Maternitatea SanConfind înseamnă profesionalism și calitate. Medicii de aici, printre cei mai buni din țară

Sănătate (Categoria articolului)

Dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, un colaborator mai nou al spitalului SanConfind din Poiana Câmpina, a acordat un scurt interviu dedicat viitoarelor mame, în care vorbește despre serviciile oferite în Departamentul Medicină Materno-Fetală de la Spitalul SanConfind.

Care sunt ecografiile pe care le oferiți la SanConfind în Departamentul Medicină Materno-Fetală?
Efectuăm toate cele trei ecografii de sarcină, așa-zisele morfologii, ce presupun o analiză detaliată structurală și funcțională a fătului.
Puteți expune, pe scurt, scopul fiecărei ecografii în parte, la ce să se aștepte mămicile de la fiecare examinare?
Desigur. O descriere succintă a acestor morfologii ar putea fi următoarea.
Morfologia de trimestru I (11-14 săptămâni de sarcină):
- Stabilește exact vârsta sarcinii și termenul (data probabilă a nașterii, adică atunci când se împlinesc 40 de săptămâni);
- Intră în calculul riscului de sindrom Down, de sindrom Edwards și de sindrom Patau (reprezintă combinația unui dublu test / bi-test între o analiză de sânge și ecografie). În această examinare se folosește sistemul de calcul de la Fetal Medicine Foundation din Londra, instituția europeană care dă, practic, ora exactă în acest domeniu.
Morfologia de trimestru II (20-22 de săptămâni de sarcină):
- Analiza detaliată a organelor - se presupune că acestea și-au definitivat dezvoltarea până acum;
- Măsurarea colului uterin - pentru predicția și prevenția nașterii premature.
Morfologia de trimestru III (30-33 de săptămâni de sarcină):
- Efectuarea măsurătorilor biometrice fetale și proiecția EFW la nivelul curbelor de creștere, plus estimarea lichidului amniotic și a Dopplerelor fetale;
- Reverificarea anatomiei fetale din trimestrul II.  
Care este elementul de noutate în serviciile oferite?
De puțin timp oferim și proceduri invazive:
- CVS – Biopsie de vilozități coriale;
- Amniocenteza – extracție de lichid amniotic.
Ambele proceduri sunt performate cu anestezie locală, deci nu sunt dureroase, și ne oferă un răspuns sigur, dacă fătul are sau nu o boală genetică. Bineînțeles, această posibilă maladie o căutăm țintit, funcție de anomaliile ecografice constatate anterior.  
De ce ați ales să bateți atâta drum din București ca să veniți la SanConfind?
Cele aproximativ trei ore de condus sunt compensate 100% de satisfacția pacienților în raport cu serviciile noastre, de colegialitatea celorlalte cadre medicale care au creat mereu o atmosferă prietenoasă, de bucuria muncii bine făcute. Activitatea noastră se concentrează pe mulțumirea viitoarelor mămici, avem serviciile medicale centrate pe pacient și îndrăznim să credem că ne apropiem de standardele vestice.
Cum a început totul?
Am fost cooptată în echipa medicală SanConfind, anul trecut, de către domnul doctor Ion Constantinescu, șeful secției, care ne-a oferit mereu sprijinul dumnealui necondiționat. Promotorul morfologiilor fetale la SanConfind a fost colegul meu, doctorul Ionuț Vâlcea, care, prin dăruire și profesionalism, a trasat primii pași ai departamentului.
Care sunt motivele pentru care recomandați viitoarelor mămici să vină la SanConfind?
Profesionalism, atmosferă prietenoasă, empatie din partea medicilor, prețuri sub cele existente în marile orașe, timp de așteptare mic. De asemenea, urmărirea sarcinii în totalitate (ecografii, proceduri, naștere), nemaivorbind de faptul că pacienta nu mai trebuie să parcurgă sute de kilometri pentru proceduri invazive, le are la Spitalul SanConfind, în caz de necesitate.
(P)

6117 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2007 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

2226 vizualizari
16 feb. 2023 07:04

Un chirurg renumit s-a alăturat echipei de la Spitalul SanConfind - medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale

Un renumit chirurg din Ploiești, medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale, un nume cunoscut în lumea serviciilor sanitare din capitala județului nostru, a început o colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina. O colaborare din care pacienții câmpineni, și nu numai, nu vor avea decât de câștigat.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.