Trei permise reținute, 25 sancțiuni de peste 6.000 lei, bilanțul acțiunilor Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul zilei de luni, 31 octombrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către pietoni, bicicliști sau de către conducătorii de trotinete electrice.

Activitățile s-au desfășurat pe trei artere intens circulate din municipiul Câmpina. Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate 80 de persoane, au fost controlate 70 de autovehicule, 9 bicicliști și 4 conducători de trotinete electrice, informează purtărorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. În cadrul acțiunilor au fost efectuate 23 de testări cu aparatul etilotest, dar și două testări cu aparatul DrugTest. Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, în valoare de 6.080 de lei. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, a fost constatată și o infracțiune - conducerea sub influența băuturilor alcoolice. În timpul acțiunii a fost depistat un conducător auto în vârstă de 40 de ani care circula pe Strada Republicii din municipiu, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

2473 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 02.11.2022 07:45 Foarte bine! Felicitări ! Să se facă zilnic astfel de actiuni. Poate se reduc numărul alcoolicilor, drogatilor, bizonilor, infractirilor și accidentelor!

Actualitate

412 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1318 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

491 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1398 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.