Avem cel mai mare tarif din țară la apa potabilă. Iar tariful cumulat apă-canal este similar celui din Dubai. Mulțumim, HidroPrahova!

Social (Categoria articolului)

După cum vă informam recent, de la 1 iulie 2019, prețul la apa potabilă a fost majorat pentru toți abonații din aria de acoperire a societății HidroPrahova. Este vorba despre municipiul Câmpina și alte 60 de localități din județ. Noul preț este 5,29 lei/mc, cu tot cu TVA. Este greu de înțeles ce strategie tarifară are operatorul de apă și canal al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, iar acționari minoritari sunt consiliile locale din localitățile deservite de HidroPrahova. O să vă prezentăm în continuare prețul la metrul cub de apă potabilă în aproape toată țara, pentru a demonstra că aici, în Prahova, plătim cel mai mare preț la apa potabilă.

Precizăm de la început că toate tarifele includ TVA, iar informațiile au fost preluate de pe site-urile companiilor și societăților de apă-canal din țară, absolut toate fiind actualizate. Sunt prețurile valabile în acest moment. Și în aproape toate cazurile sunt prețuri care au fost majorate anul acesta, fie de la 1 ianuarie, fie de la 1 aprilie, fie de la 1 iulie 2019.

Apa Nova București - 3,93 lei/mc
Apă Canal SA Sibiu - 3,61 lei/mc
Raja SA Constanța - 4,91 lei/mc
Apă Canal 2000 SA Pitești - 4 lei/mc
Compania de Apă Târgoviște - 4,15 lei/mc
Apavil SA Vâlcea - 4,24 lei/mc
Compania de Apă Buzău - 5,06 lei/mc
Apă Canal Ilfov - 3,96 lei/mc
Aqua Caraș SA Caraș Severin - 4,36 lei/mc
Apa Serv SA Neamț - 4,19 lei/mc
Aquabis Bistrița Năsăud - 4,34 lei/mc
Aqua Serv Târgu Mureș - 3,82 lei/mc
Apa Serv Satu Mare - 3,90 lei/mc
Compania de Apă Olt - 3,40 lei/mc
Compania de Apă Arad - 3,91 lei/mc
Apa Prod Deva - 4,15 lei/mc
Compania de Apă Brașov - 4,17 lei/mc
Vital SA Baia Mare - 4,35 lei/mc
Aquaserv Tulcea - 4,12 lei/mc
Harviz SA Harghita - 3,82 lei/mc
Nova Apa Serv Botoșani - 4,32 lei/mc
Acet SA Suceava - 4,99 lei/mc
Apă Canal SA Galați - 5,04 lei/mc
Compania Regională de Apă Bacău - 4,41 lei/mc
Apa Vital SA Iași - 4,08 lei/mc
CTTA SA Alba - 3,91 lei/mc
Aquatim SA Timișoara - 3,80 lei/mc
Compania de Apă Oltenia - 4,51 lei/mc
Compania de Apă Someș SA (județele Cluj, Sălaj, Mureș) - 3,64 lei/mc
Aquavas Vaslui - 4,29 lei/mc
Compania de Apă Oradea - 3,60 lei/mc
Apa Serv Alexandria - 4,25 lei/mc
Apa Nova Ploiești - 3,17 lei/mc
HidroPrahova SA Ploiești - 5,29 lei/mc

Este adevărat că în ceea ce privește tariful la canalizare (3,23 lei/mc cu tot cu TVA - HidroPrahova), aici nu mai suntem pe primul loc, ci undeva în top 10 pe țară. Ar mai fi un lucru extrem de interesant care ar trebui precizat. Prețul cumulat la apă-canal pe care îl plătesc câmpinenii, adică 8,52 lei/mc, este similar celui din... Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, o țară cu bogate resurse de... apă sărată. Aici, în "orașul - deșert" Dubai, apa este extrasă din mare și este foarte scumpă din punct de vedere tehnologic, desigur. Costă 5 filși (centime de dirham) pe galon, metrul cub, adică undeva la 1,82 euro/mc, adică fix cât plătim noi pentru 1 mc de apă - canal la Câmpina. Doar că, la Dubai, apa pentru populație este subvenționată de stat.

Citiți și: HidroPrahova, 3,46 milioane lei profit net anul trecut. În august se aprobă bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație

8565 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2722 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1734 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

71 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1154 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.