Hora Unirii, în centrul Câmpinei, la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I, iar evenimentul a inclus un program artistic susținut de tineri din localitate. Au fost momente emoționante pentru că, în general, la astfel de sărbători oamenii devin mai sensibili la tot ce ține de trecut, de istorie, de țară. Iar 24 Ianuarie este o zi cu o puternică semnificație pentru istoria țării noastre.

Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță. Apoi, două micuțe eleve au recitat cu emoție două poezii potrivite evenimentului: Otilia Nica – “Limba românească”, de Gheorghe Sion și Teodora Ștefănescu – “Hora Unirii”, de Virgil Carianopol. Mălina Roiniță, o tânără solistă de la Clubul Copiilor din Câmpina (profesor Alice Botoacă) a interpretat două melodii patriotice – “Mândră Românie” și “Vin românii la Alba, iar”, apoi a fost rândul Formației “Celesta” (profesor Elisabeta Milea) să cânte melodii de suflet românesc, în amintirea acelui an 1859 în care s-a făcut un pas important în procesul de formare a statului român modern.
La final, în timp ce “Celesta” cânta “Hora Unirii”, toți cei prezenți au dat mână cu mână și s-au prins într-o horă simbolică, la 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.

2430 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

673 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

1825 vizualizari
28 feb. 2024 20:35

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

2 comentarii

La Spitalul de Psihiatrie Voila, din Câmpina, a fost inaugurat miercuri, 28 februarie, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat în parteneriat de Asociația Zi de Bine, Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.

Alte stiri recente

174 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

158 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.