Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi

Social (Categoria articolului)

Pe Bulevardul Carol I, în zona centrală de ieri și de astăzi, în anii '50-'60 se afla un magazin cunoscut de toată lumea - Magazinul Agneta. Era într-o clădire impunătoare, cu o arhitectură în stil neoclasic. Un magazin cu produse aduse din țările calde, cum se spunea odinioară - măsline, lămâi, mirodenii.

Tot la parterul clădirii se mai aflau "farmacia doamnei Ștefănescu" și "croitoria lui Paraschiv". La etajul clădirii erau apartamente în care locuiau în general descendenți ai unor familii germane, inclusiv proprietarul fabricii de cherestea aflată pe malul Lacului Bisericii. Clădirea monumentală a fost avariată la cutremurul din 1977 și apoi demolată complet pentru a face loc blocurilor din "noul oraș". Astăzi, în locul unde cândva era Magazinul Agneta se află blocuri care au la parter spații comerciale. Magazinul era situat cam în zona în care multă vreme a funcționat Iatsa Câmpina, spațiul respectiv fiind acum gol (situat după Vodafone și Alpha Bank).
(Fotografia de arhivă ne-a fost pusă la dispoziție de Șerban Băleanu)

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"

6116 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • numai dor 10.08.2018 10:29 Perfect pentru Muzeul Orasului

Social

1312 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.