Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Heino, Olanda

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Sunt mulți români, chiar și mulți câmpineni în Olanda. O țară frumoasă, o țară liniștită, dar lovită crunt de pandemia de coronavirus. Am discutat cu Mihaela, o câmpineană stabilită în localitatea Heino, din provincia Overijssel. ”Aici lumea respectă regulile și stăm, împreună cu copiii, cât se poate de mult în casă. Toată lumea este liniștită, calmă și parcă își dorește fiecare să treacă mai repede peste această nenorocire. Pe străzi este destul de pustiu, este o atmosferă tristă... Parcă nici păsările nu mai cântă, parcă nici florile care au început să înflorească nu mai au nicio mireasmă... Și este trist că mor oameni... Atât eu, cât și soțul meu mergem la serviciu, dar încercăm să păstrăm distanța față de ceilalți oameni, să interacționăm cât mai puțin și să ne păstrăm calmul. La magazine, la intrare sunt sticle cu alcool de 70 de grade și prosoape de hârtie, astfel încât oricine intră se poate dezinfecta. Și aici oamenii cumpără destul de mult, aproape isteric... Tot ce ține de turism, bibliotecile, toate sunt închise. Comunitatea de români din Olanda este destul de numeroasă și de puternică, ne ajutăm între noi, ținem legătura cu prietenii și familiile din România. Din câte știu de la alți români, și în Amsterdam este la fel de pustiu ca în toate celelalte orașe din Olanda. Țin legătura zilnic cu membrii familiei mele rămași acasă, în România, la Câmpina, și îi rog pe toți să fie calmi și să stea cât mai mult acasă”, ne-a povestit Mihaela despre situația din Olanda.

Bilanțul din Olanda, la data de 27 martie este următorul - 8.603 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 546 persoane decedate.

(Sursa pentru pozele din Amsterdam - Henri Vial)

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2272 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1603 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2103 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

503 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

743 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.