Trei ani de la surparea de pe DN1 (km 98), în zona Cornu. Lucrările de consolidare tot nu au început...

Actualitate (Categoria articolului)

Le cerem autorităților din această țară să construiască autostrăzi, dar cum ar putea ele, autoritățile, să facă acest lucru când nu sunt în stare nici măcar să repare un drum național?! Luna aceasta se împlinesc trei ani de când pe DN1, la km 98, în zona Cornu, pe o distanță de 35 de metri, se circulă pe o singură bandă pe sensul de mers spre Ploiești. În noiembrie 2016, aici s-a produs o alunecare de teren, o surpare a taluzului dintre drumul național și râul Prahova, din cauza cantității mari de precipitații, dar și din cauza apărărilor de mal, care erau foarte vechi și au cedat. Astfel, surparea a ajuns până aproape de carosabil.

Este un subiect despre care noi am tot scris și vă reamintim acum ce se precizează în procesul verbal de calamități, încheiat atunci, în 2016, "urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, scurgeri rapide de apă în cantități însemnate și infiltrații în corpul drumului, structurile de sprijinire s-au degradat, taluzul de rambleu s-a prăbușit, accentuându-se fisurile și crăpăturile pe banda 1, calea 2 (sensul Brașov - Ploiești), apărând și o tasare de aproape 4 cm. Toate aceste degradări sunt de natură a pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier pe banda 1."
Așadar, de trei ani zona este restricționată și semnalizată. 
Orice intervenție pe DN1 trebuie realizată de Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care este administratorului drumului. Ce a făcut până acum CNAIR, în trei ani? A realizat procedurile de achiziție publică pentru întocmirea documentației necesară executării lucrărilor de intervenție. Au fost contractate servicii de proiectare pentru expertiză tehnică - consolidare taluz rambleu şi refacere parte carosabilă banda I şi banda II pe DN1 km 98+250 stânga (valoare 101.150 lei) și servicii de proiectare DALI+PT+DE+AT (valoare 85.000 lei).
În august 2019 a fost finalizată licitația pentru executarea lucrărilor, licitație câștigată de societatea Pikanore SRL din Brazi, județul Prahova, valoarea contractului fiind de 2.546.930 lei fără TVA. Din păcate, lucrările încă nu au început și probabil că nici nu vor mai începe anul acesta. 
Vorbim despre DN1, cel mai circulat drum din România. În lipsa unei autostrăzi spre Brașov, acestui drum ar fi trebuit să i se acorde mai multă atenție în privința rezolvării problemelor de infrastructură.

3946 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Naparus catalina mihaela 20.11.2019 23:07 Mai exista si podul peste raul Prahova care face legatura intre orasele Breaza si Comarnic care tot cam din 2016 sta sutpat si nu face nimeni nimic, nici o autoritate nu ia nici o masura.
  • dinu vasile 21.11.2019 11:25 nici nu exista un interes sa fie reparata acea portiune fluidizeaza traficu

Actualitate

1133 vizualizari
04 apr. 2020 16:22

Prahova, sâmbătă, 4 aprilie: 3.806 persoane aflate în autoizolare (dintre care 153 la Câmpina) și 380 în carantină instituționalizată

La 4 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 3.806 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 153 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 380 de persoane.

1828 vizualizari
04 apr. 2020 09:58

Programul de colectare a deșeurilor menajere din Câmpina și localitățile limitrofe în perioada Sărbătorilor Pascale

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL Câmpina a anunțat programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește programul din 20 aprilie 2020, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează.

Alte stiri recente

612 vizualizari
04 apr. 2020 19:11

Foarte puține persoane vârstnice au apelat la ajutorul Primăriei Câmpina pentru cumpărăturile de strictă necesitate

Una dintre obligațiile impuse administrațiilor locale prin Ordonanță Militară a fost și cea de a se realiza o evidență a persoanelor de peste 65 de ani din fiecare localitate și de a identifica acele persoane, din această categorie de vârstă, care nu au pe nimeni care să le ajute. S-a stabilit o întreagă procedură, astfel încât persoanele respective să poată fi sprijinite de administrațiile locale în această perioadă dificilă.

2795 vizualizari
04 apr. 2020 16:50

Încă o asistentă medicală de la SanConfind, a patra, confirmată cu COVID-19

Încă o asistentă medicală de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina este infectată cu COVID-19. Rezultatele testelor au venit astăzi, asistenta în cauză fiind unul dintre contacții direcți ai medicului neonatolog depistat pozitiv pe 31 martie 2020. Informația ne-a fost confirmată de asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea. Este a patra asistentă medicală de la spitalul privat din Poiana Câmpina la care se confirmă infectarea cu noul coronavirus.