Trei persoane s-au înscris la concursul pentru postul de contabil al CS Câmpina, dosarele lor fiind admise de comisia pentru concurs. Este vorba despre Daniela Găman, Alina Codruța Popescu și Adina Buzea Văcaru. Candidații vor susține proba scrisă pe 13 aprilie, iar pe cea orală în maxim patru zile lucrătoare după proba scrisă.
La Ploiești a avut loc vineri tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. La Câmpina, președintele BEC este judecătorul Ioana Buliga, cea care din 2015 este președintele Judecătoriei Câmpina. Locțiitor - judecătorul Mirela Andreea Duță.
8 aprilie este Ziua Internațională a Romilor. Așa s-a stabilit în 1971, la Londra, la primul congres al romilor de pretutindeni, atunci când a fost adoptat și imnul internațional al romilor - "Gelem, gelem". Anul acesta, la Câmpina, Ziua Romilor a fost sărbătorită în premieră. În parcarea din spatele Casei Tineretului, cu tarabe, cu grătare, cu baloane colorate, cu muzică țigănească. Și, bineînțeles, cu oficialități locale.
Astăzi a fost semnat procesul verbal de recepție a lucrării de reabilitare a ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina. Lucrarea a fost finalizată în jurul datei de 20 martie, dar acum, odată cu semnarea procesului verbal, se poate spune oficial că investiția este gata.
"Simt că mă apropii de lumea de dincolo", spunea recent, într-o emisiune televizată, marele actor Mircea Albulescu. A murit în această dimineață, la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani și de mai multă vreme suferea de inimă.
La finalul acestei săptămâni are loc etapa a XXI-a din Liga A Prahova, derby-urile rundei având loc la Văleni, unde vine CS Cornu, şi la Brebu, unde va avea loc un derby local, aici venind echipa lui Florin Stăncioiu, Tricolorul Breaza, ambele în mare suferinţă. Iată programul complet, avancronicile jocurilor şi delegările arbitrilor şi observatorilor:
În jurul orei 12.50, la intersecția străzilor Alexandru Ioan Cuza și Tudor Vladimirescu din Câmpina a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism Ford și un Volkswagen. În a doua mașină se aflau și doi copii, care au fost transportați de urgență la Spitalul Municipal Câmpina.
Pe gardul exterior al Primăriei Câmpina puteți admira, în aceste zile, mai multe desene realizate de copii din clasele I-IV, de la școlile din municipiu, precum și de copii instituționalizați la Centrul "Sfânta Filofteia". Este o acțiune inedită, organizată de Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) și prin care se dorește promovarea înțelegerii și toleranței față de copiii cu autism.
Operațiunea de transvazare a acidului sulfuric din cisterna implicată în accidentul de pe DN1 în altă cisternă adusă de la Covasna s-a încheiat aseară, în jurul orei 20.00. Apoi, vehiculul încărcat cu produsul toxic a plecat spre destinație - fabrica de baterii și acumulatori de la Bistrița - însoțit de un antemergător de la Poliția Rutieră. Practic, transvazarea a durat aproape șase ore și a fost realizată pe un câmp de la Bănești pentru a nu pune în pericol populația.
Două ore și jumătate a durat operațiunea de ridicare a capului de tractor (cabina care a luat foc în urma accidentului din această dimineață, de pe DN1) și apoi repunerea pe roți a cisternei încărcate cu acid sulfuric. Operațiunea a fost executată cu o macara de mare tonaj. Capul de tractor, complet distrus de flăcări, a fost amplasat pe o platformă mobilă, iar cisternei i s-a atașat o altă cabină.