Am mai scris despre faptul că noile stații pentru transportul public din municipiul Câmpina nu oferă o protecție reală persoanelor care așteaptă microbuzul. Bineînțeles că nu s-a luat nicio măsură. Stațiile erau deja montate și plătite, opt bucăți au costat 78.000 lei, fără TVA, la care le adăugăm pe primele două, achiziționate într-o primă fază și care au costat 12.230 lei, fără TVA.
Problema este că în aceste stații plouă, ninge, bate vântul, nu există o minimă protecție pentru călători. În schimb, administrația locală ne avertizează că fumatul este interzis în stații, pentru că, în conformitate cu legea, stația este un spațiu public închis, cu acoperiș și delimitat de cel puțin doi pereți. Prin urmare, indiferent dacă vă plouă sau vă ninge prin "pereții" din stațiile cumpărate de Primăria Câmpina, aveți grijă să nu fumați, amenzile sunt consistente. Anunțuri prin care suntem avertizați că "fumatul este interzis" au fost puse și în stațiile vechi, cele cu geamuri sparte și pereți mâzgăliți.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.