Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Câmpineni sau locuitori din comunele limitrofe sunt prin toate colțurile lumii, prin toate marile orașe ale Europei. În rândurile de față vă prezentăm cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus la Paris, în ”Orașul Luminii”, acum trist, cenușiu, aproape închis total, de unde ne-a relatat Florin: ”Este o atmosferă înfiorătoare... Este pustiu pe străzi, o liniște ireală, spartă doar la intervale regulate de trecerea mașinilor poliției care anunță să stăm în casă. Noi locuim în Chatillon, o suburbie a Parisului, dar suntem destul de aproape de zona turistică, până la Turnul Eiffel fiind aproximativ trei kilometri. Eu stau acasă cu copiii noștri, dar sunt mai îngrijorat pentru soția mea, care lucrează la un spital, unde riscul este imens. Nu avem voie să ieșim din casă decât la farmacie și la magazin pentru cumpărături, dar de fiecare dată avem nevoie o de hârtie specială, pe care o descărcăm de pe internet, o completăm și trebuie să o respectăm, cam așa cum am înțeles că s-a instituit zilele acestea și acasă, în România. Ținem legătura și cu alți români aflați la Paris sau prin alte localități din împrejurimi și toată lumea este îngrozită, pentru că nimeni nu știe nici cât va dura toată această nebunie, nici ce alte restricții ni se vor mai impune. La început, amenda dacă ieșeai din casă fără motiv era de 135 euro. Au fost zile când s-au aplicat și câte 5.000 de amenzi. Acum, din câte am înțeles, s-a mărit cuantumul amenzilor tocmai pentru a determina lumea să stea în casă. Atmosfera generală este extrem de apăsătoare... Dintr-un oraș vesel, zgomotos, cu un trafic infernal, cu mii de turiști zilnic, acum, dintr-odată, să vezi totul pustiu, îți provoacă un adevărat gol în stomac, pentru că, sincer, nu mi-am imaginat niciodată că așa ceva ar fi posibil. Ținem legătura cu familia de acasă, din România, și îi rugăm pe toți să stea în case, pentru că doar așa riscul de a vă îmbolnăvi voi sau cei dragi vouă va fi considerabil scăzut”.
Bilanțul din Franța, la data de 25 martie 2020 este alarmant - 22.637 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 1.100 persoane decedate și 3.281 persoane vindecate.

Citiți și - Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai

2516 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

996 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă destinat părinților copiilor cu dizabilități

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni, la Câmpina, proiect care va include mai multe activități.

2597 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

96 vizualizari
19 ian. 2021 07:51

Forja Neptun angajează electrician de întreținere

Societatea Forja Neptun SRL angajează ELECTRICIAN DE ÎNTREȚINERE.

2872 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.