Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

Doi medici cu două cariere remarcabile
Doctorul Stelian Anghel este specializat în chirurgia coloanei vertebrale. A terminat Facultatea de Medicină din Brașov, după care și-a făcut rezidențiatul În București și în Tg. Mureș. Apoi a lucrat la Spitalul de Urgență Floreasca, din București, și la Spitalul Militar Central, tot din Capitală. A plecat din țară dorind să se perfecționeze, astfel că din anul 2015 și până de curând a lucrat în Australia (la ”Princes Alexandra Hospital” și ”Mater Private Hospital”); în Anglia (la ”Royal State University Hospital”) și în Irlanda (la ”Tallaght Hospital” și ”Beaumonst Hospital”). Doctorul Stelian Anghel consideră că un rol important după o intervenție chirurgicală îl are recuperarea medicală prin fizioterapie și balneo-kinetoterpie, domeniu în care SanConfind excelează prin secția sa devenită deja celebră. Aceste proceduri de recuperare medicală sunt foarte benefice în afecțiunile coloanei. ”Prezența unui dezechilibru în mișcare poate conduce la multe afecțiuni ale coloanei. Pacientul se mișcă într-un anume fel, ridică într-un anume fel, generând un dezechilibru mecanic, dacă nu o face corect. Până la un anumit punct, există prevenție prin mișcare și postură”. Un reper important în palmaresul experiențelor sale profesionale îl constituie seria de acțiuni umanitare din Africa (Namibia și Uganda), unde a făcut educație medicală și chirugie în condiții deosebit de vitrege: ”Ce m-a impresionat cel mai mult a fost mirosul greu de infecție și plânsetele copiilor dintr-o sală de așteptare improvizată, dar și lipsa personalului medical, lipsa unor spitale construite adecvat. Era un complex de clădiri ca o casă de la țară, cu o intrare, cu aparatură de sterilizat care nu funcționa, o sală de operații nouă, cu instrumentar nou, dar nefolosit. Am găsit un generator nou și, cu echipa formată, am reușit să-l punem în funcțiune și să facem chirurgie generală. Am operat foarte multe infecții și mușcături de crocodil. Acolo nu puteam să rezist mai mult de trei săptămâni, după care mă întorceam acasă”, povestește dr. Anghel.
Doctorul Viorel Albu coordonează de mai mulți ani Cabinetul Ortopedie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului SanConfind. Este un medic specilist cu o bogată experiență și studii de specialitate în Belgia, Franța, Germania și Olanda. A realizat cu succes numeroase intervenții chirurgicale în sfera patologiei umărului, a genunchiului, gleznei, șoldului și a pumnului. Profesionalismul său și empatia cu care își tratează pacienții îl fac să fie unul dintre cei mai iubiți medici de la Poiana Câmpina. Dtaorită lui, chirurgia ortopedică de la SanConfind a bifat în premieră realizări importante: protezarea genunchiului sau a șoldului fiind numai câteva dintre acestea. Originar din Ploiești, școlit la București (la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla”), s-a specializat în Belgia, unde a lucrat la două spitale, unul dintre ele chiar în Bruxelles. ”În Belgia, abordarea unui pacient este puțin diferită față de cea din România. Acolo este mai multă disciplină, mai multă ordine și mai puțin stres. Trauma unui pacient este mia repede stabilizată, se face, de regulă, în primele șase ore de la incident. Însă chiar și când nu se poate interveni în cest interval de timp, pacientul nu se panichează, rămâne calm, poate și pentru faptul că știe că problema sa va fi rezolvată”, povestește dr. Viorel Albu.

Cauze și simptome ale herniei de disc
Hernia de disc poate apărea la orice nivel al coloanei vertebrale, însă cel mai de întâlnite forme de hernie sunt cele lombare, în partea de jos a spatelui, precum și cele cervicale, apărute în zona gâtului. Hernia de disc lombară are simptome specifice: dureri în zona feselor, a coapselor și sub genunchi. Sunt afectați nervul sciatic, cel mai lung nerv din organism, și nervul femural. Pe lângă durere, pot apărea furnicături, amorțeli și sensibilitate în zona membrelor sau în regiunea lombară. Hernia de disc cervicală se produce atunci când discul herniat apare în partea superioară a coloanei vertebrale și se manifestă prin dureri la nivelul umerilor și al brațelor. Durerea poate crește progresiv, iar, uneori, apar furnicături și amorțeli.

Cum se tratează hernia de disc
Detectate din timp, cele mai multe cazuri de hernie de disc pot fi tratate printr-o combinație de medicamente și exerciții fizice de recuperare. Masajul și acupunctura pot ajuta și ele. Dar în cazurile foarte grave sunt recomandate intervențiile chirurgicale. Prezența următoarelor simptome crește necesitatea unei intervenții pentru a corecta hernia de disc: slăbiciune musculară sau amorțire, dificultăți în a merge sau a sta în picioare, pierderea controlului asupra vezicii sau a intestinului.

Orice persoană interesată se poate programa telefonic pentru un consult la Cabinetul Ortopedie de la SanConfind, printr-un apel la numărul de call-center 0244.990.

3969 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1265 vizualizari
24 sept. 2023 07:05

Cifra de afaceri a Spitalului SanConfind a înregistrat o creștere cu 10% în prima jumătate a anului 2023

Față de aceeași perioadă a anului precedent, Centrul Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din județul Prahova, a înregistrat o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului 2023. Nu cu mult timp în urmă, spitalul a reușit să încheie un contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru spitalizare continuă pe partea de recuperare medicală.

2702 vizualizari
28 iun. 2023 18:49

Medicii care s-au întors în țară au găsit la SanConfind aceleași condiții pe care le aveau și în străinătate

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova, este o investiție a societății SC Centrul Medical SanConfind SRL din Câmpina, al cărei acționar majoritar este compania petrolieră Confind SRL. Spitalul este foarte aproape de finalizare, are 230 de angajați, dintre care 28 de medici cu normă întreagă și alți 45 cu contract de colaborare. Unitatea a fost inaugurată în urmă cu opt ani, dar pentru că este mare (are 11.000 mp și șase niveluri), Ministerul Sănătății a permis funcționarea treptată a spitalului pe activități, odată cu fiecare nivel realizat, instituind, de fiecare dată, măsuri speciale. 

Alte stiri recente

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.