UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019
O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!
Dan Ștefan Chițu a fost una dintre cele mai importante personalități din lumea sportului, care și-a legat numele de Câmpina. Pentru performanțele sale sportive, în anul 2002 a primit titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Câmpina”, iar în anul 2017 a primit și titlul de "Cetățean de onoare al orașului Breaza".
Născut pe 27 decembrie 1944 la Breaza, Dan Chițu a început motocrosul de performanță la Clubul Poiana Câmpina, în anul 1962. Doi ani mai târziu a plecat la Steaua București, unde a rămas până în anul 1975, când a revenit la Poiana Câmpina, unde a îndeplinit și funcția de antrenor. A fost declarat cel mai bun sportiv al României la motocros în anii 1971, 1972 și 1973. În palmaresul său se numără șapte titluri de campion național, cinci titluri de campion balcanic, a câștigat o etapă a Cupei Mondiale, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona, în 1970, precum și Cupa Prietenia, în 1971 și 1973. Apoi, între anii 1982 și 1989, a fost antrenor al lotului național al României. După 1975 a început o carieră în bobul de performanță, ca pilot. A fost campion național la bob două persoane și vicecampion național la bob patru persoane. De asemenea, în 1978 a câștigat Trofeul Carpați, la bob două persoane, alături de Gheorghe Lixandru. După 1991 a preluat echipa de fotbal FC Poiana Câmpina, pe care a patronat-o (sub diverse denumiri) până în anul 2008, atunci când, din motive financiare, clubul s-a desființat. Dan Ștefan Chițu a fost patronul societății Carpatin, care deține Hotelul Muntenia, din centrul Câmpinei.
Dan Chițu avea 74 de ani.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.