Cașcaveaua a atras și în acest an mii de oameni la Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Face ce face Valea Doftanei și reușește să adune în fiecare an mii de oameni la Festivalul Cașcavelei, una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din județ. În acest week-end se desfășoară a XV-a ediție a festivalului, una cu mai mulți producători decât de obicei, cu mulți vizitatori - ca de obicei, cu oficialități numeroase - c-așa-i obiceiul la Valea Doftanei. 

Cașcaveaua de Valea Doftanei este marcă înregistrată. Are atestat de la OSIM din 2006. La începutul anului trecut, autoritățile locale au făcut primele demersuri pentru recunoașterea cașcavelei ca și produs tradițional, un prim pas pe calea destul de lungă de intrare pe piața produselor tradiționale recunoscute la nivel Uniunii Europene. În România sunt 514 produse atestate ca produse tradiționale, dintre care doar două sunt recunoscute și atestate la nivel european: magiunul de prune de Topoloveni și salamul de Sibiu. Aici și-ar dori autoritățile din Valea Doftanei să ajungă și cașcaveaua, dar vor trebui parcurse mai multe etape până se va obține atestatul mult dorit.

Nu doar cașcaveaua atrage mii de oameni la festivalul de la Valea Doftanei, ci și frumusețea locurilor, aerul curat, celelalte produse aduse de producători din mai multe zone ale țării, chiar și spectacolele organizate în fiecare seară a manifestării. Anul acesta, lista formațiilor și soliștilor care au urcat pe scena Festivalului Cașcavelei a fost lungă și... puternică, dacă ne putem exprima așa: formațiile 3 Sud Est, Pact, Deepcentral, soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu, Ștefania Rareș, Radu Ille și mulți alții.
Festivalul a început vineri, la ora 14.00 și se va încheia în această seară, în jurul orei 23.00, cu un foc de artificii. O ediție frumoasă și bine organizată. Deschiderea oficială a avut loc ieri, iar pe scenă, pentru a adresa câteva cuvinte publicului, au urcat multe oficialități. Alături de primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea, s-au aflat: subprefectul Ioana Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader, senatorii Iulian Dumitrescu și Radu Oprea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, consilieri județeni, reprezentanți ai administrațiilor publice din mai multe localități din zonă, Câmpina fiind reprezentată de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Discursurile au fost scurte, mesaje de salut și urări de bine, niciun cuvânt politic, ceea ce este de apreciat. Politica nu-și avea nici locul, nici rostul în fața unor oameni veniți să se distreze.

13524 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena Bitu Almeida 12.09.2016 00:49 Foarte frumos organizat din toate punctele de vedere !

Eveniment

3462 vizualizari
23 iun. 2022 10:53

Monumentul Eroilor Jandarmi din Câmpina a fost restaurat și va fi sfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unui eveniment de amploare

1 comentarii

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Primăriei Câmpina, organizează sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 10.00, un eveniment pentru omagierea eroilor jandarmi din cadrul UM 0865, căzuți la Otopeni în decembrie 1989. În cadrul acestui eveniment va fi resfințit monumentul din fața unității de jandarmi, restaurat cu ajutorul unei sponsorizări obținute de Primăria municipiului.

2344 vizualizari
23 iun. 2022 09:39

Sâmbătă, 25 iunie 2022, primul concert în aer liber din această vară, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

După cum v-am informat recent, Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina organizează în această vară mai multe spectacole pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. Primul concert va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 20.00 și va fi susținut de Kempes (Ovidiu Ioncu), fostul solist al formațiilor Cargo și Rezident EX.

Alte stiri recente

1444 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4440 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.