CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Serbările Toamnei - Câmpina 2016, deschiderea oficială. Cu oficialități multe și public puțin

- Eveniment -

Serbările Toamnei - Câmpina 2016, deschiderea oficială. Cu oficialități multe și public puțin

Sub semnul lui Grigorescu, dar... fără Grigorescu. Aceasta ar fi o primă concluzie legată de a IX-a ediție a 'Serbărilor Toamnei'. Povestea asta cu temă în temă nu prinde deloc. Dacă avem un festival care se numește 'Serbările Toamnei', păi să-l lăsam așa, doar sub semnul toamnei, decât să-i schimbăm tematica, dar acțiunile să fie cele din fiecare an.

Cinci pictori în parcul de la Ceas și un simpozion la Casa de Cultură - asta nu înseamnă că am organizat un festival dedicat maestrului Grigorescu. Nu, este tot Festivalul 'Serbările Toamnei', cel din fiecare an, cu parada oficialităților, fanfară, mașini de epocă și soldați, discursuri, grătare, două 'statui vii' și spectacole. De aceea, în toate știrile noastre vom scrie despre Festivalul 'Serbările Toamnei', fără Grigorescu. Pentru că așa a fost.
Iar acum să vedem concret cum a fost. Sau cum am văzut noi că a fost, pentru că este posibil ca unii dintre dvs. să aibă altă părere. La deschiderea oficială au participat mai multe oficialități decât de obicei, dar mai puțini câmpineni. Am avut primar și consilieri locali (de la toate partidele), trei deputați, consilieri județeni, primari din localități din zonă (Cornel Nanu - Cornu, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Lucian Costea - Valea Doftanei și Emanoil Savin - Bușteni), viceprimarul de la Ploiești (George Pană), delegații din Cimișlia - Republica Moldova și Kumanovo - Macedonia (localități înfrățite cu Câmpina), cetățeni de onoare ai municipiului. Și aproape toate oficialitățile au urcat pe scenă după tradiționala defilare de la Hotelul Muntenia până la fosta Casă a Cărții. Practic, s-a umplut scena. Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, deputații Grațiela Gavrilescu, George Ionescu și Virgil Guran, primarul din Cimișlia - Gheorghe Răileanu și un reprezentant al delegației din Kumanovo. 
Pe scurt, a fost o deschidere oficială clasică, dar cu mult mai puțină lume în fața scenei decât de obicei și cu doar câteva aplauze răzlețe la discursuri. Cu o scenă cam debilă pe care, după ce au coborât oficialitățile și după acordarea premiilor pentru olimpici și sportivi (subiect despre care vom scrie separat), dansatorii nu au mai putut urca. Pentru siguranța lor, ansamblurile folclorice și celelalte formații de copii au dansat în fața scenei, pe asfalt. Asta este o mare bilă neagră pentru organizatori. Din punctul nostru de vedere, dezamăgitor a fost și faptul că atâția copii care urmau să cânte și să danseze au așteptat mai bine de o oră, la 30 de grade Celsius, să se aranjeze scena. Dar cum acest lucru a durat mai mult, s-a luat decizia ca spectacolul din timpul zilei să se desfășoare, în cea mai mare parte, în fața scenei. 
Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. De vreme ce vânzarea a mers foarte bine, iar seara toate terasele erau pline, înseamnă că oamenilor le-a plăcut și s-au simțit bine. Ar trebui să menționăm aici și bila albă pe care noi le-o acordăm organizatorilor: comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei. Cu toate insistențele lor de a-și vinde tuciurile, acadelele și baloanele, nu au fost lăsați de polițiști și jandarmi, pentru că așa a fost ordinul. În definitiv, pentru ei s-a organizat în vară Ziua Romilor, așa că nu se pot plânge de discriminare.

Citiți și Serbările Toamnei - Câmpina 2016, inedită demonstrație a Asociației 'Tradiția Militară'

Serbările Toamnei - Câmpina 2016. Premierea elevilor olimpici și sportivilor cu rezultate deosebite


18 Sep 2016 11:00 10667 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
492 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
600 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
744 vizualizari 10 Jul 2024 23:42 O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

Începând de miercuri, 10 iulie 2024, timp de o săptămână, în holul principal al Casei Tineretului poate fi admirată o expoziție de arhitectură. Este vorba de o expoziție itinerantă din cadrul Bienalei de Arhitectură Oltenia - Muntenia.

citeste mai mult
2462 vizualizari 02 Jul 2024 18:51 Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Una dintre cele mai apreciate soliste ale momentului, Delia, a urcat pe scenă la finalul spectacolului din cadrul evenimentului ”Câmpina de ieri, Câmpina de mâine”, organizat de Asociația Câmpina Curată.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV