Serbările Toamnei - Câmpina 2016, deschiderea oficială. Cu oficialități multe și public puțin

Eveniment (Categoria articolului)

Sub semnul lui Grigorescu, dar... fără Grigorescu. Aceasta ar fi o primă concluzie legată de a IX-a ediție a 'Serbărilor Toamnei'. Povestea asta cu temă în temă nu prinde deloc. Dacă avem un festival care se numește 'Serbările Toamnei', păi să-l lăsam așa, doar sub semnul toamnei, decât să-i schimbăm tematica, dar acțiunile să fie cele din fiecare an.

Cinci pictori în parcul de la Ceas și un simpozion la Casa de Cultură - asta nu înseamnă că am organizat un festival dedicat maestrului Grigorescu. Nu, este tot Festivalul 'Serbările Toamnei', cel din fiecare an, cu parada oficialităților, fanfară, mașini de epocă și soldați, discursuri, grătare, două 'statui vii' și spectacole. De aceea, în toate știrile noastre vom scrie despre Festivalul 'Serbările Toamnei', fără Grigorescu. Pentru că așa a fost.
Iar acum să vedem concret cum a fost. Sau cum am văzut noi că a fost, pentru că este posibil ca unii dintre dvs. să aibă altă părere. La deschiderea oficială au participat mai multe oficialități decât de obicei, dar mai puțini câmpineni. Am avut primar și consilieri locali (de la toate partidele), trei deputați, consilieri județeni, primari din localități din zonă (Cornel Nanu - Cornu, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Lucian Costea - Valea Doftanei și Emanoil Savin - Bușteni), viceprimarul de la Ploiești (George Pană), delegații din Cimișlia - Republica Moldova și Kumanovo - Macedonia (localități înfrățite cu Câmpina), cetățeni de onoare ai municipiului. Și aproape toate oficialitățile au urcat pe scenă după tradiționala defilare de la Hotelul Muntenia până la fosta Casă a Cărții. Practic, s-a umplut scena. Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, deputații Grațiela Gavrilescu, George Ionescu și Virgil Guran, primarul din Cimișlia - Gheorghe Răileanu și un reprezentant al delegației din Kumanovo. 
Pe scurt, a fost o deschidere oficială clasică, dar cu mult mai puțină lume în fața scenei decât de obicei și cu doar câteva aplauze răzlețe la discursuri. Cu o scenă cam debilă pe care, după ce au coborât oficialitățile și după acordarea premiilor pentru olimpici și sportivi (subiect despre care vom scrie separat), dansatorii nu au mai putut urca. Pentru siguranța lor, ansamblurile folclorice și celelalte formații de copii au dansat în fața scenei, pe asfalt. Asta este o mare bilă neagră pentru organizatori. Din punctul nostru de vedere, dezamăgitor a fost și faptul că atâția copii care urmau să cânte și să danseze au așteptat mai bine de o oră, la 30 de grade Celsius, să se aranjeze scena. Dar cum acest lucru a durat mai mult, s-a luat decizia ca spectacolul din timpul zilei să se desfășoare, în cea mai mare parte, în fața scenei. 
Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. De vreme ce vânzarea a mers foarte bine, iar seara toate terasele erau pline, înseamnă că oamenilor le-a plăcut și s-au simțit bine. Ar trebui să menționăm aici și bila albă pe care noi le-o acordăm organizatorilor: comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei. Cu toate insistențele lor de a-și vinde tuciurile, acadelele și baloanele, nu au fost lăsați de polițiști și jandarmi, pentru că așa a fost ordinul. În definitiv, pentru ei s-a organizat în vară Ziua Romilor, așa că nu se pot plânge de discriminare.

Citiți și Serbările Toamnei - Câmpina 2016, inedită demonstrație a Asociației 'Tradiția Militară'

Serbările Toamnei - Câmpina 2016. Premierea elevilor olimpici și sportivilor cu rezultate deosebite

10447 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1072 vizualizari
01 apr. 2023 11:25

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.

2022 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Alte stiri recente

279 vizualizari
01 apr. 2023 13:06

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc uvertura etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei au loc după-amiază și mâine dimineață. Iată rezultatul partidei de dumineață și clasamentul actualizat:

930 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.