Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I, iar evenimentul a inclus un program artistic susținut de tineri din localitate. Au fost momente emoționante pentru că, în general, la astfel de sărbători oamenii devin mai sensibili la tot ce ține de trecut, de istorie, de țară. Iar 24 Ianuarie este o zi cu o puternică semnificație pentru istoria țării noastre.
Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță. Apoi, două micuțe eleve au recitat cu emoție două poezii potrivite evenimentului: Otilia Nica – “Limba românească”, de Gheorghe Sion și Teodora Ștefănescu – “Hora Unirii”, de Virgil Carianopol. Mălina Roiniță, o tânără solistă de la Clubul Copiilor din Câmpina (profesor Alice Botoacă) a interpretat două melodii patriotice – “Mândră Românie” și “Vin românii la Alba, iar”, apoi a fost rândul Formației “Celesta” (profesor Elisabeta Milea) să cânte melodii de suflet românesc, în amintirea acelui an 1859 în care s-a făcut un pas important în procesul de formare a statului român modern.
La final, în timp ce “Celesta” cânta “Hora Unirii”, toți cei prezenți au dat mână cu mână și s-au prins într-o horă simbolică, la 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.