Ministerul Sănătății a repartizat astăzi, 2 noiembrie 2021, încă 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2. În județul Prahova, cinci spitale primesc doze de anticorpi monoclonali. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență din Ploiești (70 doze), Spitalul Municipal Câmpina (50 doze), Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina (10 doze), Spitalul de Boli Pulmonare Breaza (10 doze) și Spitalul Orășenesc Băicoi (10 doze).
“Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele ușoare și medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o șansă pentru noi să mai atenuăm internările în secțiile de terapie intensivă. Din această cauză am solicitat conducerii Comisiei de specialitate și reprezentanților ministerului implicare maximă în valorificarea lor. Fac apel și la medicii de familie care au un rol important în catagrafierea și îndrumarea viitorilor beneficiari ai acestor terapii”, a spus Cseke Attila, ministrul Sănătății. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticopilor monoclonali - soluție perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.
Recomandări ale Comisiei de boli infecțioase pentru realizarea eficientă a procesului de administrare:
1. Organizarea la nivelul spitalelor desemnate a procesului de administrare a anticorpilor monoclonali.
2. Înștiințarea medicilor de familie prin toate canalele posibile, despre criteriile pacienților eligibili și fluxul pacientului cu infecție SARS-CoV-2 care îndeplinește criterile de administrare.
3. Catagrafierea persoanelor care se califică, de către medicii de familie, conform criteriului de patologii cronice.
4. Anunțarea pacienților eligibili, conform catagrafierii realizate de către medicii de familie, în legătură cu posibilitatea și condițiile de a beneficia de acest tratament, ca terapie, în situația îmbolnăvirii și testării în primele 5 zile de la primul simptom.
5. Trimiterea pacientului calificat pentru evaluare la spitalul desemnat (sau la unul dintre spitalele desemnate) pentru administrarea anticorpilor monoclonali.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.
Circle Premium este cel mai complet test ADN, care ne oferă 500 de informații privind sănătatea noastră și stilul de viață.
De Black Friday, la SanConfind se pot face investigații gratuite de imagistică medicală. Este vorba despre investivații CT sau RMN cu decontare prin CAS Prahova.