Serbările Toamnei - Câmpina 2016, deschiderea oficială. Cu oficialități multe și public puțin

Eveniment (Categoria articolului)

Sub semnul lui Grigorescu, dar... fără Grigorescu. Aceasta ar fi o primă concluzie legată de a IX-a ediție a 'Serbărilor Toamnei'. Povestea asta cu temă în temă nu prinde deloc. Dacă avem un festival care se numește 'Serbările Toamnei', păi să-l lăsam așa, doar sub semnul toamnei, decât să-i schimbăm tematica, dar acțiunile să fie cele din fiecare an.

Cinci pictori în parcul de la Ceas și un simpozion la Casa de Cultură - asta nu înseamnă că am organizat un festival dedicat maestrului Grigorescu. Nu, este tot Festivalul 'Serbările Toamnei', cel din fiecare an, cu parada oficialităților, fanfară, mașini de epocă și soldați, discursuri, grătare, două 'statui vii' și spectacole. De aceea, în toate știrile noastre vom scrie despre Festivalul 'Serbările Toamnei', fără Grigorescu. Pentru că așa a fost.
Iar acum să vedem concret cum a fost. Sau cum am văzut noi că a fost, pentru că este posibil ca unii dintre dvs. să aibă altă părere. La deschiderea oficială au participat mai multe oficialități decât de obicei, dar mai puțini câmpineni. Am avut primar și consilieri locali (de la toate partidele), trei deputați, consilieri județeni, primari din localități din zonă (Cornel Nanu - Cornu, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Lucian Costea - Valea Doftanei și Emanoil Savin - Bușteni), viceprimarul de la Ploiești (George Pană), delegații din Cimișlia - Republica Moldova și Kumanovo - Macedonia (localități înfrățite cu Câmpina), cetățeni de onoare ai municipiului. Și aproape toate oficialitățile au urcat pe scenă după tradiționala defilare de la Hotelul Muntenia până la fosta Casă a Cărții. Practic, s-a umplut scena. Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, deputații Grațiela Gavrilescu, George Ionescu și Virgil Guran, primarul din Cimișlia - Gheorghe Răileanu și un reprezentant al delegației din Kumanovo. 
Pe scurt, a fost o deschidere oficială clasică, dar cu mult mai puțină lume în fața scenei decât de obicei și cu doar câteva aplauze răzlețe la discursuri. Cu o scenă cam debilă pe care, după ce au coborât oficialitățile și după acordarea premiilor pentru olimpici și sportivi (subiect despre care vom scrie separat), dansatorii nu au mai putut urca. Pentru siguranța lor, ansamblurile folclorice și celelalte formații de copii au dansat în fața scenei, pe asfalt. Asta este o mare bilă neagră pentru organizatori. Din punctul nostru de vedere, dezamăgitor a fost și faptul că atâția copii care urmau să cânte și să danseze au așteptat mai bine de o oră, la 30 de grade Celsius, să se aranjeze scena. Dar cum acest lucru a durat mai mult, s-a luat decizia ca spectacolul din timpul zilei să se desfășoare, în cea mai mare parte, în fața scenei. 
Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. De vreme ce vânzarea a mers foarte bine, iar seara toate terasele erau pline, înseamnă că oamenilor le-a plăcut și s-au simțit bine. Ar trebui să menționăm aici și bila albă pe care noi le-o acordăm organizatorilor: comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei. Cu toate insistențele lor de a-și vinde tuciurile, acadelele și baloanele, nu au fost lăsați de polițiști și jandarmi, pentru că așa a fost ordinul. În definitiv, pentru ei s-a organizat în vară Ziua Romilor, așa că nu se pot plânge de discriminare.

Citiți și Serbările Toamnei - Câmpina 2016, inedită demonstrație a Asociației 'Tradiția Militară'

Serbările Toamnei - Câmpina 2016. Premierea elevilor olimpici și sportivilor cu rezultate deosebite

10271 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

635 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

1951 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

Alte stiri recente

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.

1524 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.