În seara Sfântului Andrei, pe o ploaie torențială, în centrul municipiului Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, au răsunat primele colinde ale acestei ierni. Au cântat și ne-au încântat grupurile "Mugurași de primăvară" (profesor Alice Botoacă) și "Micii melomani" (profesor Ruxandra Brezeanu) de la Clubul Copiilor. Iar parcul a fost aproape plin, chiar dacă vremea nu a fost deloc favorabilă, dar de dragul copiilor a merit acest efort din partea publicului. Copiii au fost, ca de obicei, minunați. (video)
Primii care au cântat au fost "Mugurașii" lui Alice Botoacă, ei reușind, cu colinde superbe, să ne introducă în atmosfera sărbătorilor. Apoi au cântat soliști de la Secția de canto a Clubului Copiilor și grupul "Micii melomani" pregătiți de Ruxandra Brezeanu. Între colindele și cântecele de iarnă oferite de copiii coordonați de ce două profesoare a existat și un moment extrem de emoționant, cel în care micuțul David Andrei Săndulescu a recitat cu mult patos o poezie patriotică - "România", scrisă de Ruxandra Brezeanu - dedicată țării și românilor de pretutindeni, la împlinirea a 101 ani de la Marea Unire.
După cum spuneam, toți copiii au fost minunați și, datorită lor, publicul prezent a reușit să înfrunte ploaia cumplită care s-a abătut asupra Câmpinei în seara de 30 noiembrie 2019. Apoi, ca în fiecare an, primarul Horia Tiseanu a pornit numărătoarea inversă și în centrul Câmpinei s-au aprins luminițele de sărbători, încântătoare fiind mai ales cele în culorile Tricolorului. Alături de primarul Câmpinei s-a aflat și un oaspete din Basarabia, Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei, reședința raionului cu același nume, mesajul acestuia pentru câmpineni și pentru toți românii, în pragul Zilei Naționale, fiind extrem de frumos, de cald, de emoționant. (video)
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.
Mai exact, 1.102 elevi, care sunt împărțiți de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Au fost emoții marți luni, 9 septembrie, și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, mai ales pentru ”boboci”, fie că ei erau de la ”pregătitoare”, de la clasa a V-a sau a IX-a.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.