În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din 20 decembrie 2022, a fost aprobat și acordul de cofinanțare încheiat cu Asociația HEARTH București în vederea depunerii pentru finanțare prin PNRR a proiectului ”Universul feminin în artă”.
Proiectul a fost aprobat cu unanimitatea consilierilor prezenți și implică includerea unei cote de finanțare în cuantum de 22.500 lei în bugetul anului viitor în situația în care acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Proiectul ”Universul feminin în artă” ar urma să fie implementat la Câmpina în perioada 1 octombrie 2023 - 31 mai 2024, prin evenimente care vor avea loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, Casa Tineretului și în spațiul asociației din Strada Griviței, nr. 52. Întregul proiect are valoarea de 219.744 lei.
Evenimentele care ar urma să aibă loc la Câmpina sunt următoarele:
Artă vizuală - ”COMPAS F” - primul eveniment din cadrul proiectului constă în prezentarea de scurtmetraje \ video-uri despre femei remarcabile din diverse colțuri ale României și are ca scop să trezească interesul spectatorilor pentru întregul proiect. La inaugurare se va vorbi despre importanța femeilor care au deschis drumuri, alături de realizatorii filmelor care vor fi prezentate.
”Universul feminin în teatru” – patru spectacole care își propun să aducă în prim plan femeia regizor și / sau femeia dramaturg sau care pun în valoare texte care au în centru povești legate de destinele unor femei care inspiră.
Muzică și poezie - ”P.M. Poetry&Music” - o serie de patru concerte de muzică și poezie, unde versurile poetelor selectate se îmbină și creează armonie cu muzica instrumentală.
Întâlniri culturale - ”Memorii la Feminin” - o serie de patru întâlniri în care se dorește aducerea în prim plan, cu ajutorul memoriilor, jurnalelor și scrisorilor, a poveștilor a patru femei care, la vremea lor, au influențat evoluția femeii în societate.
“Universul feminin în film” - două întâlniri dedicate filmului de scurt metraj cu povești feminine în centru, urmate de discuții și sesiuni de întrebări și răspunsuri, moderate de un specialist în filmologie.
Este un proiect interesant și vom urmări în ce măsură se și concretizează.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.