CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cum ne îmbulzim să cumpăram iluzii de la supermarket...

- Editorial -

Cum ne îmbulzim să cumpăram iluzii de la supermarket...

În mod cert, mulți dintre dvs. ați mers în străinătate și ați văzut, în cartierele orașelor mai mici sau mai mari, băcănii, brutării, patiserii, măcelării, aprozare etc. Magazine mici, cu produse tradiționale, produse sănătoase și, poate cel mai important, produse autohtone. Mezeluri, brânzeturi, pâine, vinuri, carne, fructe și legume, toate produse acolo, la ei, în țara lor. Și se vând bine, bine de tot. Poate ați văzut piețele de week-end, unde producători din zona respectivă vin să-și vândă produsele. Producători adevărați, cu marfă de calitate. Iar francezul, sau italianul, sau spaniolul, sau portughezul aici își lasă banii, în magazinele cu produse tradiționale, în piețele cu produse sănătoase, nu în supermarketuri, ca la noi. Cu alte cuvinte, își lasă banii în economia națională. Pe când noi ce facem? Îi îmbogățim pe alții. Ne bucurăm că vine Kaufland, că vine Lidl, că vine Profi sau altul asemeni lor, credem că e bine, că se creează locuri de muncă noi, că e minunat să ne plimbăm cu căruțul prin marele magazin și să îl umplem cu tot felul de produse alimentare de calitate îndoielnică și la prețuri care ni se par rezonabile. În realitate, lucrurile stau diferit și le vedem doar dacă vrem să le vedem.

Aceste supermarketuri pe care le iubim atât distrug încetul cu încetul economia românească. De fapt, asta fac toate marile corporații, nu doar Kaufland, Lidl, Carrefour, Profi etc, ci și OMV, și chiar marile mall-uri. Ne iau banii și îi trimit în străinătate, pentru că toate sunt afaceri ale străinilor. Creează locuri de muncă doar în aparență. În realitate, distrug multe locuri de muncă, pentru că elimină de pe piață micile magazine, diverși furnizori, producătorii locali. Iar noi, românii, punem umărul la eliminarea românilor. Îi dăm la o parte pe ai noștrii, pentru a le umple buzunarele străinilor. Străini care, în țara lor, nu-și vor permite niciodată să vândă otrăvurile pe care ni le vând nouă. Și nici să aibă prețuri diferite la raft și la casă. Și nici să expună tot ce au mai prost și mai stricat doar pentru că trebuie vândut. V-ați întrebat vreodată de ce nu găsiți produse românești în supermarketuri? Sau ce salarii au angajații români din aceste supermarketuri? Sau de ce se extind inclusiv în orașele mici, de ce se bagă chiar și prin cartiere? Pentru că în această țară au găsit oameni dispuși să cumpere iluzii.
Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă într-o bună zi nu vom mai merge să cumpăram nimic din supermarket, de la mall sau de la OMV. Dacă am cumpăra doar produse românești și doar de la firme autohtone. Dacă am face asta din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai des. Oare nu ar începe să prindă viață micile afaceri, o băcănie, o patiserie, o brutărie, o măcelărie etc? Oare nu s-ar crea locuri de muncă? Oare nu ar crește și nivelul de trai? Oare nu merităm să trăim mai bine și mai sănătos? Oare cât vom mai fi o colonie, doar o colonie?


19 Nov 2018 22:15 8268 vizualizari



Comentarii






1459 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2319 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1990 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1598 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV