Trei ani de la surparea de pe DN1 (km 98), în zona Cornu. Lucrările de consolidare tot nu au început...

Actualitate (Categoria articolului)

Le cerem autorităților din această țară să construiască autostrăzi, dar cum ar putea ele, autoritățile, să facă acest lucru când nu sunt în stare nici măcar să repare un drum național?! Luna aceasta se împlinesc trei ani de când pe DN1, la km 98, în zona Cornu, pe o distanță de 35 de metri, se circulă pe o singură bandă pe sensul de mers spre Ploiești. În noiembrie 2016, aici s-a produs o alunecare de teren, o surpare a taluzului dintre drumul național și râul Prahova, din cauza cantității mari de precipitații, dar și din cauza apărărilor de mal, care erau foarte vechi și au cedat. Astfel, surparea a ajuns până aproape de carosabil.

Este un subiect despre care noi am tot scris și vă reamintim acum ce se precizează în procesul verbal de calamități, încheiat atunci, în 2016, "urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, scurgeri rapide de apă în cantități însemnate și infiltrații în corpul drumului, structurile de sprijinire s-au degradat, taluzul de rambleu s-a prăbușit, accentuându-se fisurile și crăpăturile pe banda 1, calea 2 (sensul Brașov - Ploiești), apărând și o tasare de aproape 4 cm. Toate aceste degradări sunt de natură a pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier pe banda 1."
Așadar, de trei ani zona este restricționată și semnalizată. 
Orice intervenție pe DN1 trebuie realizată de Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care este administratorului drumului. Ce a făcut până acum CNAIR, în trei ani? A realizat procedurile de achiziție publică pentru întocmirea documentației necesară executării lucrărilor de intervenție. Au fost contractate servicii de proiectare pentru expertiză tehnică - consolidare taluz rambleu şi refacere parte carosabilă banda I şi banda II pe DN1 km 98+250 stânga (valoare 101.150 lei) și servicii de proiectare DALI+PT+DE+AT (valoare 85.000 lei).
În august 2019 a fost finalizată licitația pentru executarea lucrărilor, licitație câștigată de societatea Pikanore SRL din Brazi, județul Prahova, valoarea contractului fiind de 2.546.930 lei fără TVA. Din păcate, lucrările încă nu au început și probabil că nici nu vor mai începe anul acesta. 
Vorbim despre DN1, cel mai circulat drum din România. În lipsa unei autostrăzi spre Brașov, acestui drum ar fi trebuit să i se acorde mai multă atenție în privința rezolvării problemelor de infrastructură.

5384 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Naparus catalina mihaela 20.11.2019 23:07 Mai exista si podul peste raul Prahova care face legatura intre orasele Breaza si Comarnic care tot cam din 2016 sta sutpat si nu face nimeni nimic, nici o autoritate nu ia nici o masura.
  • dinu vasile 21.11.2019 11:25 nici nu exista un interes sa fie reparata acea portiune fluidizeaza traficu

Actualitate

1097 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1141 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1252 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

916 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.