Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Heino, Olanda

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Sunt mulți români, chiar și mulți câmpineni în Olanda. O țară frumoasă, o țară liniștită, dar lovită crunt de pandemia de coronavirus. Am discutat cu Mihaela, o câmpineană stabilită în localitatea Heino, din provincia Overijssel. ”Aici lumea respectă regulile și stăm, împreună cu copiii, cât se poate de mult în casă. Toată lumea este liniștită, calmă și parcă își dorește fiecare să treacă mai repede peste această nenorocire. Pe străzi este destul de pustiu, este o atmosferă tristă... Parcă nici păsările nu mai cântă, parcă nici florile care au început să înflorească nu mai au nicio mireasmă... Și este trist că mor oameni... Atât eu, cât și soțul meu mergem la serviciu, dar încercăm să păstrăm distanța față de ceilalți oameni, să interacționăm cât mai puțin și să ne păstrăm calmul. La magazine, la intrare sunt sticle cu alcool de 70 de grade și prosoape de hârtie, astfel încât oricine intră se poate dezinfecta. Și aici oamenii cumpără destul de mult, aproape isteric... Tot ce ține de turism, bibliotecile, toate sunt închise. Comunitatea de români din Olanda este destul de numeroasă și de puternică, ne ajutăm între noi, ținem legătura cu prietenii și familiile din România. Din câte știu de la alți români, și în Amsterdam este la fel de pustiu ca în toate celelalte orașe din Olanda. Țin legătura zilnic cu membrii familiei mele rămași acasă, în România, la Câmpina, și îi rog pe toți să fie calmi și să stea cât mai mult acasă”, ne-a povestit Mihaela despre situația din Olanda.

Bilanțul din Olanda, la data de 27 martie este următorul - 8.603 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 546 persoane decedate.

(Sursa pentru pozele din Amsterdam - Henri Vial)

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2422 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7022 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

3191 vizualizari
20 iul. 2021 09:15

Potop la Bușteni. 30 de locuințe inundate și trafic blocat din cauza aluviunilor

1 comentarii

A plouat torențial la Bușteni în noaptea de luni spre marți. A fost o rupere de nori în urma căreia 30 de locuințe au fost inundate, iar DN1 blocat de aluviuni. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și două motopompe pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile oamenilor. De asemenea, a fost trimis și un echipaj de prim-ajutor.

Alte stiri recente

1580 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2418 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!