Maternitatea SanConfind: calitate, performanță, siguranță

Sănătate (Categoria articolului)

Maternitatea SanConfind, ca și celelalte structuri ale Centrului Medical SanConfind, oferă servicii medicale de cea mai bună calitate. Secția Obstetrică-Ginecologie a celui mai mare spital privat din județul nostru are trei săli de nașteri (două pentru nașteri normale și una pentru operații cezariene), săli post-partum și opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in, toate dotate cu aparatură medicală de ultimă generație. Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat pentru nou-născut, masă de înfășat, chiuvetă specială pentru toaleta nou-născutului, un mobilier cu spații generoase și multe alte facilități. De menționat că secția are o rezervă dedicată și utilată corespunzator pentru pacientele cu dizabilități. 

Blocul-operator al secției dispune de o sală de operație modernă cu suprapresiune, flux laminar și diferite sisteme performante de sterilizare ce asigură condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști, neonatologi. Aici se pot efectua intervenții chirurgicale complexe, de mare amploare. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. Secția are două săli de naștere pe cale naturală dotate la cele mai înalte standarde, permițând o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de siguranță pentru parturientă și nou-născut. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum imediat, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele două ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, precum și o sală de tratamente pentru lăuze. Consilierii spitalului vă stau la dispoziţie pentru oferte financiare personalizate. Tarifele pachetelor pentru nașteri la Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai mici din țară (din sistemul sanitar privat), în condițiile în care calitatea actului medical este ireproșabilă, comparabilă cu tot ceea ce oferă cele mai cunoscute maternități din sistemul medical privat existent în România.

Nașteri în siguranță, fără infecții intraspitalicești
Actul medical oferit de secția Obstetrică-Ginecologie din SanConfind este foarte apreciat de paciente și de familiile acestora. Și nu doar pentru că nivelul de calitate și performanță al actului medical în sine rămâne constant la aceleași standarde înalte, indiferent de creșterea impresionantă a volumului de activitate. Aprecierea unanimă a Maternității SanConfind provine și din faptul că în această unitate sunt implementate cu succes toate condițiile pentru o naștere sigură, ferită de infecții nosocomiale sau de alte infecții intraspitalicești. Infecțiile intraspitalicesti reprezintă un subiect extrem de sensibil în viața spitalelor din România. Tocmai din acest motiv, ele cunosc o atenție deosebită din partea întregului personal implicat în activitatea medicală a Spitalului SanConfind, așadar, implicit, și a personalului secției Obstetrică-Ginecologie, unde grija este sporită atât în privința mamei, cât și a nou-născutului. Aici sunt respectate cu cea mai mare strictețe procedurile de limitare la maximum a posibilității producerii de infecții nosocomiale sau alte infecții intraspitalicești. Dintre aceste proceduri, am aminti doar câteva, deoarece ele sunt foarte multe: folosirea corespunzătoare a halatelor și câmpurilor operatorii sterile de unică folosință - atât în blocul operator, cât și în sălile de naștere; dotarea continuă a serviciului de sterilizare al spitalului, care este unul dintre cele mai moderne din țara noastră, acesta fiind complet informatizat și capabil să asigure sterilizarea la un volum de activitate susținut; existența, în fiecare salon, a recipientelor cu soluții de cea mai bună calitate pentru menținerea igienei mâinilor; sterilizarea permanentă a saloanele prin nebulizare și radiații ale lămpii UV, chiar dacă aceste spații nu au găzduit pacienți un anumit interval de timp; vesela este dezinfectată si spălată prin programe speciale în mașini de spălat vase dedicate. Multe dintre condițiile de asepsie și antisepsie pot fi constatate direct de către pacienți, ceea ce conferă acestora un sentiment de siguranță sporit, benefic în orice fel de îngrijiri medicale, știut fiind faptul că liniștea sufletului ajută la vindecarea trupului. (P)

3524 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marcia 01.02.2021 21:59 de preturi de ce nu precizați nimic? pt ca sunt prea mari.... și deasemenea precizati și ca dacă se întâmplă ceva neprevazut de grav, spitalul nu are competenta sa ajute pacienta și tot la spitalul ala plin de infecții nozocomiale ajunge pacienta.... asa cum ii spuneți voi.....

Sănătate

2594 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.

2432 vizualizari
15 sept. 2021 06:16

O nouă specialitate medicală la SanConfind - urologia

Începutul toamnei aduce la SanConfind o nouă specialitate medicală - urologia. Coordonatorul Cabinetului de Urologie din cadrul Policlinicii SanConfind este dr. Silviu Sandu (foto), medic specialist care s-a specializat în Franța, unde a lucrat o perioadă în spitale regionale importante. Dr. Silviu Sandu este și un chirurg cu o experiență îmbogățită în clinici de specialitate din Hexagon. Prin urmare, el nu vindecă afecțiuni urologice doar prin tratamente bine țintite, ci și prin intervenții chirurgicale pregătite până la cele mai mici detalii, operații complexe care, fiecare în parte, constituie o provocare tratată, de fiecare dată, cu seriozitate și profesionalism. Peste câteva zile, noul membru al echipei medicilor din SanConfind va acorda primele consultații. Programările celor doritori se pot face prin numărul unic de call-center: 0244.990.

Alte stiri recente

1174 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1532 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.