Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

Doi medici cu două cariere remarcabile
Doctorul Stelian Anghel este specializat în chirurgia coloanei vertebrale. A terminat Facultatea de Medicină din Brașov, după care și-a făcut rezidențiatul În București și în Tg. Mureș. Apoi a lucrat la Spitalul de Urgență Floreasca, din București, și la Spitalul Militar Central, tot din Capitală. A plecat din țară dorind să se perfecționeze, astfel că din anul 2015 și până de curând a lucrat în Australia (la ”Princes Alexandra Hospital” și ”Mater Private Hospital”); în Anglia (la ”Royal State University Hospital”) și în Irlanda (la ”Tallaght Hospital” și ”Beaumonst Hospital”). Doctorul Stelian Anghel consideră că un rol important după o intervenție chirurgicală îl are recuperarea medicală prin fizioterapie și balneo-kinetoterpie, domeniu în care SanConfind excelează prin secția sa devenită deja celebră. Aceste proceduri de recuperare medicală sunt foarte benefice în afecțiunile coloanei. ”Prezența unui dezechilibru în mișcare poate conduce la multe afecțiuni ale coloanei. Pacientul se mișcă într-un anume fel, ridică într-un anume fel, generând un dezechilibru mecanic, dacă nu o face corect. Până la un anumit punct, există prevenție prin mișcare și postură”. Un reper important în palmaresul experiențelor sale profesionale îl constituie seria de acțiuni umanitare din Africa (Namibia și Uganda), unde a făcut educație medicală și chirugie în condiții deosebit de vitrege: ”Ce m-a impresionat cel mai mult a fost mirosul greu de infecție și plânsetele copiilor dintr-o sală de așteptare improvizată, dar și lipsa personalului medical, lipsa unor spitale construite adecvat. Era un complex de clădiri ca o casă de la țară, cu o intrare, cu aparatură de sterilizat care nu funcționa, o sală de operații nouă, cu instrumentar nou, dar nefolosit. Am găsit un generator nou și, cu echipa formată, am reușit să-l punem în funcțiune și să facem chirurgie generală. Am operat foarte multe infecții și mușcături de crocodil. Acolo nu puteam să rezist mai mult de trei săptămâni, după care mă întorceam acasă”, povestește dr. Anghel.
Doctorul Viorel Albu coordonează de mai mulți ani Cabinetul Ortopedie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului SanConfind. Este un medic specilist cu o bogată experiență și studii de specialitate în Belgia, Franța, Germania și Olanda. A realizat cu succes numeroase intervenții chirurgicale în sfera patologiei umărului, a genunchiului, gleznei, șoldului și a pumnului. Profesionalismul său și empatia cu care își tratează pacienții îl fac să fie unul dintre cei mai iubiți medici de la Poiana Câmpina. Dtaorită lui, chirurgia ortopedică de la SanConfind a bifat în premieră realizări importante: protezarea genunchiului sau a șoldului fiind numai câteva dintre acestea. Originar din Ploiești, școlit la București (la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davilla”), s-a specializat în Belgia, unde a lucrat la două spitale, unul dintre ele chiar în Bruxelles. ”În Belgia, abordarea unui pacient este puțin diferită față de cea din România. Acolo este mai multă disciplină, mai multă ordine și mai puțin stres. Trauma unui pacient este mia repede stabilizată, se face, de regulă, în primele șase ore de la incident. Însă chiar și când nu se poate interveni în cest interval de timp, pacientul nu se panichează, rămâne calm, poate și pentru faptul că știe că problema sa va fi rezolvată”, povestește dr. Viorel Albu.

Cauze și simptome ale herniei de disc
Hernia de disc poate apărea la orice nivel al coloanei vertebrale, însă cel mai de întâlnite forme de hernie sunt cele lombare, în partea de jos a spatelui, precum și cele cervicale, apărute în zona gâtului. Hernia de disc lombară are simptome specifice: dureri în zona feselor, a coapselor și sub genunchi. Sunt afectați nervul sciatic, cel mai lung nerv din organism, și nervul femural. Pe lângă durere, pot apărea furnicături, amorțeli și sensibilitate în zona membrelor sau în regiunea lombară. Hernia de disc cervicală se produce atunci când discul herniat apare în partea superioară a coloanei vertebrale și se manifestă prin dureri la nivelul umerilor și al brațelor. Durerea poate crește progresiv, iar, uneori, apar furnicături și amorțeli.

Cum se tratează hernia de disc
Detectate din timp, cele mai multe cazuri de hernie de disc pot fi tratate printr-o combinație de medicamente și exerciții fizice de recuperare. Masajul și acupunctura pot ajuta și ele. Dar în cazurile foarte grave sunt recomandate intervențiile chirurgicale. Prezența următoarelor simptome crește necesitatea unei intervenții pentru a corecta hernia de disc: slăbiciune musculară sau amorțire, dificultăți în a merge sau a sta în picioare, pierderea controlului asupra vezicii sau a intestinului.

Orice persoană interesată se poate programa telefonic pentru un consult la Cabinetul Ortopedie de la SanConfind, printr-un apel la numărul de call-center 0244.990.

3362 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2002 vizualizari
28 nov. 2022 10:22

La SanConfind se vor efectua ecografii Doppler, la standarde internaționale

1 comentarii

Echipei medicale de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina i se va alătura în curând un medic specialist în medicina de laborator, dar cu competențe excepționale în ecografie (ultrasonografie generală). Medicul Mara Dobre are peste 20 de ani de experiență relevantă, activând în mai multe clinici private și spitale din țară și din străinătate. Experiența în completarea studiilor de medicină de laborator este cu adevărat excepțională, pentru că nu sunt mulți medici în România care să fi studiat ecografie de înaltă calitate în Canada, o țară cu un sistem medical foarte apreciat, care nu face rabat de la standardele sale performante. 

2176 vizualizari
23 nov. 2022 20:45

Policlinica SanConfind, speranța multor pacienți din zona Câmpinei

Ambulatoriul celui mai mare spital privat din județul Prahova are 19 specialități medicale care oferă servicii de calitate în spațiile Spitalului SanConfind din Poiana Câmpina, precum și în cele ale unei clădiri istorice, ”Casă cu lei” din vecinătatea Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, proiectată de celebrul architect Toma Socolescu.

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.