Cașcaveaua a atras și în acest an mii de oameni la Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Face ce face Valea Doftanei și reușește să adune în fiecare an mii de oameni la Festivalul Cașcavelei, una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din județ. În acest week-end se desfășoară a XV-a ediție a festivalului, una cu mai mulți producători decât de obicei, cu mulți vizitatori - ca de obicei, cu oficialități numeroase - c-așa-i obiceiul la Valea Doftanei. 

Cașcaveaua de Valea Doftanei este marcă înregistrată. Are atestat de la OSIM din 2006. La începutul anului trecut, autoritățile locale au făcut primele demersuri pentru recunoașterea cașcavelei ca și produs tradițional, un prim pas pe calea destul de lungă de intrare pe piața produselor tradiționale recunoscute la nivel Uniunii Europene. În România sunt 514 produse atestate ca produse tradiționale, dintre care doar două sunt recunoscute și atestate la nivel european: magiunul de prune de Topoloveni și salamul de Sibiu. Aici și-ar dori autoritățile din Valea Doftanei să ajungă și cașcaveaua, dar vor trebui parcurse mai multe etape până se va obține atestatul mult dorit.

Nu doar cașcaveaua atrage mii de oameni la festivalul de la Valea Doftanei, ci și frumusețea locurilor, aerul curat, celelalte produse aduse de producători din mai multe zone ale țării, chiar și spectacolele organizate în fiecare seară a manifestării. Anul acesta, lista formațiilor și soliștilor care au urcat pe scena Festivalului Cașcavelei a fost lungă și... puternică, dacă ne putem exprima așa: formațiile 3 Sud Est, Pact, Deepcentral, soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Radu Ille și mulți alții.
Festivalul a început vineri, la ora 14.00 și se va încheia în această seară, în jurul orei 23.00, cu un foc de artificii. O ediție frumoasă și bine organizată. Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar pe scenă, pentru a adresa câteva cuvinte publicului, au urcat multe oficialități. Alături de primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea, s-au aflat: subprefectul Ioana Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, senatorii Iulian Dumitrescu și Radu Oprea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, consilieri județeni, reprezentanți ai administrațiilor publice din mai multe localități din zonă, Câmpina fiind reprezentată de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Discursurile au fost scurte, mesaje de salut și urări de bine, niciun cuvânt politic, ceea ce este de apreciat. Politica nu-și avea nici locul, nici rostul în fața unor oameni veniți să se distreze.

13872 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena Bitu Almeida 12.09.2016 00:49 Foarte frumos organizat din toate punctele de vedere !

Eveniment

215 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1679 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

1212 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

135 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.