Maternitatea SanConfind: calitate, performanță, siguranță

Sănătate (Categoria articolului)

Maternitatea SanConfind, ca și celelalte structuri ale Centrului Medical SanConfind, oferă servicii medicale de cea mai bună calitate. Secția Obstetrică-Ginecologie a celui mai mare spital privat din județul nostru are trei săli de nașteri (două pentru nașteri normale și una pentru operații cezariene), săli post-partum și opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in, toate dotate cu aparatură medicală de ultimă generație. Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat pentru nou-născut, masă de înfășat, chiuvetă specială pentru toaleta nou-născutului, un mobilier cu spații generoase și multe alte facilități. De menționat că secția are o rezervă dedicată și utilată corespunzator pentru pacientele cu dizabilități. 

Blocul-operator al secției dispune de o sală de operație modernă cu suprapresiune, flux laminar și diferite sisteme performante de sterilizare ce asigură condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști, neonatologi. Aici se pot efectua intervenții chirurgicale complexe, de mare amploare. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. Secția are două săli de naștere pe cale naturală dotate la cele mai înalte standarde, permițând o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de siguranță pentru parturientă și nou-născut. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum imediat, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele două ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, precum și o sală de tratamente pentru lăuze. Consilierii spitalului vă stau la dispoziţie pentru oferte financiare personalizate. Tarifele pachetelor pentru nașteri la Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai mici din țară (din sistemul sanitar privat), în condițiile în care calitatea actului medical este ireproșabilă, comparabilă cu tot ceea ce oferă cele mai cunoscute maternități din sistemul medical privat existent în România.

Nașteri în siguranță, fără infecții intraspitalicești
Actul medical oferit de secția Obstetrică-Ginecologie din SanConfind este foarte apreciat de paciente și de familiile acestora. Și nu doar pentru că nivelul de calitate și performanță al actului medical în sine rămâne constant la aceleași standarde înalte, indiferent de creșterea impresionantă a volumului de activitate. Aprecierea unanimă a Maternității SanConfind provine și din faptul că în această unitate sunt implementate cu succes toate condițiile pentru o naștere sigură, ferită de infecții nosocomiale sau de alte infecții intraspitalicești. Infecțiile intraspitalicesti reprezintă un subiect extrem de sensibil în viața spitalelor din România. Tocmai din acest motiv, ele cunosc o atenție deosebită din partea întregului personal implicat în activitatea medicală a Spitalului SanConfind, așadar, implicit, și a personalului secției Obstetrică-Ginecologie, unde grija este sporită atât în privința mamei, cât și a nou-născutului. Aici sunt respectate cu cea mai mare strictețe procedurile de limitare la maximum a posibilității producerii de infecții nosocomiale sau alte infecții intraspitalicești. Dintre aceste proceduri, am aminti doar câteva, deoarece ele sunt foarte multe: folosirea corespunzătoare a halatelor și câmpurilor operatorii sterile de unică folosință - atât în blocul operator, cât și în sălile de naștere; dotarea continuă a serviciului de sterilizare al spitalului, care este unul dintre cele mai moderne din țara noastră, acesta fiind complet informatizat și capabil să asigure sterilizarea la un volum de activitate susținut; existența, în fiecare salon, a recipientelor cu soluții de cea mai bună calitate pentru menținerea igienei mâinilor; sterilizarea permanentă a saloanele prin nebulizare și radiații ale lămpii UV, chiar dacă aceste spații nu au găzduit pacienți un anumit interval de timp; vesela este dezinfectată si spălată prin programe speciale în mașini de spălat vase dedicate. Multe dintre condițiile de asepsie și antisepsie pot fi constatate direct de către pacienți, ceea ce conferă acestora un sentiment de siguranță sporit, benefic în orice fel de îngrijiri medicale, știut fiind faptul că liniștea sufletului ajută la vindecarea trupului. (P)

3032 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marcia 01.02.2021 21:59 de preturi de ce nu precizați nimic? pt ca sunt prea mari.... și deasemenea precizati și ca dacă se întâmplă ceva neprevazut de grav, spitalul nu are competenta sa ajute pacienta și tot la spitalul ala plin de infecții nozocomiale ajunge pacienta.... asa cum ii spuneți voi.....

Sănătate

2068 vizualizari
26 feb. 2021 19:12

La SanConfind se derulează un program de recuperare medicală post-COVID

Mulți dintre noi am traversat o perioadă dificilă şi am întâmpinat multe greutăţi care au intervenit în viaţa şi sănătatea noastră în această perioadă a pandemiei. Virusul Sars-Cov 2 a lăsat urme în multe cazuri și multe persoane care au fost infectate au rămas cu sechele după COVID-19. Centrul Medical SanConfind vine în sprijinul pacienţilor care au suferit de această boală, cu un program complex pentru o recuperare medicală totală.

2691 vizualizari
15 feb. 2021 18:11

Maternitatea SanConfind – cea mai bună soluție pentru viitoarele mămici. Siguranța mamei și bebelușului, esențială

Maternitatea SanConfind, una dintre cele mai moderne și performante din România, este cea mai bună cale de urmat pentru orice gravidă care își dorește să nască într-o totală siguranță, fără teama de a contracta infecții intraspitalicești în timpul internării. În sistemul sanitar românesc (în cel public, mai ales, dar uneori și în cel privat), infecțiile spitalicești reprezintă o problemă spinoasă, niciodată rezolvată, mereu de actualitate. 

Alte stiri recente

849 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

1084 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.