Cașcaveaua a atras și în acest an mii de oameni la Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Face ce face Valea Doftanei și reușește să adune în fiecare an mii de oameni la Festivalul Cașcavelei, una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din județ. În acest week-end se desfășoară a XV-a ediție a festivalului, una cu mai mulți producători decât de obicei, cu mulți vizitatori - ca de obicei, cu oficialități numeroase - c-așa-i obiceiul la Valea Doftanei. 

Cașcaveaua de Valea Doftanei este marcă înregistrată. Are atestat de la OSIM din 2006. La începutul anului trecut, autoritățile locale au făcut primele demersuri pentru recunoașterea cașcavelei ca și produs tradițional, un prim pas pe calea destul de lungă de intrare pe piața produselor tradiționale recunoscute la nivel Uniunii Europene. În România sunt 514 produse atestate ca produse tradiționale, dintre care doar două sunt recunoscute și atestate la nivel european: magiunul de prune de Topoloveni și salamul de Sibiu. Aici și-ar dori autoritățile din Valea Doftanei să ajungă și cașcaveaua, dar vor trebui parcurse mai multe etape până se va obține atestatul mult dorit.

Nu doar cașcaveaua atrage mii de oameni la festivalul de la Valea Doftanei, ci și frumusețea locurilor, aerul curat, celelalte produse aduse de producători din mai multe zone ale țării, chiar și spectacolele organizate în fiecare seară a manifestării. Anul acesta, lista formațiilor și soliștilor care au urcat pe scena Festivalului Cașcavelei a fost lungă și... puternică, dacă ne putem exprima așa: formațiile 3 Sud Est, Pact, Deepcentral, soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Radu Ille și mulți alții.
Festivalul a început vineri, la ora 14.00 și se va încheia în această seară, în jurul orei 23.00, cu un foc de artificii. O ediție frumoasă și bine organizată. Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar pe scenă, pentru a adresa câteva cuvinte publicului, au urcat multe oficialități. Alături de primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea, s-au aflat: subprefectul Ioana Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, senatorii Iulian Dumitrescu și Radu Oprea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, consilieri județeni, reprezentanți ai administrațiilor publice din mai multe localități din zonă, Câmpina fiind reprezentată de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Discursurile au fost scurte, mesaje de salut și urări de bine, niciun cuvânt politic, ceea ce este de apreciat. Politica nu-și avea nici locul, nici rostul în fața unor oameni veniți să se distreze.

13621 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena Bitu Almeida 12.09.2016 00:49 Foarte frumos organizat din toate punctele de vedere !

Eveniment

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

2184 vizualizari
24 nov. 2022 23:42

Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.