Laringita, o afecțiune simplă, dar care nu trebuie ignorată

Sănătate (Categoria articolului)

Pentru cei mai mulți dintre noi, laringita este o afecțiune simplă, de sezon, pe care o ignorăm de cele mai multe ori. 'Tratamentul este ușor, prevenția - de asemenea, ignorarea însă poate genera multe complicații', ne spune dr. Adina Nicolaescu, medic primar ORL în cadrul Clinicii MEDIS Câmpina (video).

O alimentație corectă, protejarea față de frig și evitarea zonelor aglomerate sunt cele trei măsuri de bază care previn laringita și reduc riscul apariției infecțiilor respiratorii. Laringita poate avea o formă ușoară, dar există și riscul să apară complicații dacă nu este tratată la timp sau corect. 'De la o simplă laringită pe care o ignorăm, se poate ajunge la internarea în spital. Uneori, laringita poate fi confundată cu o infecție mult mai complicată, de exemplu. Auzim de multe ori persoane din jurul nostru spunând că sunt răcite de trei luni și nu le trece cu nimic, că tușesc și sunt răgușite de mai multă vreme sau că nu pot respira noaptea din cauza răcelii. Atunci, deja nu mai putem vorbi de o laringită și trebuie să mergem urgent la medic', a mai afirmat dr. Adina Nicolaescu.

15942 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petcu vasile 30.10.2016 20:17 super doamna doctorita nicolaescu

Sănătate

1359 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1200 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.