Cabinetul de Diabetologie din cadrul SanConfind este un loc extrem de solicitat. Numărul pacienților care vin aici, din Câmpina și localitățile vecine, ba chiar și din alte județe, este tot mai mare. Din primăvara acestui an, în urma încheierii contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, bolnavii asigurați primesc asistență medicală gratuită și rețete compensate. Mai există un mare avantaj, cel al internărilor de zi, "care includ consultații, analize, prezentarea unor programe de educație profilactică", după cum ne-a declarat medicul specialist Alexandru Bârnea, unul dintre cei mai buni specialiști din țară în diabet, nutriție și boli metabolice.
"Internările de zi sunt foarte importante. Cei mai mulți bolnavi nu au investigațiile făcute. Bolnavul vine dimineața, la prima oră, i se recoltează analizele, este consultat, vorbim despre boală și cum o poate ține sub control, iar rezultatul analizelor îl primim în cel mult 24 de ore. Din păcate, numărul bolnavilor de diabet este în continuă creștere. Am văzut pacienți cu diabet nou, depistat aici, care au stări proaste, glicemii ridicate, decompensări acute. Acești pacienți trebuie văzuți în regim de urgență, indiferent câte programări există. Nu vrem să refuzăm bolnavii, eu nu lucrez așa, nu mi se pare normal să programezi un bolnav peste șase luni, cum au pățit unii pacienți în alte situații. Este adevărat, sunt tot mai mulți bolnavi de diabet și gândiți-vă că vorbim despre cei care știu că au diabet. Dar sunt mulți care nu știu. Acum există metode rapide de măsurare a glicemiei. Unele persoane o fac din curiozitate și constată că au glicemia ridicată, își pun semne de întrebare și apoi se adresează medicului. Diabetul poate produce multe complicații, de aceea este foarte important ca boala să fie depistată la timp și apoi fie ținută sub control", a afirmat dr. Alexandru Bârnea. (video)
Pentru informații și programări la Cabinetul de diabetologie de la SanConfind puteți suna la numărul unic 0244.990. Cabinetul se află pe Bulevardul Carol I din Câmpina, în "Casa cu lei" de lângă Colegiul Tehnic Forestier. (P)
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.