Prin Ordonanța de Urgență 64/2022 a Guvernului României, care reglementează posibilitatea ajustării prețurilor și a devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unor obiective de investiții, s-a instituit obligativitatea constituirii rezervei de implementare a proiectelor. Practic, este vorba de asigurarea creșterii la prețurile materialelor de construcție, care a generat atâtea discuții și chiar probleme.
La nivelul administrației câmpinene, unde se derulează mai multe proiecte cu fonduri europene, după deblocarea acestora la începutul mandatului actualei administrații, numai la ultima ședință a Consiliului Local, din 26 octombrie, au fost aprobate nu mai puțin de trei astfel de ”rezerve” pentru tot atâtea proiecte cu fonduri europene.
Este vorba de următoarele proiecte și valori aprobate ale rezervelor de implementare:
- 3.298.142,72 lei - Creșterea eficienței energetice la Spitalul Municipal Câmpina;
- 849.435,78 lei - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe;
- 2.759.822,01 lei - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu".
În total, așadar, este vorba de o valoare de aproape 7.000.000 lei, fonduri care - cel mai probabil - vor trebui asigurate de la bugetul lcoal pentru finalizarea în condiții optime a celor trei proiecte cu fonduri europene. În toate cele trei cazuri, proeictele au fost aprobate de toți consilierii prezenți.
Din păcate, așa cum s-a mai întâmplat și în alte situații, Guvernul lasă în sarcina administrațiilor locale povara unor asemenea cheltuieli, de cele mai multe ori greu de suportat, iar, uneori, chiar peste limita pe care bugetul localității respective și-o poate permite. Sigur, nu e cazul Câmpinei unde, din fericire, încă mai sunt bani.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.