CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Premieră la SanConfind: un cancer de pancreas, invaziv și extrem de agresiv, operat cu succes

- Sănătate -

Premieră la SanConfind: un cancer de pancreas, invaziv și extrem de agresiv, operat cu succes

Intervenție chirurgicală de excepție la Secția de Chirurgie a Spitalului SanConfind din Poiana Câmpina. Medicul primar Sebastian Grădinaru, unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni care colaborează cu SanConfind, a reușit - împreună cu ceilalți membri ai echipei sale medicale - să ducă la bun sfârșit o complicată operație oncologică. Intervenția chirurgicală de rezecție pluriviscerală pentru cancer de pancreas nu a fost prima reușită de acest fel a doctorului Grădinaru, dar pentru Chirurgia SanConfind (nu cu vechi tradiții, dar cu reale performanțe) a reprezentat cu adevărat o premieră remarcabilă. "Nu credeam că voi ajunge să fac o astfel de intervenție într-un spital privat, dar nimic nu e imposibil. Toată lumea ar trebui să știe că la SanConfind există capacitatea de a susține cu succes intervenții oncologice majore", ne-a declarat dr. Sebastian Grădinaru, după ce a ieșit din această operație care a durat aproape șase ore.

Un cancer de pancreas cu invazia tuturor organelor învecinate
Pacienta operată, subponderală, relativ tânără (59 de ani), avea un cancer de pancreas deosebit de avansat. Tumora, care cuprinsese mai mult de jumătate din pancreas (corpul și coada pancreasului), invadase toate organele din jur: splină, rinichiul stâng, glanda suprarenală stângă. S-a observat, de asemenea, că această tumoră era aderentă la stomac și la colon (intestinul gros). Pentru mai multă siguranță, după ce a rezecat în bloc corpul și coada pancreasului, splina, rinichiul stâng, glanda suprarenală stângă și o parte din stomac, doctorul Grădinaru a extirpat și jumătate din intestinul gros. ”Invazia tumorii era până aproape de pereții stomacului și colonului, așa că nu am vrut să risc și am rezecat și o parte din peretele gastric, iar ulterior, jumătate din colon. Am observat că vena care drena jumătatea stângă a colonului era invadată de tumoră. Am refăcut ulterior continuitatea printr-o anastomoză colo-rectală. Aici vorbim despre o tumoră care a cuprins multe organe, cu invazie posterioară în vasele mari de sânge. Ar fi de menționat că prima parte a operației a fost realizată laparoscopic, iar abia spre final, în ultimele două ore, intervenția chirurgicală a fost clasică. Inițial, noi am intrat laparoscopic, dar după ce ne-am convins că fuseseră invadate vasele mari (vasele renale și nu numai), am convertit laparoscopia în operație deschisă. Avantajul laparoscopiei este că toate mobilizările acestor organe s-au făcut cu sângerare minimă. În situația dată, ar fi fost riscant să operăm în totalitate laparoscopic, deoarece s-ar fi putut întâmpla să derapeze o ligatură, o legare a vaselor mari. Acolo erau vase cu debit foarte mare și exista riscul ca ele să nu mai poată fi cusute la timp. Operația deschisă ne-a permis să coasem bine și vena, și artera. În operația clasică nu vezi mai bine decât în operația laparoscopică, dar ai mai mult spațiu de manevră și poți să te miști mai repede. Însă disecția optimă o faci tot laparoscopic, fără sângerări. Operația a avut o dificultate deosebită. În general, intervențiile oncologice de pancreas sunt cele mai complexe. Tumora pancreasului avea o dimensiune apreciabilă, peste 10 centimetri, lucru care ne-a determinat să extirpăm peste 60% din pancreas. Pacienta se simte excelent după operație. Starea ei postoperatorie ne-a dat motive de satisfacție și înainte de externare, dar după ce a fost externată, pacienta chiar m-a sunat și mi-a spus că mănâncă și se mișcă foarte bine", ne-a descris dr. Sebastian Grădinaru complicata operație pe care a efectuat-o.
Din echipa medicală implicată în operație au mai făcut parte medicul anestezist Alexandra Mihăilescu (din București) și medicul specialist în chirurgie generală Hussein Gebran, originar din Târgu Mureș, un fost rezident al doctorului Grădinaru. Nu putem să nu o amintim aici și pe Anca Maria Prodea, medic primar ATI, care i-a acordat pacientei toate îngrijirile în Terapie Intensivă. Se poate spune că doctorul Hussein Gebran este cel mai proaspăt colaborator al SanConfind, după ce a încheiat, zilele trecute, un contract de gărzi cu această unitate medicală. 


23 Mar 2021 11:10 6545 vizualizari



Comentarii






  • 23.03.2021 17:26 Cristian Buna ziua,am avut trimitere pentru analize de sânge și prin programarea prin telefon mi s-a dat un termen după expirarea trimiterii deși am precizat per.de valabilitate,dezamăgire totala și puncte minus
375 vizualizari 24 Apr 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1729 vizualizari 29 Feb 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2196 vizualizari 03 Feb 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
1929 vizualizari 02 Nov 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV