Pentru cei mai mulți dintre noi, laringita este o afecțiune simplă, de sezon, pe care o ignorăm de cele mai multe ori. 'Tratamentul este ușor, prevenția - de asemenea, ignorarea însă poate genera multe complicații', ne spune dr. Adina Nicolaescu, medic primar ORL în cadrul Clinicii MEDIS Câmpina (video).
O alimentație corectă, protejarea față de frig și evitarea zonelor aglomerate sunt cele trei măsuri de bază care previn laringita și reduc riscul apariției infecțiilor respiratorii. Laringita poate avea o formă ușoară, dar există și riscul să apară complicații dacă nu este tratată la timp sau corect. 'De la o simplă laringită pe care o ignorăm, se poate ajunge la internarea în spital. Uneori, laringita poate fi confundată cu o infecție mult mai complicată, de exemplu. Auzim de multe ori persoane din jurul nostru spunând că sunt răcite de trei luni și nu le trece cu nimic, că tușesc și sunt răgușite de mai multă vreme sau că nu pot respira noaptea din cauza răcelii. Atunci, deja nu mai putem vorbi de o laringită și trebuie să mergem urgent la medic', a mai afirmat dr. Adina Nicolaescu.
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.