CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

- Social -

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Conducerea Asociației Municipiilor din România, reprezentată de președintele Emil Boc și o parte din vicepreședinții AMR, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie 2021, cu premierul Florin Cîțu și cu Attila-Zoltán Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Potrivit comunicatului de presă remis de AMR, în urma consultărilor dintre cele două părți s-au stabilit următoarele:
"
Începând cu ianuarie 2021, cheltuielile pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul municipiilor și sectoarelor municipiului Bucureşti, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, centrele de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, sistemul de protecție a copilului, se vor finanța astfel: 90% de la bugetul de stat și 10% din bugetele locale. De asemenea, Guvernul va reglementa componența comisiilor de evaluare a dosarelor pentru persoanele cu handicap și va include în acestea reprezentanții municipiilor".
Un alt subiect discutat a fost cel privind transferul unor bunuri din domeniul public sau privat al statului în domeniul public sau privat al municipiilor. "
S-a convenit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va relua și va accelera procedurile privind transferul bunurilor, imobilelor, terenurilor din domeniul public / privat al statului, către autoritățile locale; va elabora o lege sectorială pentru transferul bunurilor imobile aflate în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului către municipii; va ugenta procedurile de transfer ale acestora și va permite cadastrarea și intabularea bunurilor după transferul acestora către municipii", se precizează în comunicatul AMR.
În cadrul discuțiilor dintre conducerea AMR și premierul Florin Cîțu s-a decis suportarea costurilor cu bursele școlare și transportul public pentru elevi de către Guvern și s-a agreat ideea elaborării unui proiect al Legii zonelor metropolitane, care va fi susținut și de Guvern.


20 Jan 2021 19:43 3995 vizualizari


Comentarii


315 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
641 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
586 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
327 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV