Câmpina, România 100. Parcarea BIG-ului (ieri), a Complexului Carrefour (azi)

Social (Categoria articolului)

În multe situaţii de-a lungul acestui serial cu 100 episoade, alături de cititorii noştri am constatat că oraşul arăta mai bine ieri. De această dată, în mod categoric nu se va mai pune această problemă, fiind vorba de parcarea fostului Complex Comercial BIG (ieri), actualmente a Complexului Comercial Carrefour.

Fotografia de colecţie este realizată undeva la începutul anilor '70 şi este definitorie pentru imaginea localităţii. Câmpina îşi pierduse strălucirea din prima jumătate a secolului trecut, atunci când exploatarea petrolului a contribuit decisiv la sosirea aici a unor nume importante, care au venit şi cu bani, da şi cu idei pentru a crea construcţii emblematice. Anii '70 reprezentau momentul în care vechile construcţii erau lăsate în paragină, ca argument parcă în favoarea demolării lor, iar acolo unde se demola apăreau blocuri cenuşii sau alt gen de clădiri specifice perioadei comuniste.
Imaginea de arhivă este realizată în lungul Străzii Republicii, cam în în faţa actualului Complex Comercial "Romal", dar schimbarea arhitecturii zonei nu ar fi permis să mai avem astăzi acelaşi orizont al clădirilor. Astfel, blocurile cu 10 etaje, P-urile, prezente în imaginea de colecţie, nu se mai văd astăzi din acelaşi unghi din cauza apariţiei altor blocuri, care le maschează.
Oricum, diferenţa între parcarea din acei ani şi cea de acum este semnificativă.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Vila Dumitru Ştefănescu de ieri, Casa cu ceas de azi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Lacul Curiacul, ieri și astăzi

 

4193 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetațean 31.08.2018 23:01 Greșit! Parcarea nu este a complexului Carrefour,ci a Primăriei! Vedeți cine este emitentul bonurilor fiscale pentru staționare!🤔😁

Social

1439 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

689 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

117 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

342 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.