Cândva i se spunea "strada de pe mal" pentru că, în cea mai mare parte, era situată pe versantul vestic al terasei Câmpina. Apoi i s-a spus Bulevardul Elisabeta. Astăzi este Bulevardul Culturii. Întotdeauna, un loc drag câmpinenilor. Cele mai importante amenajări ale bulevardului au fost realizate în perioada interbelică, în perioada în care primar al orașului era Victor Rădulescu.
Bulevardul a fost asfaltat, a fost cumpărat terenul de 10 hectare de pe versant până spre râul Prahova, s-au realizat terase, ziduri de sprijin, întreaga zonă a fost electrificată și a fost amenajat parcul de pe bulevard, cu plantații de flori, cu arbuști, alei cu scări, bănci, un pavilion pentru muzică, izvorul acela pe care îl avem și astăzi - "Gura leului". Amenajarea bulevardului de la Câmpina, din punct de vedere peisagistic, a fost realizată după planurile arhitectului belgian Emile Pinard, cel care amenajase și Parcul Herăstrău din București, dar și parcul și grădinile cantacuzine de la Micul Trianon de la Florești. Bulevardul Elisabeta a fost și a rămas peste timp unul dintre cele mai frumoase locuri din Câmpina. În zilele noastre, Bulevardul Culturii a mai trecut printr-un proces de modernizare, în perioada 2011-2012, când a fost reabilitat și parcul cu bani de la Fondul de Mediu.
(Imaginile de arhivă ne-au fost puse la dispoziție de Șerban Băleanu)
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Sediul Energopetrol, la începutul anilor '30, în timpul construcției și astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.