Viața după COVID-19. Predicțiile lui Bill Gates, fondatorul Microsoft

Social (Categoria articolului)

În urmă cu cinci ani, în cadrul unei conferințe internaționale, fondatorul Microsoft, Bill Gates, vorbea despre pericolul cel mai mare care paște omenirea și care "nu este războiul nuclear, ci un virus mortal, nu sunt rachetele, ci microbii". Astăzi, în plină pandemie de coronavirus, când numărul celor decedați din cauza infectării cu SARS CoV-2 se apropie de 1,4 milioane persoane la nivel mondial, Bill Gates vorbește despre cum va arăta omenirea în era post-COVID.

Coronavirusul va modifica fundamental modul în care oamenii călătoresc și își desfășoară activitatea, chiar și după ce pandemia se va încheia, a declarat Bill Gates în cadrul unei conferințe organizate de New York Times. Iată câteva dintre predicțiile fondatorului Microsoft despre viața noastră după COVID-19.
Întâlnirile la distanță vor deveni o regulă – "
Înainte de pandemie, într-un business un client ar fi putut fi îngrijorat dacă ar fi fost evitată o întâlnire față în față și s-ar fi simțit neglijat. Nu mai este cazul acum, pentru că măsurile de protecție împotriva COVID au încurajat teleconferințele și comunicarea la distanță. Va rămâne permanent ideea oare e nevoie să merg acolo fizic? Ne vom pune mereu această întrebare și nu doar pentru întâlnirile de lucru, ci și pentru alte interacțiuni personale anterioare".
Angajații vor merge la birou prin rotație - "Dacă avem posibilitatea mai multor activități de la distanță, asta înseamnă că va trebui să ajungem mai puțin la birou și asta va avea efecte semnificative. Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru".
Vom alege să trăim în locuri diferite - "Munca de la distanță are efect direct și asupra celei sociale, în comunitate. În orașele care au mare succes, ca Seattle și San Francisco, de exemplu, chiar și pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul orașului și se vor retrage în locuințe din suburbii, în locuri mai puțin aglomerate".
Vom socializa mai puțin la locul de muncă și mai mult în comunitatea în care locuim – "Oamenii vor deveni mai rezervați în comunitatea de la job, poate și din cauza interacțiunii exclusiv online, concentrându-se mai mult pe familie și comunitatea unde locuiesc. Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului".
Lucrurile vor reveni la normal când boala va fi învinsă în toată lumea - "Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu atunci când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii".
Următoarea pandemie va fi mai ușor de combătut – "Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi".

2634 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3582 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.