Câmpina a avut întotdeauna frumusețea sa aparte, așa, oraș mic de provincie cum era. În perioada interbelică, cel puțin, Câmpina avea un farmec deosebit, sau poate așa simțim noi astăzi, privind imaginile de altădată.
Venind mai aproape, unii dintre dumneavoastră poate vă mai amintiți cum arăta localitatea în anii '70-'80, departe de imaginea de astăzi. În urma cutremurului din 1977, Câmpina a avut mult de suferit, iar apoi a început așa-numita sistematizare urbană în urma căreia a rezultat centrul pe care îl avem și astăzi. Vedeți în imagini centrul de ieri și de azi, zona Parcului Regele Mihai (noua denumire a parcului Milia) și partea opusă a Bulevardului Carol I (Strada 23 August cum se numea în perioada comunistă), acolo unde astăzi se află librăria Diverta.
Fotografiile de colecție ne-au fost puse la dispoziție de Șerban Băleanu.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.