CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.facebook.com/clinicairisbaicoi/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centrul Medical SanConfind, tot mai aproape de finalizare

- Sănătate -

Centrul Medical SanConfind, tot mai aproape de finalizare

Centrul Medical SanConfind  fost mereu aproape de pacienții săi. Astăzi, însă, a ajuns aproape și de finalul tuturor amenajărilor sale. Dintre cele 90 de paturi cu care a fost proiectat, sunt disponibile în prezent 66. Aici ar mai fi de lucrat, la realizarea saloanelor de la ultimul nivel, cu diferența de paturi amintită.

Aceste lucrări ar constitui finalul care încununează... opera. Dar și până atunci spitalul poate fi apreciat la adevărata lui valoare, de vreme ce calitatea actului medical din Spitalul SanConfind, apreciat de toți pacienții care i-au trecut pragul, nu stă în câteva zeci de paturi ce urmează a fi date în folosință. Serviciile SanConfind sunt diversificate: ambulatoriu, spitalizare de zi, spitalizare continuă. În cele ce urmează, vom prezenta structura acestei unități spitalicești de excepție, aflată la numai 100 de kilometri de București și 30 km de Ploiești, orașe de unde vin cei mai mulți pacienți (tarifele SanConfind sunt mai mici decât în alte spitale), exceptându-i desigur pe cei din Câmpina. Vom începe cu demisolul și vom termina cu al patrulea etaj.

Demisolul spitalului
Demisolul este în proiect parterul, dar fiindcă o parte a spitalului a fost clădită pe un deal, s-a obișnuit ca primul nivel să fie denumit demisol. În această zonă a spitalului, există multe spații tehnice, cu atelier mecanic, centrală termică și pompe centrifuge pentru pregătirea apei sărate (filtrare, încălzire etc), captate de la izvorul comunei. Tot aici se pregătește și nămolul de Techirghiol, care, împreună cu apa naturală hiperclorurată (mineralizare totală – 320 g/l), constituie remedii împotriva multor afecțiuni osteo-articulare, și nu numai. De asemenea, la demisol sunt distribuitoarele electrice, adică cele prin care intră în spital curentul de la rețeaua din oraș și de la grupurile electrogene de rezervă. Restul spațiilor de la demisol sunt dedicate unei părți din secția de recuperare medicală. Respectivele încăperi sunt prevăzute cu aparatură modernă pentru diverse proceduri de fizioterapie (electroterapie, terapie cu vacuum, magnetoterapie, terapia durerii - laser, ultrasunete, șocuri pneumatice, unde scurte, microunde), masaj, cadă treflă, împachetări cu nămol sau parafină, băi cu apă sărată și nămol sau băi numai cu apă sărată (caldă, rece), băi galvanice, saună uscată, saună umedă ș.a.m.d.

Parterul spitalului
La parter, un loc însemnat îl ocupă departamentul de imagistică medicală, cu tot ce înseamnă ea: rezonanță magnetică nucleară (RMN), computer tomograf (CT), mamografie, ecografie 3D/4D și elastografie, osteodensitometrie - DEXA, radiologie digitală RX.  Tot aici există o serie de cabinete de specialitate care fac parte din ambulatoriul spitalului, împreună cu cele existente la Casa cu Lei din Câmpina (pediatrie, diabetologie). Dintre cabinetele de la Poiana Câmpina am aminti: neurologia, cardiologia, ortopedia, oftalmologia, dermatologia, gastroenterologia, endocrinologia etc. Tot la nivelul parterului, dar într-o altă aripă a sa, la care se ajunge de la demisol cu un lift separat care urcă doar până acolo, există Sala Bazinelor, unde, sub atenta supraveghere a unor kinetoterapeuți, pacienții beneficiază de numeroase proceduri de balneokinetoterapie în două bazine pentru adulți de 1,2 metri adâncime (unul pentru mers în contracurent) și un bazin pentru copii de 0,5 metri adâncime. În aceeași zonă se află multe încăperi pentru alte tratamente de recuperare medicală (recuperare robotizată pentru afecțiuni locomotorii, kinetoterapie, hidroterapie sub duș Vichy, băi de plante, băi cu bule, căzi pentru duș subacval etc.)

Primul etaj
La etajul întâi funcționează secția Obstetrică-Ginecologie. Zona aceasta este aproape integral dedicată Maternității. Aici au loc nașterile naturale și cele prin operația de cezariană. Tot la acest etaj se realizează operațiile de natură ginecologică. Există în cadrul O-G un bloc operator cu sala de operații cezariene, iar separat de aceasta, sălile de nașteri naturale. Sunt respectate cu cea mai mare rigoare regulile impuse de legislația sanitară. De asemenea, la acest etaj se găsesc saloanele de internare ale pacientelor, unde pot fi cazate viitoare mămici și proaspete mămici. În medie, pentru o naștere normală internarea este de trei zile; de când intră o pacientă în spital, până naște și apoi perioada de după naștere, la recomandarea medicului neonatolog. Saloanele sunt cu un pat și cu două paturi, în regim ”rooming-in” (mama și copilul în același salon, de la naștere până la externare). Compartimentul de neonatologie are doi medici, asistente, incubatoare, partea de sterilizare a biberoanelor și a tuturor echipamentelor pentru copii; altfel spus, are tot ce este nevoie. De fapt, la acest etaj, lângă sala de operații prin cezariană, se află încăperile pentru sterilizarea instrumentarului, adică a tuturor echipamentelor medicale necesare. Spațiul respectiv are lifturi și circuite separate. De aici, tot ce se adună murdar este trimis jos, cu liftul de ”murdar”, la camera de depozitare a deșeurilor. Tot jos, într-o zonă învecinată, există magazia cu materiale sanitare, de curațenie etc, care aprovizionează spitalul cu ajutorul unui lift de ”curat”. Ar mai fi de menționat că tot într-o parte a primului etaj, în aripa nordică, au fost amenajate câteva încăperi pentru laboratorul de analize medicale.

Al doilea etaj
La etajul doi se găsesc sălile de operații pentru partea de chirurgie generală și ortopedie, dotate la cel mai înalt nivel. Sunt trei săli de operații, dintre care  două sunt aseptice, având instalații de ventilație cu flux laminar. Aceasta înseamnă că pe acoperișul spitalului sunt amplasate mai multe centrale de tratare a aerului, așa-numitele CTA-uri, care filtrează, încălzesc, separă și distribuie aerul introdus direct în sala de operații și în toate spațiile spitalului. În tot spitalul SanConfind, sistemul de ventilație și de încălzire este în legătură cu CTA-urile de pe acoperiș, fiecare CTA având arondată o zonă pe care o deservește continuu. Peste tot în interiorul clădirii este aceeași situație. Teoretic, în spital nici nu ar trebui deschise ferestrele sau ușile pentru aerisire, nu este nevoie de ventilația clasică, să-i zicem așa, deoarece se face o ventilație mult mai bună prin amintitele centrale de pe acoperiș. Nu ar deranja deloc dacă ferestrele de la fiecare cameră ar fi închise, având în vedere că pentru fiecare spațiu al clădirii, prin tavan se introduce aerul purificat de CTA-uri, și tot prin tavan (desigur prin alte guri), aerul uzat este eliminat în exterior. Într-o oră se ventilează de patru ori volumele de aer respective, iar acest ciclu se repetă permanent. CTA-urile au niște filtre speciale, numite Hepa, care realizează eliminarea tuturor impurităților din aer, a bacteriilor etc, ceea ce face ca gradul de asepsie al aerului din interiorul spitalului să fie maxim. Filtrele acestea se controlează periodic și se curăță. A treia sală de operații este septică, aici făcându-se operații care implică intervenții asupra țesuturilor cu infecții ale bolnavilor. Dintre cele două săli de operații septice, una este rezervată aproape permanent pentru ortopedie, cunoscut fiind faptul că, la o intervenție chirurgicală ortopedică, dacă pătrunde un microb la osul dezvelit și operat, s-a terminat cu sănătatea pacientului în zona respectivă. De asemenea, la etajul doi, există mai multe rezerve pentru cei operați, camerele având, tot ca la Maternitate, un pat sau două paturi. Am putea vorbi aici și despre oficiile de unde se distribuie mâncarea celor internați. Pe fiecare etaj, există, de asemenea, cabinete pentru medici și pentru asistente, unde pacienților li se fac toate documentele necesare. Permanent, la trei schimburi, lucrează o asistentă care poate rezolva anumite probleme apărute. Tot la fiecare etaj, avem saloane pentru persoane cu dizabilități, cu toalete speciale dedicate acestora. 

Al treilea etaj
La acest nivel al clădirii sunt numai saloane pentru internare (spitalizare de zi sau spitalizare continuă). Nu sunt săli de operație, dar există într-o aripă a etajului cabinete de consultații din cadrul ambulatoriului de specialitate al spitalului (Ginecologie și ORL).

Al patrulea etaj
Etajul patru înseamnă numai locuri de cazare și este aproape gata. Deoarece, în prezent, spațiile de cazare sunt suficiente, managementul spitalului nu a grăbit realizarea ultimelor saloane cu paturi. Tot la etajul patru este cafeteria, unde însoțitorii pacienților (care fac proceduri de recuperare medicală sau sunt supuși unor investigații sau consultații), pot să-i aștepte în condiții optime, putând fi serviți cu cafea, prăjituri, produse de patiserie sau chiar mâncăruri calde. Tot la cafeterie mănâncă personalul medical al spitalului.

Nu putem încheia fără a face o foarte importantă precizare: Centrul Medical SanConfind este interesat să angajeze chirurgi de orice specialitate, în special, medici din domeniile cardiologie și ortopedie. Încheierea unor colaborări cu medicii respectivi este, de asemenea, dorită. (P)

www.sanconfind.ro


18 Jan 2023 17:35 4819 vizualizari


Comentarii






Vremea
https://trafic.ro/registersite/b3952e459b72419187c0c3eec5e715d7
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
513 vizualizari 12 Dec 2024 20:07 O radiografie a activității Spitalului Municipal Câmpina în anul 2024

O radiografie a activității Spitalului Municipal Câmpina în anul 2024

Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.

citeste mai mult
946 vizualizari 03 Dec 2024 17:02 ADN Circle Premium, cel mai complet test ADN din lume, este acum și în România, la Farmaciile Medimfarm

ADN Circle Premium, cel mai complet test ADN din lume, este acum și în România, la Farmaciile Medimfarm

Circle Premium este cel mai complet test ADN, care ne oferă 500 de informații privind sănătatea noastră și stilul de viață.

citeste mai mult
809 vizualizari 12 Nov 2024 18:16 La Spitalul SanConfind, se pot face investigații CT și RMN gratuite

La Spitalul SanConfind, se pot face investigații CT și RMN gratuite

De Black Friday, la SanConfind se pot face investigații gratuite de imagistică medicală. Este vorba despre investivații CT sau RMN cu decontare prin CAS Prahova.

citeste mai mult
756 vizualizari 22 Oct 2024 14:53 Premieră la SanConfind - workshop medical despre tratamentul incontinenței urinare de stres la femei

Premieră la SanConfind - workshop medical despre tratamentul incontinenței urinare de stres la femei

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 9.30, la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina va avea loc un workshop medical de mare importanță, cu participare internațională, dedicat tratamentului pentru incontinența urinară de stres la femei, utilizând o metodă modernă și minim invazivă - injectarea cu implant bioresorbabil UROLON.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV