Cu aproape două luni înaintea alegerilor locale, partidele sunt în febra pregătirilor electorale. Deși nu suntem oficial în campanie electorală, așa cum este ea definită de lege, lucrurile se desfășoară ca și cum ar fi. În arena politică se anunță candidaturi, obiective, se scot în evidență problemele și se oferă soluții.
Am luat pulsul politic al organizației PSD Câmpina printr-un interviu pe care președintele organizației, Dan Ioan Mușat, a avut amabilitatea să ni-l acorde.
Am intrat, practic, în linie dreaptă către alegerile locale. Cu ce obiective intră PSD Câmpina în aceste alegeri?
Fără doar și poate ne propunem să câștigăm alegerile pe data de 9 iunie. Obiectivul organizației noastre, la care muncim zi de zi, este să câștigăm Primăria Câmpina prin candidatul nostru, Irina Mihaela Nistor, să fim primii și în clasamentul de la Consiliul Local și să îi putem asigura domnului Virgiliu-Daniel Nanu un număr de voturi de la Câmpina care să îl aducă în poziția de a câștiga alegerile pentru președinția Consiliului Județean. E un obiectiv realizabil și cred că suntem pe drumul cel bun. Reacția câmpinenilor în interacțiunea noastră cu ei ne face să fim optimiști.
Apropo de reacția câmpinenilor, știm că Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD pentru Primăria Câmpina a avut un tur din ușă în ușă al orașului în care dumneavoastră, cei din PSD, ați însoțit-o. Ce zic oamenii? Pare că după foarte mulți ani sunt dispuși să dea din nou o șansă PSD-ului la Primăria Câmpina?
Da! Fără doar și poate. Orașul acesta are nevoie de o schimbare și câmpinenii simt asta, și-o doresc. Mulți dintre ei știu că PSD n-a avut primar aici de foarte mulți ani, de prea mulți ani aș spune. PNL a eșuat la Câmpina și asta e o realitate. Confirmată și de tristul experiment cu Alin Moldoveanu, care s-a dovedit că n-a fost independent, ci tot un PNL-ist care a renunțat la haina galben-albastră doar pe timpul campaniei din 2020. Din 2004 și până acum PNL a avut timp să arate ce poate. Sunt 20 de ani în care orașul nostru a decăzut mult. O spun cu mare tristețe. Iar acești ultimi ani, cu prim-vicepreședintele PNL Prahova, Alin Moldoveanu primar, au fost cireașa de pe tort. Sau mai bine spus bomboana de pe colivă. Anii de administrație Moldoveanu au încununat 20 de ani de eșec liberal în administrația câmpineană. E de-ajuns! Și-o spun câmpinenii cu care am discutat.
Cum ar putea să arate majoritatea din Consiliul Local Câmpina în această eră post-liberală de care vorbiți?
Cred că este prematur și totodată ineficient să discutăm despre posibile majorități. Alegerile sunt singurele care vor decide și cred că e sănătos să ne ducem cu toții în fața oamenilor, să ne prezentăm soluțiile, să le cerem votul și, ulterior, pe baza rezultatelor, să vedem cum putem oferi Câmpinei o administrație cât mai bună. Eu cred că sunt trei lucruri certe în aceste alegeri, pe baza cărora câmpinenii vor alege în cunoștință de cauză:
1. Alin Moldoveanu a dus pe noi culmi de eșec administrația liberală și trebuie să plece. Singura care îl poate învinge e Irina Mihaela Nistor.
2. La Consiliul Județean avem de ales între un prahovean serios, profesionist, apropiat de oameni, domnul Virgiliu-Daniel Nanu, și actualul președinte PNL al CJ Prahova, renumit pentru cazul de corupție, mașinile de lux, viața prin Dubai și pentru faptul că n-are nicio legătură cu județul nostru, domnul Iulian Dumitrescu.
3. Iar la Consiliul Local Câmpina eșecul de 20 de ani al administrației liberale trebuie să se încheie, iar PSD este cea mai sigură și corectă alegere.
Acesta este tabloul alegerilor locale de pe 9 iunie de la Câmpina și sunt sigur că PSD va fi de partea câștigătoare a luptei în toate cele trei cazuri.
La miezul nopții de sâmbătă spre duminică s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai 2025.
Prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul Câmpina Curată își exprimă regretul și, totodată, dezamăgirea că Direcția Finanțelor Publice Prahova nu și-a dat acordul pentru realizarea unui audit extern independent, cu finanțare din sponsorizare, invocându-se prevederile Legii 32/1994.
Afirmația îi aparține fostului viceprimar al municipiului Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi, și a fost făcută în contextul în care am discutat despre o criză de candidați pentru alegerile prezidențiale din luna mai.
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.