Sondaj înainte de alegerile parlamentare, la Câmpina. PSD conduce detașat în fieful PNL

Politică (Categoria articolului)

Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Alegeri cu o miză uriașă, știm cu toții asta, alegeri importante pentru viitorul acestei țări și soarta fiecăruia dintre noi, până la urmă. Tocmai de aceea, am vrut să vedem care sunt intențiile de vot ale câmpinenilor, în perspectiva parlamentarelor, dar și părerile lor cu privire la situația municipiului.

Sondajul pe care vi-l prezentăm în continuare a fost realizat de Campinatv.ro în perioada 1-12 noiembrie 2016, pe un eșantion reprezentativ de 1.100 persoane cu vârsta de peste 18 ani și are o eroare maximă tolerată de +/- 2,90%. Cercetarea a fost realizată de operatori pe teren, la domiciliul respondenților. Precizăm: nu este un sondaj comandat politic.

1. După părerea dvs., România se îndreaptă într-o direcție bună sau greșită?

Într-o direcție bună – 18%
Într-o direcție greșită – 62%
Nu știu, nu-mi dau seama, nu răspund – 20%

2. După părerea dvs., în Câmpina lucrurile s-au schimbat de la alegerile locale până în prezent?

Au rămas la fel – 57%
E mai bine – 24%
E mai rău – 19%

3. Care sunt principalele trei probleme cu care vă confruntați zilnic în Câmpina, dintre următoarele?

- Locurile de muncă – 14%
- Sistemul de canalizare – 12%
- Starea drumurilor – 8%
- Corupția din instituțiile locale – 8%
- Infrastructura rutieră (în general) – 7%
- Curățenia orașului – 6%
- Sistemul sanitar – 6%
- Locurile de parcare – 6%
- Câinii vagabonzi – 5%
- Birocrația din instituțiile publice – 4%
- Traficul rutier – 4%
- Reabilitarea termică – 3%
- Siguranța cetățeanului – 2%
- Sistemul de alimentare cu apă potabilă – 2%
- Costul întreținerii – 2%
- Sistemul de alimentare cu gaze – 2%
- Nivelul taxelor și impozitelor locale – 1%
- Aspectul orașului – 1%
- Parcurile și spațiile verzi – 1%
- Starea instituțiilor de învățământ – 1%
- Iluminatul public – 1%
- Nu știu – 3%
- Nu răspund – 1%

4. Intenționați să mergeți la vot la următoarele alegeri parlamentare?

Cu siguranță DA – 61%
Probabil voi vota – 21%
Cu siguranță NU – 8%
Probabil nu voi vota – 7%
Nu știu, nu răspund – 3%

5. Cu ce partid ați vota la următoarele alegeri pentru Parlamentul României? (date absolute)

PSD – 46%
PNL – 27%
ALDE – 11%
PMP – 6%
USR – 3%
PER – 2%
UDMR – 1% 
PRU – 1%
Alte formațiuni politice au obținut sub un procent.

Rezultatele sondajului, în privința votului politic, sunt chiar surprinzătoare, având în vedere că municipiul Câmpina este de ani de zile o localitate de dreapta, unde PSD nu a avut decât șansa 'eternului secund'. Totuși, să nu uităm că la alegerile locale din vara acestui an, la votul politic (pentru Consiliul Local și Consiliul Județean) diferența dintre PNL și PSD a fost foarte mică, de doar puțin peste 300 de voturi, ceea ce ar fi trebuit să reprezinte un semnal de alarmă pentru liberali. La aceasta mai adăugăm problemele legate de DNA ale primarului Horia Tiseanu (președintele PNL Câmpina), dar și o slabă gestionare (de mai multă vreme) a problemelor orașului, lucru pe care doar cei care nu vor nu îl recunosc. Ar mai fi și alte explicații, dar îi lăsăm pe liberali să le găsească singuri și tot singuri să caute soluții dacă nu vor să piardă Câmpina.
Referitor la celelalte partide n-ar fi prea multe de spus. Poate doar faptul că ALDE și-a mărit avansul față de PMP, comparativ cu scorul de la alegerile locale, iar mult-lăudatul USR (Uniunea Salvați România) nu prea are trecere printre câmpineni. Dacă în municipiul Câmpina sondajul îl creditează cu 3%, păi atunci cât va lua USR în mediul rural, unde nu deține nici structuri de partid, unde nu sunt urmărite cu predilecție televiziunile de știri și unde oamenii sunt destul de refractari la partidele noi...

9122 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Voicu Vasile 17.11.2016 18:06 Acesta este nivelul PNL la Campina. Cine sunt vinovatii? Gorghiu ca face filmulete stupide pe net, lipsa de mesaj a liberalilor, Tiseanu care nu s-a retras cand trebuia, fostul PD-L care nu se agita prea tare, etc
  • Ion Dandoaselea 17.11.2016 18:13 Fieful PNL. Hehehe....asta a fost odata. Statistic s-a demonstrat ca votantii de dreapta au ceva carte, ceva minte si ceva in buzunar. Iar astia cum ar mai putea vota cu PNL-ul la Campina? Vorbesc de astia care mai sunt, care nu si-au luat inca lumea in cap spre orizonturi mai limpezi si mai prospere. De mai bine de zece ani orasul este neguvernat, infrastructura la pamant, locuri de munca ioc! Si in tot acest timp la'putere' a fost PDL, PNL sau PNL+PDL(prin absorbtie). Cum sa votezi ceva atat de toxic? Iar de curand a inceput sa iasa la iveala faptul (de fapt secretul lui Polichinelle) ca primarul inca in functie (si presedinte PNL) nu e doar incapabil ci se pare si ca mare amator de 'foloase necuvenite' ( ca de de-alea nepermise se stia de mult ca-i plac). Iar membrii PNL (d'aia adevarati gen Fratila, Dula si Cercel ca prim exponenti) stau ciopor in jurul sau. Cum sa mai votezi PNL?!? Cred ca PSD va iesi 'en fanfare' fara sa faca mare lucru. Sper ca va lua mai mult USR-ul, ca optiune anti-sistem. Om trai si om vedea...
  • Mihaela 18.11.2016 09:30 Trezeste-te PNL odata, ca pe greselile voastre castiga teren pesedistii !! Lasati certurile si orgoliile si treceti la treaba daca nu vreti sa ajungeti la 15 % !!
  • Ionut Radu 18.11.2016 10:30 Nu stiu daca diferenta e chiar atat de mare intre Psd si Pnl dar si 1% daca ar fi tot ma ingrijoreaza. Campina nu trebuie lasata Psd ului iar daca se va intampla asta liberalii sa i multumeasca lui Tiseanu. A lasat orasul de izbeliste, nu l mai intereseaza problemele Campinii de multa vreme, nici nu le mai vede si trage partidul in jos. Eu tot cu PNL votez pentru mana aia de oameni buni care mai sunt acolo dar dezamagirea mea e mare.
  • Cirjan 18.11.2016 18:59 Nu fiti tristi ,sondajele sunt false si transmise special pt.a crea impresia ca nu e nimic de facut.Am o intrebare cine a platit/comandat sondajul. CINE GANDESTE STIE CA SONDAJELE SUNT FALSE.HAI SA MERGEM LA VOT SA LE ARATAM ADEVARUL.
  • mircea 18.11.2016 19:57 Foarte trist! Lumea inca mai crede ca PSD, ALDE, PMP sau PNL vor redresa tara cu toti cercetatii lor penali.... Aceeasi oameni fost pe rand la guvernare si toti in parlament sub diferite denumiri si aliante inca din 90'... intre timp Campina a cam falimentat ca multe alte orase, pierzand un sfert din populatie intre 2002-2012, iar la nivel national sub dominatia acestor partide educatia si sanatatea sunt vai de capul lor, ce sa mai zic de infrastructura sau industrie. In plus demografic ne indreptam spre un dezastru in urmatoriu deceniu si ceva din cauza lacomiei si inconstientei. Va dati seama ce inseamna 50-55% pensionari pana in 2030?.... Votati cu incredere in continuare aceleasi partide.... de ce sa existe un viitor pentru copiii si nepotii vostrii....

Politică

3602 vizualizari
01 feb. 2023 07:33

Acuze grave dinspre PSD Câmpina spre Ploiești: ”Se fac presiuni asupra consilierilor și li se promit funcții în societăți de stat”

1 comentarii

În cadrul conferinței de presă a Organizației Câmpina a Partidului Social Democrat, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele pentru bugetul local al acestui an, președintele Ioan Mușat a lansat un atac dur spre Ploiești, mai exact spre lideri politici cu funcții importante în administrație.

3075 vizualizari
01 feb. 2023 06:52

PSD Câmpina și-a prezentat proiectele pentru bugetul local - un nou sens giratoriu, parcări, o grădină publică și... fără pasaj subteran

3 comentarii

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Câmpina în care se va discuta proiectul privind bugetul local pentru anul 2023, filiala locală a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele pe care această formațiune politică le va propune ca amendamente la bugetul local.

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.