CONTACT

Hora Unirii, în centrul Câmpinei, la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

- Eveniment -

Hora Unirii, în centrul Câmpinei, la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I, iar evenimentul a inclus un program artistic susținut de tineri din localitate. Au fost momente emoționante pentru că, în general, la astfel de sărbători oamenii devin mai sensibili la tot ce ține de trecut, de istorie, de țară. Iar 24 Ianuarie este o zi cu o puternică semnificație pentru istoria țării noastre.

Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță. Apoi, două micuțe eleve au recitat cu emoție două poezii potrivite evenimentului: Otilia Nica – “Limba românească”, de Gheorghe Sion și Teodora Ștefănescu – “Hora Unirii”, de Virgil Carianopol. Mălina Roiniță, o tânără solistă de la Clubul Copiilor din Câmpina (profesor Alice Botoacă) a interpretat două melodii patriotice – “Mândră Românie” și “Vin românii la Alba, iar”, apoi a fost rândul Formației “Celesta” (profesor Elisabeta Milea) să cânte melodii de suflet românesc, în amintirea acelui an 1859 în care s-a făcut un pas important în procesul de formare a statului român modern.
La final, în timp ce “Celesta” cânta “Hora Unirii”, toți cei prezenți au dat mână cu mână și s-au prins într-o horă simbolică, la 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.


24 Jan 2024 21:36 2589 vizualizari


Comentarii






1416 vizualizari 06 May 2024 21:50 Pe 25-26 mai, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești are loc o nouă ediție a Karpatia Pony Show

Pe 25-26 mai, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești are loc o nouă ediție a Karpatia Pony Show

A V-a ediție a evenimentului Karpatia Pony Show este programată în week-end-ul 25-26 mai, pe Domenul Cantacuzino, din Florești.

citeste mai mult
4523 vizualizari 01 May 2024 15:12 Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, într-un spațiu amenajat în clădirea Gării Câmpina, cu acces de pe peronul liniei 1, va avea loc deschiderea unei inedite expoziții de machete de trenuri, dar și diverse amenajări feroviare.

citeste mai mult
1371 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1393 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV