Maternitatea SanConfind înseamnă profesionalism și calitate. Medicii de aici, printre cei mai buni din țară

Sănătate (Categoria articolului)

Dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, un colaborator mai nou al spitalului SanConfind din Poiana Câmpina, a acordat un scurt interviu dedicat viitoarelor mame, în care vorbește despre serviciile oferite în Departamentul Medicină Materno-Fetală de la Spitalul SanConfind.

Care sunt ecografiile pe care le oferiți la SanConfind în Departamentul Medicină Materno-Fetală?
Efectuăm toate cele trei ecografii de sarcină, așa-zisele morfologii, ce presupun o analiză detaliată structurală și funcțională a fătului.
Puteți expune, pe scurt, scopul fiecărei ecografii în parte, la ce să se aștepte mămicile de la fiecare examinare?
Desigur. O descriere succintă a acestor morfologii ar putea fi următoarea.
Morfologia de trimestru I (11-14 săptămâni de sarcină):
- Stabilește exact vârsta sarcinii și termenul (data probabilă a nașterii, adică atunci când se împlinesc 40 de săptămâni);
- Intră în calculul riscului de sindrom Down, de sindrom Edwards și de sindrom Patau (reprezintă combinația unui dublu test / bi-test între o analiză de sânge și ecografie). În această examinare se folosește sistemul de calcul de la Fetal Medicine Foundation din Londra, instituția europeană care dă, practic, ora exactă în acest domeniu.
Morfologia de trimestru II (20-22 de săptămâni de sarcină):
- Analiza detaliată a organelor - se presupune că acestea și-au definitivat dezvoltarea până acum;
- Măsurarea colului uterin - pentru predicția și prevenția nașterii premature.
Morfologia de trimestru III (30-33 de săptămâni de sarcină):
- Efectuarea măsurătorilor biometrice fetale și proiecția EFW la nivelul curbelor de creștere, plus estimarea lichidului amniotic și a Dopplerelor fetale;
- Reverificarea anatomiei fetale din trimestrul II.  
Care este elementul de noutate în serviciile oferite?
De puțin timp oferim și proceduri invazive:
- CVS – Biopsie de vilozități coriale;
- Amniocenteza – extracție de lichid amniotic.
Ambele proceduri sunt performate cu anestezie locală, deci nu sunt dureroase, și ne oferă un răspuns sigur, dacă fătul are sau nu o boală genetică. Bineînțeles, această posibilă maladie o căutăm țintit, funcție de anomaliile ecografice constatate anterior.  
De ce ați ales să bateți atâta drum din București ca să veniți la SanConfind?
Cele aproximativ trei ore de condus sunt compensate 100% de satisfacția pacienților în raport cu serviciile noastre, de colegialitatea celorlalte cadre medicale care au creat mereu o atmosferă prietenoasă, de bucuria muncii bine făcute. Activitatea noastră se concentrează pe mulțumirea viitoarelor mămici, avem serviciile medicale centrate pe pacient și îndrăznim să credem că ne apropiem de standardele vestice.
Cum a început totul?
Am fost cooptată în echipa medicală SanConfind, anul trecut, de către domnul doctor Ion Constantinescu, șeful secției, care ne-a oferit mereu sprijinul dumnealui necondiționat. Promotorul morfologiilor fetale la SanConfind a fost colegul meu, doctorul Ionuț Vâlcea, care, prin dăruire și profesionalism, a trasat primii pași ai departamentului.
Care sunt motivele pentru care recomandați viitoarelor mămici să vină la SanConfind?
Profesionalism, atmosferă prietenoasă, empatie din partea medicilor, prețuri sub cele existente în marile orașe, timp de așteptare mic. De asemenea, urmărirea sarcinii în totalitate (ecografii, proceduri, naștere), nemaivorbind de faptul că pacienta nu mai trebuie să parcurgă sute de kilometri pentru proceduri invazive, le are la Spitalul SanConfind, în caz de necesitate.
(P)

7167 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1683 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2166 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.