La începutul săptămânii trecute scriam despre decizia Consiliului de Administrație de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina de a nu mai permite închirierea sălii de sport. Prezentam atunci pe larg motivele care au stat la baza acestei decizii, într-un interviu cu directorul Colegiului, prof. Roxana Stan. La puțin timp după apariția articolului nostru, având în vedere și reacțiile negative apărute în mediul public în legătură cu interzicerea închirierii sălii de sport, Consiliul de Administrație s-a întrunit din nou și a revenit asupra deciziei inițiale.
Potrivit noii decizii a Consiliului de Administrație, sala de sport a Colegiului "Grigorescu" poate fi închiriată, dar numai de cluburi și asociații sportive, iar ora limită până la care poate fi închiriată este 20.00. Persoanele fizice nu pot închiria această sală. Și aici s-ar cuveni o discuție. Argumentele primei decizii au fost de două feluri. Pe de o parte, faptul că banii încasați din închirierea sălii de sport se duc integral la bugetul local, astfel că instituția este nevoită să asigure din banii alocați per elev pentru a face curățenie în sala de sport și pentru a o întreține, iar pe de altă parte, s-a vorbit despre lipsa oricărui control asupra celor care vin să închirieze sala în week-end sau seara și care au creat destule probleme conducerii liceului. Acum, având în vedere că s-a revenit asupra deciziei, concluzia ar putea fi că, până la urmă, nu banii erau foarte importanți, ci al doilea argument, cel privind lipsa de civilizație a unora dintre cei care închiriau sala seara și în week-end.
Salutăm noua decizie a Consiliului de Administrație, care permită măcar sportivilor din cadrul cluburilor și asociațiilor să aibă acces la sala de sport. În același timp, sperăm să fie rezolvată cât mai curând și problema reabilitării pardoselii, pentru că suprafața de joc s-a deteriorat foarte mult și reprezintă un pericol pentru sportivi. Iar aici este treaba administrației locale și n-ar mai trebui să o paseze liceului, ca până acum.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.