USR solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei

Politică (Categoria articolului)

Am primit la redacție un comunicat din partea USR, care solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei, subiect care a suscitat atâtea discuții. Iată comunicatul USR:

”Marți, de la ora 18, la sediul USR Câmpina a avut loc o întâlnire între consilierii USR, Adina Gârbăcică, Valentin Crețu și Liviu Dumitrache și un grup de cetățeni ai Câmpinei, la dorința acestora din urmă.
Reprezentanții societății civile au aflat că poziția oficială a consilierilor prezenți, cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de "Regenerare urbană, creșterea mobilității urbane nepoluate prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unui coridor de mobilitate prin redirecționarea circulației rutiere printr-un pasaj subteran și extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a Municipiului Câmpina", este negativă.
În același timp, au recomandat organizarea unei dezbateri publice la care să participe cetățenii, consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în consiliul local și, mai ales, specialiștii care au participat la elaborarea planului.
"Considerăm orice întâlnire cu comunitatea câmpineană o binefacere. De această dată am avut plăcerea să tratăm un subiect din ce în ce mai discutat în această perioadă, pasajul subteran. Am înaintat o adresă către Primăria Municipiului Câmpina, prin care propunem o dezbatere publică la care să participe toți cei implicați, cetățeni, consilieri locali, specialiști care și-au pus amprenta la elaborarea PUZ-ului, organizații legal constituite. Evenimentul se recomandă a fi organizat înainte de ședința de Consiliu local în care se va solicita aprobarea documentației referitoare la PUZ, undeva după ora 17, astfel încât prezența să fie semnificativă”, a declarat Liviu Dumitrache, președintele filialei USR Câmpina.
De asemenea, s-a luat în discutie și disfuncționalitatea celor două linkuri, postate pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpina, care trebuiau să ducă spre formularele de transparență decizională, respectiv "Formular pentru înscrierea în baza de date a persoanelor interesate de consultare" și "Formular pentru colectarea de propuneri, opinii, recomandări".”

2598 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 10.08.2022 14:02 FELICITARI USR pentru actiune si pentru ca ne spuneti clar cum votati! In sfarsit partidele politice ne arata ca nu i-am votat degeaba!
  • Viorica Nica 10.08.2022 16:14 Nu se doreste pasajul, Nu are rost constructia lui ... De ce se insista
  • Marilena Iliescu 11.08.2022 21:45 Cand va avea loc aceasta dezbatere?

Politică

2043 vizualizari
02 sept. 2022 20:19

Comunicat al Partidului Verde Câmpina: ”Au transformat Piața în bâlci, au fost de acord să se înlocuiască diplomele cu sinecuri și să se încurce taraba cu executorul”

2 comentarii

Am primit din partea Partidului Verde Câmpina un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

4797 vizualizari
01 sept. 2022 08:56

Argumentele ”oamenilor liberi” în favoarea realizării pasajului subteran

7 comentarii

Zilele trecute, liderul Partidului Oamenilor Liberi, Liviu Briciu, care este și consilier local, a susținut o conferință de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost necesitatea construirii pasajului subteran, proiectul mult-discutat, care a născut atâtea pasiuni și a stârnit atâtea orgolii.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: