Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Social (Categoria articolului)

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Conducerea Asociației Municipiilor din România, reprezentată de președintele Emil Boc și o parte din vicepreședinții AMR, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie 2021, cu premierul Florin Cîțu și cu Attila-Zoltán Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Potrivit comunicatului de presă remis de AMR, în urma consultărilor dintre cele două părți s-au stabilit următoarele:
"
Începând cu ianuarie 2021, cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul municipiilor și sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protecție a copilului, se vor finanța astfel: 90% de la bugetul de stat și 10% din bugetele locale. De asemenea, Guvernul va reglementa componența comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap și va include în acestea reprezentanții municipiilor".
Un alt subiect discutat a fost cel privind transferul unor bunuri din domeniul public sau privat al statului în domeniul public sau privat al municipiilor. "
S-a convenit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va relua și va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, către autoritățile locale; va elabora o lege sectorială pentru transferul bunurilor imobile aflate în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului către municipii; va ugenta procedurile de transfer ale acestora și va permite cadastrarea și intabularea bunurilor după transferul acestora către municipii", se precizează în comunicatul AMR.
În cadrul discuțiilor dintre conducerea AMR și premierul Florin Cîțu s-a decis suportarea costurilor cu bursele școlare și transportul public pentru elevi de către Guvern și s-a agreat ideea elaborării unui proiect al Legii zonelor metropolitane, care va fi susținut și de Guvern.

3057 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

9 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2766 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Alte stiri recente

1762 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2320 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.