Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Fredrikstad, Norvegia

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Veronica este din Câmpina și locuiește la Fredrikstad, un oraș din Norvegia, aflat la sud de capitala Oslo, și a acceptat să ne relateze cum se ”trăiește” aici această pandemie de coronavirus: ”La început am crezut că se exagerează mult, chiar am făcut și glume pe seama acestui virus, ne tot spuneam că au mai fost virusuri din astea gripale, poate chiar mai agresive. Ne-am continuat activitățile zilnice crezând că totul este o glumă, până când am primit un telefon de la o colegă de serviciu, testată pentru Covid-19, iar în urma testului rezultatul a fost pozitiv. Nu se simțea deloc bine și aici a început panica pentru noi. Dintr-odată parcă toți aveam toate simptomele acestui virus, am realizat că situația era mai urâtă decât voiam noi să o vedem, am închis restaurantul unde lucram și am plecat acasă. De atunci suntem toți în carantină la domiciliu. S-a stins lumina dintr-odată, s-au închis toate - școlile, grădinițele, restaurantele, pub-urile, cluburile, fabricile, saloanele, locurile de joacă, iar evenimentele culturale și sportive au fost interzise. Companiile aeriene au anulat zborurile din Norvegia către România începând cu 21 martie. Atât cetățenii norvegieni, cât și imigranții care au reședinta aici se pot întoarce în Norvegia, dar intră automat în carantină 14 zile, chiar dacă au sau nu simptome. Au fost trimiși acasă 200 de români fără adăpost, zborul fiind organizat de autoritățile din Oslo împreună cu Crucea Roșie. Peste 220.000 de oameni au intrat în șomaj, iar perioada de criză a fost anunțată până pe 13 aprilie. Ne uităm neputincioși la statistici și înțelegem că aceste numere contează, pentru că nu sunt doar o înșiruire de cifre, sunt oameni. Nu suntem foarte speriați, dar ne dorim să se termine cât mai repede și cât mai bine pentru toată lumea. Este foarte important să ascultăm autoritățile și să stăm în casă pentru a trece cu bine peste această încercare. Nu ne întoarcem în România, suntem conștienți că acolo sunt bunicii noștri și ne dorim ca ei să rămână cât mai mult în viețile noastre, nu vrem să punem pe nimeni în pericol, chiar dacă Norvegia nu este atât de rău afectată. Totuși, mai bine prevenim decât sa tratăm. Vorbim zilnic cu cei de acasă și mulțumim lui Dumnezeu că toată lumea este bine, ceea ce ne liniștește. Le doresc tuturor celor de acasă, din România, răbdare și sănătate multă!”
Bilanțul în Norvegia, la data de 2 aprilie, este următorul - 4.898 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 45 persoane decedate și 13 persoane vindecate.

(Imaginile sunt din Fredrikstad și Oslo, transmise chiar de corespondentul nostru ocazional, căruia îi mulțumim)

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... San Dona di Piave, lângă Veneția
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano

3681 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1094 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4748 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

187 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

425 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.