Bursa zvonurilor. Potențialii candidați la Primăria Câmpina la alegerile locale 2020

Editorial (Categoria articolului)

Au rămas mai puțin de patru luni până la alegerile locale. Asta înseamnă aproape trei luni până la campania electorală. Ce se întâmplă pe la partidele din Câmpina cu trei luni înaintea demarării campaniei electorale? Din stradă, nu se vede nimic. Înăuntru, însă, a început agitația. Discuții, negocieri, poate și presiuni pentru stabilirea candidaților la funcția de primar, goana după un loc eligibil pe lista pentru Consiliul Local. Este posibil să avem și surprize, este posibil și să avem, la aceste alegeri locale, un număr record de candidați care vor bate la poarta Casei cu Grifoni din Bulevardul Culturii 18. Haideți să vedem ce se zvonește prin târg în privința candidaților la Primăria Câmpina.

La PNL există o oarecare tensiune. Horia Tiseanu ar vrea un nou mandat, al cincilea. Ar fi avantajat, exact ca în 2016, dacă alegerile s-ar desfășura într-un singur tur de scrutin. Deocamdată, legea nu a fost modificată, dacă se va întâmpla asta, vom vedea. Mai e avantajat și de desfășurarea foarte lentă a procesului penal în care este inculpat. Dar Horia Tiseanu are și un stres major. Atât în organizația locală, cât mai ales în cea județeană sunt persoane, inclusiv din conducerea partidului, inclusiv din rândul celor cu putere de decizie, care l-ar prefera candidat pe Alin Moldoveanu. Vor o schimbare majoră de... candidat, de atitudine, de implicare, vor un suflu nou pentru partid, dar și pentru oraș. Iar dacă se va întâmpla asta, cei care de luni de zile se gudură pe lângă Tiseanu pentru un loc pe lista de consilieri vor avea o problemă. Legat de primarul în exercițiu, care mai vreau un mandat, deși și-a depus deja dosarul de pensionare, zvonistica spune că ar fi dispus să candideze chiar și de la alt partid, ba chiar și independent, dacă altfel nu se poate pentru a-și continua... proiectele.
La PSD e nebunie totală. Organizația locală nu mai are președinte, după demisia Mihaelei Voicilă, există un comitet care va trebui să organizeze alegeri interne luna aceasta și sunt puțini cei dispuși să-și asume conducerea organizației cu trei luni înaintea alegerilor locale. La capitolul potențiali candidați la Primărie se vorbește despre doctorul Călin Tiu, despre fostul consilier local Horațiu Zăgan, despre actualul consilier local Andrei Duran, dar și despre actualul consilier județean (liberal) Marian Nistor. Va fi foarte interesant de urmărit ce se întâmplă în PSD și cum va trece organizația peste aceste momente destul de delicate.
La Alianța USR-PLUS, pare că s-a stabilit candidatul – Cătălin Florescu. Acum vine greaua misiune de a-l face cunoscut câmpinenilor, pentru că este un nume nou în politică, iar alegerile locale sunt de altă factură decât cele europarlamentare sau chiar parlamentare. Aici nu mai e suficient valul național (în scădere, între noi fie vorba, pentru USR-PLUS), aici mai contează și omul. Mai contează și oamenii din spatele candidatului, mai contează și faptul că nu toți alegătorii au conturi pe rețelele de socializare. USR-PLUS va avea de alergat prin Câmpina dacă această alianță vrea un scor bun la locale.
La PMP e liniște și pace. Adrian Pițigoi, actualul viceprimar, va candida la Primărie. Nu e zvon, e certitudine. Și nu e de glumă, e de muncă și asta pentru că Pițigoi are în spate un partid mic, aflat la limita pragului electoral.
La Partidul Prahova în Acțiune, noua formațiune politică apărută în județ, cu organizație deja constituită la Câmpina, candidat la Primărie este Daniel Ioniță. S-a votat asta în partid, s-a anunțat deja oficial. Și va fi interesant de urmărit cum vor percepe câmpinenii noul partid și pe vechiul candidat.
La ALDE, delicată situația. Toată organizația ALDE a plecat la Partidul Prahova în Acțiune. Aici trebuie mai întâi refăcută organizația și apoi găsiți candidați pentru alegerile locale. Practic, în acest moment, ALDE Câmpina nu mai există decât pe hârtie.
La Pro România, există organizație, au fost făcute și alegeri interne, să vedem ce decizii se vor lua în privința candidaților. Există posibilitatea susținerii, pentru Primărie, a candidatului PSD, așa cum s-a stabilit prin alte localități, dar ar putea exista și surprize. Pentru că, potrivit bursei zvonurilor, din partea Pro România ar putea candida vreun nemulțumit din alt partid, dat la o parte de ai lui și agreat de oamenii lui Ponta.

Zvonuri mai sunt. De exemplu, se aude că va exista un candidat independent sprijinit de fostul președinte al PSD Câmpina, doar pentru a rupe din voturile social-democraților, doar pentru a le reduce acestora scorul electoral. Așa, ca o nuia băgată prin gard. Și se mai aude că ar mai putea apărea un candidat independent, susținut de Florin Abagiu și alți oameni de afaceri locali, un candidat surpriză, care să facă și mai interesantă competiția electorală. Vom vedea care zvon se confirmă și care nu. Mai sunt și alte partide care vor avea candidați la Primărie. Cele care se reactivează doar înaintea alegerilor, apoi dispar pentru următorii patru ani. În privința lor, nici zvonuri măcar nu sunt.

11313 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ALIN 09.02.2020 19:38 Din cei pe care i-ați enumerat eu as pune stampila pe dl Nistor și pe dl Florescu. Poate cu mai multa încredere în dl Nistor pt ca știu ce a realizat în toți acești ani...
  • MARIANA 09.02.2020 19:51 Votez schimbarea... Oricine e mai bine decât formula actuala.
  • Andreea 09.02.2020 20:01 Marian Nistor nu va candida de la PSD. Am vb cu el. Sunt doar zvonuri
  • Marzea 13.02.2020 08:13 Candidat surpriza este....Liviu Briciu

Editorial

2258 vizualizari
19 mar. 2021 11:30

Opt ani încă mai vin fonduri europene. Ce facem după 2027?

Toți primarii din România, aproape fără excepție, mizează pe fondurile europene pentru realizarea unor investiții în următorii ani. Un lucru foarte bun, de altfel. Le dorim tuturor localităților, inclusiv Câmpinei, să câștige cât mai multe proiecte cu fonduri europene și să aibă banii necesari cofinanțărilor de la bugetele locale. Următorii opt ani sunt importanți pentru România, pentru administrațiile publice, pentru localități, deoarece 2021-2027 este ultimul ciclu de finanțare europeană. Dar ce se va întâmpla după 2027? Se gândește cineva, oare? Are cineva vreun plan, vreo strategie, vreo soluție?

4171 vizualizari
29 mar. 2020 12:51

Solidaritate, solidaritate, dar ce face sectorul public în timp ce sectorul privat se prăbușește?

Într-un mesaj transmis cetățenilor, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, făcea apel la solidaritate pentru depășirea crizei generată de pandemia de coronavirus. Da, e nevoie de solidaritate mai mult ca oricând. Dar ce înseamnă această solidaritate, ne poate spune oare primarul Câmpinei? Sau premierul Ludovic Orban ori președintele Klaus Iohannis, pentru că și ei au cerut același lucru: SOLIDARITATE?! Nu cumva înseamnă să ne susținem unii pe alții, să acționăm în mod unitar și... să strângem toți cureaua la fel?

Alte stiri recente

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.