USR solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei

Politică (Categoria articolului)

Am primit la redacție un comunicat din partea USR, care solicită dezbatere publică pentru PUZ-ul privind pasajul subteran din centrul Câmpinei, subiect care a suscitat atâtea discuții. Iată comunicatul USR:

”Marți, de la ora 18, la sediul USR Câmpina a avut loc o întâlnire între consilierii USR, Adina Gârbăcică, Valentin Crețu și Liviu Dumitrache și un grup de cetățeni ai Câmpinei, la dorința acestora din urmă.
Reprezentanții societății civile au aflat că poziția oficială a consilierilor prezenți, cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de "Regenerare urbană, creșterea mobilității urbane nepoluate prin investiții de tip integrat în soluții inteligente aferente unui coridor de mobilitate prin redirecționarea circulației rutiere printr-un pasaj subteran și extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a Municipiului Câmpina", este negativă.
În același timp, au recomandat organizarea unei dezbateri publice la care să participe cetățenii, consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în consiliul local și, mai ales, specialiștii care au participat la elaborarea planului.
"Considerăm orice întâlnire cu comunitatea câmpineană o binefacere. De această dată am avut plăcerea să tratăm un subiect din ce în ce mai discutat în această perioadă, pasajul subteran. Am înaintat o adresă către Primăria Municipiului Câmpina, prin care propunem o dezbatere publică la care să participe toți cei implicați, cetățeni, consilieri locali, specialiști care și-au pus amprenta la elaborarea PUZ-ului, organizații legal constituite. Evenimentul se recomandă a fi organizat înainte de ședința de Consiliu local în care se va solicita aprobarea documentației referitoare la PUZ, undeva după ora 17, astfel încât prezența să fie semnificativă”, a declarat Liviu Dumitrache, președintele filialei USR Câmpina.
De asemenea, s-a luat în discutie și disfuncționalitatea celor două linkuri, postate pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpina, care trebuiau să ducă spre formularele de transparență decizională, respectiv "Formular pentru înscrierea în baza de date a persoanelor interesate de consultare" și "Formular pentru colectarea de propuneri, opinii, recomandări".”

3352 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 10.08.2022 14:02 FELICITARI USR pentru actiune si pentru ca ne spuneti clar cum votati! In sfarsit partidele politice ne arata ca nu i-am votat degeaba!
  • Viorica Nica 10.08.2022 16:14 Nu se doreste pasajul, Nu are rost constructia lui ... De ce se insista
  • Marilena Iliescu 11.08.2022 21:45 Cand va avea loc aceasta dezbatere?

Politică

1041 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1742 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.