Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... San Dona di Piave, lângă Veneția

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Serialul nostru are ecou în rândurile câmpinenilor (sau celor din comunele limitrofe) aflați dincolo de granițele țării. Unul dintre acești oameni, originar din comuna Poiana Câmpina, este Elena, stabilită în localitatea San Dona di Piave, din regiunea Veneto, la doi pași de Veneția. ”Aici situația este foarte încordată, dar până la urmă oamenii au înțeles gravitatea situației și au acceptat mai ușor restricțiile. Stăm în casă, ieșim doar la muncă sau la magazin și doar cu un permis, altfel amenda este de la 400 euro la 3.000 euro. Ca și acasă, în România, permisele s-au schimbat în trei zile. La intrările și ieșirile din oraș sunt carabinieri care blochează accesul și verifică fiecare persoană și mașină. La magazine, la farmacii, peste tot unde este deschis se stă la coadă, iar duminica este închis absolut tot. Nu avem voie mai mult de 10 persoane în magazinele mari, la deschidere, apoi trebuie să aștepți să iasă cineva ca să poți intra pentru a se menține numărul mic de oameni din interiorul magazinului. Sunt măsuri stricte, destul de severe, dar pe care acum le acceptăm mai ușor, mai ales când anunță la televizor zilnic sute de oameni care mor din cauza îmbolnăvirii cu acest virus, ceea ce este îngrozitor. În ceea ce ne privește, atât eu cât și soțul meu suntem mulțumiți sufletește că lucrăm și suntem sănătoși. Sunt de 14 ani în Italia și am cumpărat un apartament, astfel că nu avem nicio problemă, așa cum, din păcate, alții au, pentru că riscă să fie dați afară din locuințele cu chirie. Am un băiat de 28 de ani, care a terminat Politehnica la București și lucrează și el, cel puțin deocamdată. Primăria ajută pe toată lumea, prin voluntari care lasă în cutiile poștale măști pentru populație, mai ales că acestea nu se mai găsesc în farmacii. Personal, da, îmi este teamă și îmi este teamă mai mult și pentru că nu știe când și cum se va sfârși totul”, ne-a povestit Elena.
De asemenea, am rugat-o să ne spună care este lucrul care a impresionat-o cel mai mult în această perioadă. ”Poate nu este vorba neapărat că m-a impresionat, cât faptul că mi se pare extrem de ciudat - ne-a mărturisit Elena - nu mai vezi picior de african pe stradă, iar romii care trăiau din cerșit, și nu erau deloc puțini, au dispărut complet”. Nu au dispărut, ci s-au întors acasă, am adăuga noi... 
În Italia, la 28 martie, sunt înregistrate 86.498 persoane infectate cu coronavirus, 9.134 decese și 10.950 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Heino, Olanda
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris

2455 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7022 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

3191 vizualizari
20 iul. 2021 09:15

Potop la Bușteni. 30 de locuințe inundate și trafic blocat din cauza aluviunilor

1 comentarii

A plouat torențial la Bușteni în noaptea de luni spre marți. A fost o rupere de nori în urma căreia 30 de locuințe au fost inundate, iar DN1 blocat de aluviuni. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și două motopompe pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile oamenilor. De asemenea, a fost trimis și un echipaj de prim-ajutor.

Alte stiri recente

1567 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2400 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!