Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Social (Categoria articolului)

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Conducerea Asociației Municipiilor din România, reprezentată de președintele Emil Boc și o parte din vicepreședinții AMR, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie 2021, cu premierul Florin Cîțu și cu Attila-Zoltán Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Potrivit comunicatului de presă remis de AMR, în urma consultărilor dintre cele două părți s-au stabilit următoarele:
"
Începând cu ianuarie 2021, cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul municipiilor și sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protecție a copilului, se vor finanța astfel: 90% de la bugetul de stat și 10% din bugetele locale. De asemenea, Guvernul va reglementa componența comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap și va include în acestea reprezentanții municipiilor".
Un alt subiect discutat a fost cel privind transferul unor bunuri din domeniul public sau privat al statului în domeniul public sau privat al municipiilor. "
S-a convenit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va relua și va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, către autoritățile locale; va elabora o lege sectorială pentru transferul bunurilor imobile aflate în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului către municipii; va ugenta procedurile de transfer ale acestora și va permite cadastrarea și intabularea bunurilor după transferul acestora către municipii", se precizează în comunicatul AMR.
În cadrul discuțiilor dintre conducerea AMR și premierul Florin Cîțu s-a decis suportarea costurilor cu bursele școlare și transportul public pentru elevi de către Guvern și s-a agreat ideea elaborării unui proiect al Legii zonelor metropolitane, care va fi susținut și de Guvern.

3906 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1375 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1310 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.