Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Câmpineni sau locuitori din comunele limitrofe sunt prin toate colțurile lumii, prin toate marile orașe ale Europei. În rândurile de față vă prezentăm cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus la Paris, în ”Orașul Luminii”, acum trist, cenușiu, aproape închis total, de unde ne-a relatat Florin: ”Este o atmosferă înfiorătoare... Este pustiu pe străzi, o liniște ireală, spartă doar la intervale regulate de trecerea mașinilor poliției care anunță să stăm în casă. Noi locuim în Chatillon, o suburbie a Parisului, dar suntem destul de aproape de zona turistică, până la Turnul Eiffel fiind aproximativ trei kilometri. Eu stau acasă cu copiii noștri, dar sunt mai îngrijorat pentru soția mea, care lucrează la un spital, unde riscul este imens. Nu avem voie să ieșim din casă decât la farmacie și la magazin pentru cumpărături, dar de fiecare dată avem nevoie o de hârtie specială, pe care o descărcăm de pe internet, o completăm și trebuie să o respectăm, cam așa cum am înțeles că s-a instituit zilele acestea și acasă, în România. Ținem legătura și cu alți români aflați la Paris sau prin alte localități din împrejurimi și toată lumea este îngrozită, pentru că nimeni nu știe nici cât va dura toată această nebunie, nici ce alte restricții ni se vor mai impune. La început, amenda dacă ieșeai din casă fără motiv era de 135 euro. Au fost zile când s-au aplicat și câte 5.000 de amenzi. Acum, din câte am înțeles, s-a mărit cuantumul amenzilor tocmai pentru a determina lumea să stea în casă. Atmosfera generală este extrem de apăsătoare... Dintr-un oraș vesel, zgomotos, cu un trafic infernal, cu mii de turiști zilnic, acum, dintr-odată, să vezi totul pustiu, îți provoacă un adevărat gol în stomac, pentru că, sincer, nu mi-am imaginat niciodată că așa ceva ar fi posibil. Ținem legătura cu familia de acasă, din România, și îi rugăm pe toți să stea în case, pentru că doar așa riscul de a vă îmbolnăvi voi sau cei dragi vouă va fi considerabil scăzut”.
Bilanțul din Franța, la data de 25 martie 2020 este alarmant - 22.637 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 1.100 persoane decedate și 3.281 persoane vindecate.

Citiți și - Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai

2354 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.