Nu a mai contat impactul! S-a aprobat amenajarea pistelor de aeromodelism și karting lângă fostul sat de vacanță din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

A stârnit multă vâlvă proiectul inițiat de consilierii locali Valentin Crețu și Cosmin Raț privind reamplasarea și amenajarea pistei de aeromodelism, precum și amenajarea unei piste de karting, pe Drumul Taberei din Câmpina, lângă fostul sat de vacanță. Inițiativa celor doi consilieri s-a aflat pe masa Legislativului local și luna trecută, atunci când proiectul a fost retrimis inițiatorilor pentru realizarea unui studiu de impact.

Acum, la ședința Consilului Local din 31 martie 2021, discuțiile nu au mai fost la fel de aprinse. Valentin Crețu a explicat că ”s-a discutat la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Câmpina, unde concluzia a fost că nu se impune reglementarea prin hotărâre a obligativității elaborării unui studiu de impact, care nu este necesar în această fază când doar se atribuie un scop acelui teren, urmând a se realiza apoi studiul de fezabilitate, proiectul și a se obține toate avizele necesare”.
”Și ce facem dacă după ce cheltuim bani pentru toate studiile, reiese din studiul de impact că nu este oportună această pistă în zona respectivă?”, a întrebat mai degrabă retoric consilierul Andrei Duran. S-a trecut la vot și proiectul a fost aprobat în unanimitate.
Vă reamintim că proiectul presupune amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de karting pe un teren acum nefolosit, situat între fosta tabără Voila și drumul spre fosta unitate militară din vârful dealului Muscel. S-a vorbit mult despre acest proiect și, ca o premieră, s-a făcut chiar și o mică demonstrație menită să arate nivelul zgomotului produs de aeromodelele care vor zbura pe viitoarea pistă.

Citiți și: Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță
Pistele de aeromodelism și carting de la Câmpina mai au de așteptat. Mai întâi, se va face un studiu de impact

3771 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iancu de Hunedoara 07.04.2021 21:54 Și pista de MOTOCROSS?...

Actualitate

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.