CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

- Social -

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Conducerea Asociației Municipiilor din România, reprezentată de președintele Emil Boc și o parte din vicepreședinții AMR, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie 2021, cu premierul Florin Cîțu și cu Attila-Zoltán Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Potrivit comunicatului de presă remis de AMR, în urma consultărilor dintre cele două părți s-au stabilit următoarele:
"
Începând cu ianuarie 2021, cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul municipiilor și sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protecție a copilului, se vor finanța astfel: 90% de la bugetul de stat și 10% din bugetele locale. De asemenea, Guvernul va reglementa componența comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap și va include în acestea reprezentanții municipiilor".
Un alt subiect discutat a fost cel privind transferul unor bunuri din domeniul public sau privat al statului în domeniul public sau privat al municipiilor. "
S-a convenit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va relua și va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, către autoritățile locale; va elabora o lege sectorială pentru transferul bunurilor imobile aflate în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului către municipii; va ugenta procedurile de transfer ale acestora și va permite cadastrarea și intabularea bunurilor după transferul acestora către municipii", se precizează în comunicatul AMR.
În cadrul discuțiilor dintre conducerea AMR și premierul Florin Cîțu s-a decis suportarea costurilor cu bursele școlare și transportul public pentru elevi de către Guvern și s-a agreat ideea elaborării unui proiect al Legii zonelor metropolitane, care va fi susținut și de Guvern.


20 Jan 2021 19:43 3947 vizualizari



Comentarii






862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV