Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... San Dona di Piave, lângă Veneția

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Serialul nostru are ecou în rândurile câmpinenilor (sau celor din comunele limitrofe) aflați dincolo de granițele țării. Unul dintre acești oameni, originar din comuna Poiana Câmpina, este Elena, stabilită în localitatea San Dona di Piave, din regiunea Veneto, la doi pași de Veneția. ”Aici situația este foarte încordată, dar până la urmă oamenii au înțeles gravitatea situației și au acceptat mai ușor restricțiile. Stăm în casă, ieșim doar la muncă sau la magazin și doar cu un permis, altfel amenda este de la 400 euro la 3.000 euro. Ca și acasă, în România, permisele s-au schimbat în trei zile. La intrările și ieșirile din oraș sunt carabinieri care blochează accesul și verifică fiecare persoană și mașină. La magazine, la farmacii, peste tot unde este deschis se stă la coadă, iar duminica este închis absolut tot. Nu avem voie mai mult de 10 persoane în magazinele mari, la deschidere, apoi trebuie să aștepți să iasă cineva ca să poți intra pentru a se menține numărul mic de oameni din interiorul magazinului. Sunt măsuri stricte, destul de severe, dar pe care acum le acceptăm mai ușor, mai ales când anunță la televizor zilnic sute de oameni care mor din cauza îmbolnăvirii cu acest virus, ceea ce este îngrozitor. În ceea ce ne privește, atât eu cât și soțul meu suntem mulțumiți sufletește că lucrăm și suntem sănătoși. Sunt de 14 ani în Italia și am cumpărat un apartament, astfel că nu avem nicio problemă, așa cum, din păcate, alții au, pentru că riscă să fie dați afară din locuințele cu chirie. Am un băiat de 28 de ani, care a terminat Politehnica la București și lucrează și el, cel puțin deocamdată. Primăria ajută pe toată lumea, prin voluntari care lasă în cutiile poștale măști pentru populație, mai ales că acestea nu se mai găsesc în farmacii. Personal, da, îmi este teamă și îmi este teamă mai mult și pentru că nu știe când și cum se va sfârși totul”, ne-a povestit Elena.
De asemenea, am rugat-o să ne spună care este lucrul care a impresionat-o cel mai mult în această perioadă. ”Poate nu este vorba neapărat că m-a impresionat, cât faptul că mi se pare extrem de ciudat - ne-a mărturisit Elena - nu mai vezi picior de african pe stradă, iar romii care trăiau din cerșit, și nu erau deloc puțini, au dispărut complet”. Nu au dispărut, ci s-au întors acasă, am adăuga noi... 
În Italia, la 28 martie, sunt înregistrate 86.498 persoane infectate cu coronavirus, 9.134 decese și 10.950 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Heino, Olanda
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris

2290 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.