Serbările Toamnei - Câmpina 2016, deschiderea oficială. Cu oficialități multe și public puțin

Eveniment (Categoria articolului)

Sub semnul lui Grigorescu, dar... fără Grigorescu. Aceasta ar fi o primă concluzie legată de a IX-a ediție a 'Serbărilor Toamnei'. Povestea asta cu temă în temă nu prinde deloc. Dacă avem un festival care se numește 'Serbările Toamnei', păi să-l lăsam așa, doar sub semnul toamnei, decât să-i schimbăm tematica, dar acțiunile să fie cele din fiecare an.

Cinci pictori în parcul de la Ceas și un simpozion la Casa de Cultură - asta nu înseamnă că am organizat un festival dedicat maestrului Grigorescu. Nu, este tot Festivalul 'Serbările Toamnei', cel din fiecare an, cu parada oficialităților, fanfară, mașini de epocă și soldați, discursuri, grătare, două 'statui vii' și spectacole. De aceea, în toate știrile noastre vom scrie despre Festivalul 'Serbările Toamnei', fără Grigorescu. Pentru că așa a fost.
Iar acum să vedem concret cum a fost. Sau cum am văzut noi că a fost, pentru că este posibil ca unii dintre dvs. să aibă altă părere. La deschiderea oficială au participat mai multe oficialități decât de obicei, dar mai puțini câmpineni. Am avut primar și consilieri locali (de la toate partidele), trei deputați, consilieri județeni, primari din localități din zonă (Cornel Nanu - Cornu, Gheorghe Stoica - Bănești, Adrian Ungureanu - Brebu, Gheorghe Ilie - Telega, Lucian Costea - Valea Doftanei și Emanoil Savin - Bușteni), viceprimarul de la Ploiești (George Pană), delegații din Cimișlia - Republica Moldova și Kumanovo - Macedonia (localități înfrățite cu Câmpina), cetățeni de onoare ai municipiului. Și aproape toate oficialitățile au urcat pe scenă după tradiționala defilare de la Hotelul Muntenia până la fosta Casă a Cărții. Practic, s-a umplut scena. Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, deputații Grațiela Gavrilescu, George Ionescu și Virgil Guran, primarul din Cimișlia - Gheorghe Răileanu și un reprezentant al delegației din Kumanovo. 
Pe scurt, a fost o deschidere oficială clasică, dar cu mult mai puțină lume în fața scenei decât de obicei și cu doar câteva aplauze răzlețe la discursuri. Cu o scenă cam debilă pe care, după ce au coborât oficialitățile și după acordarea premiilor pentru olimpici și sportivi (subiect despre care vom scrie separat), dansatorii nu au mai putut urca. Pentru siguranța lor, ansamblurile folclorice și celelalte formații de copii au dansat în fața scenei, pe asfalt. Asta este o mare bilă neagră pentru organizatori. Din punctul nostru de vedere, dezamăgitor a fost și faptul că atâția copii care urmau să cânte și să danseze au așteptat mai bine de o oră, la 30 de grade Celsius, să se aranjeze scena. Dar cum acest lucru a durat mai mult, s-a luat decizia ca spectacolul din timpul zilei să se desfășoare, în cea mai mare parte, în fața scenei. 
Despre terasele cu mici, pastramă, bere etc, nu comentăm. De vreme ce vânzarea a mers foarte bine, iar seara toate terasele erau pline, înseamnă că oamenilor le-a plăcut și s-au simțit bine. Ar trebui să menționăm aici și bila albă pe care noi le-o acordăm organizatorilor: comercianții romi au lipsit cu desăvârșire din centrul Câmpinei. Cu toate insistențele lor de a-și vinde tuciurile, acadelele și baloanele, nu au fost lăsați de polițiști și jandarmi, pentru că așa a fost ordinul. În definitiv, pentru ei s-a organizat în vară Ziua Romilor, așa că nu se pot plânge de discriminare.

Citiți și Serbările Toamnei - Câmpina 2016, inedită demonstrație a Asociației 'Tradiția Militară'

Serbările Toamnei - Câmpina 2016. Premierea elevilor olimpici și sportivilor cu rezultate deosebite

10389 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1659 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

3153 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Alte stiri recente

485 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

1850 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.