"Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ţară". Celebrele cuvinte ale fostului preşedinte american JF Kennedy au fost motto-ul sub care American Councils for International Education a organizat la Câmpina, la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", o conferinţă pentru tineri, ca viitori lideri ai societăţii, evenimentul fiind finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
Alexandra Nanu, elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", a fost promotorul acestei acţiuni, după ce ea s-a numărat printre cei 25 de tineri care au participat în această vară la Tabăra Kennedy, organizată de Ambasada Statele Unite ale Americii la Bucureşti. Apoi, cu ceea ce a învăţat acolo, a dorit să realizeze o astfel de conferinţă chiar în liceul ei, la eveniment fiind prezenţi Ronald Hawkins Jr. - consilier de presă şi cultură la Ambasada SUA şi Marian Stas - preşedinte al Asociaţiei Liderii Mileniului III. Au participat aproximativ 170 de elevi, dar și cadre didactice de la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", iar administrația locală a fost reprezentată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Conferinţa de la Câmpina s-a intitulat "Aspiring Minds" - despre valori şi leadership, scopul declarat fiind de a prezenta un model de educaţie non-formală şi de a le oferi tinerilor şansa de a împărtăşi aceeaşi realitate, de a fi înţeleși şi de a acționa. S-a vorbit mult despre rolul tinerilor, ca viitori lideri ai societăţi, ceea ce ar trebui să facă, modul în care ar trebui să acţioneze, lucruri interesante şi de maximă actualitate pentru societatea civilă românească.
"Sunt mândră că sunt elevă a Colegiului Grigorescu şi am dorit să prezint şi colegilor mei ceea ce am putut afla eu în cadrul Taberei Kennedy din această vară. Le mulţumesc tuturor pentru implicare", ne-a declarat Alexandra Nanu (video), cea care după terminarea liceului îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Matematică-Informatică, din Bucureşti, dar şi să continue o carieră în leadership, dorindu-şi chiar să se implice şi în societatea civilă din municipiul Câmpina.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.