Dr. Alina Barbălată, un stomatolog remarcabil în echipa DentActiv Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

În urmă cu 10 ani, În Câmpina, pe Strada Progresului, chiar în vecinătatea companiei Confind, a fost deschis Centrul Stomatologic DentActiv, una dintre cele mai performante unități de acest tip din zona noastră. DentActiv este brandul pe partea de stomatologie deținut de Centrul Medical SanConfind. Investiția s-a ridicat la peste o jumătate de milion de euro și a însemnat echiparea celor două cabinete stomatologice şi a celui de radiologie (în care se pot face toate tipurile de radiografii dentare) cu aparatură germană de ultimă generaţie. 

La DentActiv se asigură o gamă largă de servicii medicale la standarde europene: terapie şi chirurgie laser, protetică, implantologie dentară, ortodonţie, estetică şi profilaxie, endodonţie, pedodonţie, chirurgie dento-alveolară şi imagistică dentară. De curând, echipei medicale DentActiv i s-a alăturat doamna doctor Alina Barbălată, un medic dentist extraordinar, care vine din București, unde și-a desăvârșit experiența profesională în multe centre private de medicină dentară. În prezent lucrează la una dintre cele mai cunoscute clinici dentare din Capitală, reprezentanța în România a unei companii multinaționale de profil, care prezintă cea mai bogată gamă de implanturi dentare și accesorii specifice chirurgiei stomatologice, fiziodispensere, substituenți osoși, truse chirurgicale, freze, dispozitive de amprentare, accesorii și instrumente specifice implantologiei. Colaborarea cu DentActiv a doamnei doctor nu poate decât să îmbogățească viața medicală a Câmpinei, în beneficiul locuitorilor ei. 
Un stomatolog care a lucrat numai în mediul privat
Doamna doctor Alina Barbălată a absolvit Facultatea de Medicină la București, în anul 2002, iar de atunci și până în prezent a lucrat numai în centre și clinici private de medicină dentară. CV-ul profesional al doamnei doctor nu-i oglindește doar profesia, ci probează și profesionalismul acesteia. Membră a Colegiului Medicilor Dentiști din România, precum și a Asociației Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Alina Barbălată a urmat cursurile Congresului Național de Stomatologie organizat de Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice. A primit numeroase diplome și certificate de absolvire a unor cursuri de referință organizate în țară și străinătate. Dintre acestea, am aminti doar diploma acordată de Societatea de Stomatologie Estetică din România și certificatul pentru participarea la seminariile Phelan Dental. Doamna doctor se dedică stomatologiei cu toate puterile sale, punând pasiune în tot ce face. Foarte mulți pacienți supuși unor tratamente stomatologice se tem de freza folosită de medicul dentist, în special din cauza sunetelor sale de înaltă intensitate. În fața doamnei doctor Alina Barbălată, a privirii ei calme și a mâinilor sale pricepute, fobia de turbină stomatologică poate fi dată uitării și de către cel mai temător pacient. Deontologia sa profesională ar putea fi foarte bine exprimată printr-un slogan personal pe care îl respectă întotdeauna: Satisfacția muncii mele este ca la sfârșitul actului terapeutic să obțin un zâmbet.
DentActiv are un laser ultraperformant
Pentru a înţelege laserul trebuie cunoscut faptul că anumite substanţe supuse unor anumite condiţii emit un anumit tip de lumină, lumină care are aplicaţii foarte largi, nu numai în medicină. Se poate spune că terapia cu laser este o terapie cu lumină. Practic, pentru tratarea diferitelor afecţiuni, se foloseşte radiaţia electromagnetică a luminii, care nu are proprietăţi nocive, nu are efecte ionizante, cum se întâmplă în radiologie, unde se folosesc tot radiaţii electromagnetice. Lumina emisă de un echipament laser poate avea o intensitate foarte mare. Vorbim despre o lumină extrem de coerentă, înţelegând prin aceasta că toţi fotonii din fasciculul luminos se mişcă pe o singură direcţie, cu o singură amplitudine. Rezultatul este un fascicul luminos cu proprietăţi foarte speciale, care ajută foarte mult în timpul tratamentului. În momentul în care se construieşte un laser, se foloseşte un singur tip de material, care trimite o rază laser cu o lungime de undă foarte clar stabilită. Laserul de la DentActiv, printre cele mai performante de pe piață, are două cristale care emit radiaţii și este fabricat de firma slovenă Fotona, cel mai important producător mondial în domeniu. În cazul acestui laser, se poate spune că există două aparate într-unul singur. Cu el medicii dentiști de la DentActiv pot face incizii extrem de ușor și fără niciun pericol de infecții. Pe de altă parte, raza laserului poate penetra ţesuturile fără să le taie, pentru a ajunge la o zonă inflamată pe care să o vindece. (P)

6336 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marinescu Adrian 08.07.2023 20:58 O excelenta doctorița stomatolog.Profesionita și o persoana empatica. Recomand.

Sănătate

1495 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2033 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

52 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

168 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.