13 voturi.
Ce i-a determinat pe Anghelescu și Crețu să voteze în favoarea acestor proiecte?
Nu vrea nimeni să vorbească oficial despre acest subiect. I-am întrebat pe cei doi consilieri în discuție, dar răspunsul lor sec a fost ”nu comentez” și nu au mai vrut să detalieze absolut nimic. Până acum, când au mai fost în discuția Consiliului Local aceste subiecte, cei doi nu au votat niciodată în favoarea lor. Mai curios este și faptul că și președinții celor două partide - Adrian Pițigoi (PMP) și Liviu Dumitrache (USR) s-au ferit să vorbească pe marginea acestui subiect delicat pentru ei, deși acesta a fost adus în discuție în conferința de presă în care s-a lansat petiția ”Spune nu pasajului subteran!”. Și nu au avut niciun comentariu de făcut, nici măcar atunci când Ioana Iuga a afirmat public, în cadrul aceleiași conferințe, cu subiect și predicat, că i-a întrebat pe cei doi președinți cum își explică votul consilierilor din partidele lor, dar nu a primit niciun răspuns!
Neoficial, sunt lansate tot felul de acuze, unele foarte dure, toate mergând spre ”Casa cu Grifoni”, acolo unde este sediul Primăriei Câmpina. Până când cei care fac astfel de acuze doar neoficial, nu vor veni cu declarații asumate sau cu dovezi incontestabile, le putem cosidera doar ”bârfe” sau ”intoxicări”. Oricum, faptul că fiecare consilier votează cum vrea, fără să țină cont de poziția partidului și, poate cel mai important, fără să ofere o explicație publică a schimbării votului în numai câteva luni, arată încă o dată decăderea politicii locale. E trist, dar acesta este adevărul! Unde sunt acei bărbați politici adevărați, care să vină și să-și asume public faptele lor, votul lor?! Sigur, nu sunt în politica locală actuală.
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.