Cașcaveaua a atras și în acest an mii de oameni la Valea Doftanei
Eveniment (Categoria articolului)
Face ce face Valea Doftanei și reușește să adune în fiecare an mii de oameni la Festivalul Cașcavelei, una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din județ. În acest week-end se desfășoară a XV-a ediție a festivalului, una cu mai mulți producători decât de obicei, cu mulți vizitatori - ca de obicei, cu oficialități numeroase - c-așa-i obiceiul la Valea Doftanei.
Cașcaveaua de Valea Doftanei este marcă înregistrată. Are atestat de la OSIM din 2006. La începutul anului trecut, autoritățile locale au făcut primele demersuri pentru recunoașterea cașcavelei ca și produs tradițional, un prim pas pe calea destul de lungă de intrare pe piața produselor tradiționale recunoscute la nivel Uniunii Europene. În România sunt 514 produse atestate ca produse tradiționale, dintre care doar două sunt recunoscute și atestate la nivel european: magiunul de prune de Topoloveni și salamul de Sibiu. Aici și-ar dori autoritățile din Valea Doftanei să ajungă și cașcaveaua, dar vor trebui parcurse mai multe etape până se va obține atestatul mult dorit.
Nu doar cașcaveaua atrage mii de oameni la festivalul de la Valea Doftanei, ci și frumusețea locurilor, aerul curat, celelalte produse aduse de producători din mai multe zone ale țării, chiar și spectacolele organizate în fiecare seară a manifestării. Anul acesta, lista formațiilor și soliștilor care au urcat pe scena Festivalului Cașcavelei a fost lungă și... puternică, dacă ne putem exprima așa: formațiile 3 Sud Est, Pact, Deepcentral, soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Radu Ille și mulți alții.
Festivalul a început vineri, la ora 14.00 și se va încheia în această seară, în jurul orei 23.00, cu un foc de artificii. O ediție frumoasă și bine organizată. Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar pe scenă, pentru a adresa câteva cuvinte publicului, au urcat multe oficialități. Alături de primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea, s-au aflat: subprefectul Ioana Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, senatorii Iulian Dumitrescu și Radu Oprea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, consilieri județeni, reprezentanți ai administrațiilor publice din mai multe localități din zonă, Câmpina fiind reprezentată de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Discursurile au fost scurte, mesaje de salut și urări de bine, niciun cuvânt politic, ceea ce este de apreciat. Politica nu-și avea nici locul, nici rostul în fața unor oameni veniți să se distreze.
Comentarii
- 12.09.2016 00:49 Foarte frumos organizat din toate punctele de vedere !
Eveniment

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție
Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.
Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut
Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.
Alte stiri recente

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament
Sâmbătă dimineață a avut loc uvertura etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei au loc după-amiază și mâine dimineață. Iată rezultatul partidei de dumineață și clasamentul actualizat:

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare
În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.